Kepez Belediyesi, çölyak hastaları ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin yanında. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, günde 3 binden fazla glutensiz ürünün hijyenik şartlarda üretildiğini belirterek, "Halk sağlığına verdiğimiz önemin bir gös...
Kepez Belediyesi, çölyak hastaları ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin yanında. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, günde 3 binden fazla glutensiz ürünün hijyenik şartlarda üretildiğini belirterek, "Halk sağlığına verdiğimiz önemin bir göstergesi olan glutensiz ekmek üretim tesisimiz alanında örnek bir tesis olarak faaliyet gösteriyor" dedi.
Antalya’nın Kepez Belediyesi iştiraki olan Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi, çölyak hastaları ile sağlıklı beslenmek isteyenlere yönelik olarak günde 3 binden fazla glütensiz ürünü tüketime sunuyor. Halk sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, "Glutensiz ekmek üretim tesisimiz, alanında örnek bir tesis olarak faaliyet gösteriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınan tüm izinlerle en ileri teknolojiye sahip elektronik makinelerle gıda güvenliği standartlarına tam uyumlu şekilde üretim yapıyoruz. Tesisimizde hijyen kurallarına titizlikle uyulurken, gıda mühendislerinin denetiminde üretim gerçekleştiriliyor" dedi.
Toplumun her kesimine dokunan sosyal belediyecilik
Kepez Vakfı ekmek üretim tesislerinin sadece çölyak hastalarının değil, sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşların da ihtiyaçlarını karşıladığı ve toplumun her kesimlerine dokunan bir sosyal belediyecilik hizmeti olduğunu söyleyen Başkan Kocagöz, "Hep birlikte daha sağlıklı ve mutlu bir Kepez için çalışmaya devam edeceğiz. Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki ekmek fabrikası ile hem üretiyor hem de yapılan karla ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatıyoruz. Kar için değil, sosyal yardımlaşmayı öne çıkaran bir anlayışla öğrencilere burs veriyoruz" diye konuştu.
Örnek bir sosyal belediyecilik yatırımı olan Kepez Vakfı Ekmek Fabrikası, üretim çeşitliliği ile dikkati çekiyor. Önce insan sağlığı ilkesiyle üretim yaparak ilçe sakinlerinin uygun fiyatlı, lezzetli ve sağlıklı ekmek ihtiyacını karşılıyor.
Her damak zevkine uygun ekmek var
Kepez Ekmek’in üretim hattında her damak zevkine uygun ekmek imal ediliyor. Üretim hattından tatlı-tuzlu kuru pasta, un kurabiyesi, sade, kepekli ve susamlı galeta, ay çekirdekli burgulu galeta, yaprak galeta, misket kuru pasta, pastane bezesi ile özel yapım yaş pasta, ekler, çikolata topu, triliçe, tramisu, supangile, sütlaç, ıslak kek gibi sütlü ve şerbetli tattılar da vatandaşların beğenisine sunuluyor. Kepez Ekmek Fabrikası’nda pişen simit, poğaça ve açma çeşitleri de vatandaşların kahvaltılık talebini karşılıyor. Kepez Ekmek Fabrikası’nda günde 45 bin normal ekmek, 3 bin 350 adet çeşitli ekmekler, 2 bin 300 adet simit-boğaca ve 20 bin 500 adet roll ekmek üretiliyor.
Kepez’de Çölyak hastaları için Glutensiz üretim
Kepez Belediyesi, normal ekmek yiyemeyen çölyak hastalarını da unutmadı. Kepez Vakfı Ekmek Fabrikası’nda günde ortalama bin 100 adet glutensiz ekmekle birlikte çeşitli gramajlarda glutensiz sandviç ekmeği, tost ekmeği, gobit ekmeği, yarım ekmek, susamlı ekmek, tahıllı ekmek, köy ekmeği, baton ekmek, tatlı-tuzlu kuru pasta, kurabiye, muffin kek, simit, poğaça ve açma üretimi yapılıyor. Kepez Vakfı Fabrikası’nın örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti olan glutensiz üretim hizmeti, sadece Kepez’le sınırlı kalmayıp, Antalya’nın dört bir yanına ve Türkiye’nin 20’ye yakın iline ulaşarak geniş bir kitleye hizmet veriyor.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Eskişehir’de İnönü Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimliği Birimi bünyesinde kurulan Sigara Bırakma Polikliniği’nin hizmete başladığı duyuruldu.Tütün ürünleri, hem dünyada hem de ülkemizde en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı maddeler arasında yer alıyor. D
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, modern tıbbın en güncel cerrahi yöntemlerinden biri olan HoLEP (Holmium Lazer Enükleasyon Prostatektomi) yöntemini bünyesine katarak üroloji alanında yeni bir dönem başlattı. Halk arasında "iyi huylu prostat büyümesi"
Bayburt Devlet Hastanesi, Şubat ayında hastaneye başvuran hasta sayısını açıkladı. Açıklanan verilere göre ayaktan bakılan hasta sayısı 40 bin 986 olarak kayıtlara geçti.Ocak ayında 40 bin 4 olan hasta sayısının Şubat ayında artış gösterdiği görülürken, e
Uzmanlar Ramazan Ayı’nda özellikle sahur vakitlerinde karbonhidrat tüketiminden kaçınılmasının önemli olduğunu vurguladılar, sahurda ve iftarda fazlaca tüketilen çay ve kahvenin vücutta suyun hamlesine sebep olduğu ifade edildi.Erzurum Şehir Hastanesi, Ra
Prof. Dr. Mehmet Ziya Özüer, işitme kaybının erken teşhis ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözülebildiğini söyledi. Özüer, koklear implantın hem doğuştan işitme kaybı yaşayan bebeklerde hem de ileri yaşta ortaya çıkan işitme kayıplarında başarıyla uygulana
Türkiye sağlık sektörünün köklü kuruluşlarından Hayat Hastanesi, 48. yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyor. Kurulduğu günden bu yana ‘insana dokunan sağlık’ vizyonuyla hizmet veren Hayat Hastanesi, bilgi birikimi, tecrübesi ve hasta odaklı yaklaşımıyl
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, kanserin biyolojik olarak yaşlanma süreciyle ilişkili olduğunu belirterek, "Bugün şunu biliyoruz ki yaşayan her hücrenin sonu kanser. Sadece hangi organ ve ne zaman ortaya çıkacağını bilmiyoruz" dedi.Prof
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıkta İnovasyon Yarışması neticelendi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) "Vita Grup" takımı, hazırladıkları projeyle üniversite öğrenci kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.10 farklı ül
Trump, İç Güvenlik Bakanı Noem’i görevden aldı
Uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklandı
03Aşırı basınçla fırlayan lastiğin çarptığı kadın uçurumdan düşerek hayatını kaybetti
04Kardeşler arasında "alacak-verecek" kavgası: O anlar kamerada
05Telefonda konuşurken ölümle burun buruna geldi
06Sosyal medyada küçük yaşta çocuğun darp edildiği videoya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı
07Siirt’te iki grup arasında silahlı kavga: 1ölü
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük