Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 22 Mayıs 2024 - 10:10 Yorum: 0

‘Kilo kaybına bağlı sarkmalar, karın estetiğiyle önlenebilir’

Kilo alımı ve gebeliğe bağlı karın içi hacminin artmasının, karın kasları arasındaki mesafenin artmasına yol açarak hasta daha sonra kilo verse bile belinin daha kalın görünmesine neden olduğunu belirten Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Ce...

‘Kilo kaybına bağlı sarkmalar, karın estetiğiyle önlenebilir’

Kilo alımı ve gebeliğe bağlı karın içi hacminin artmasının, karın kasları arasındaki mesafenin artmasına yol açarak hasta daha sonra kilo verse bile belinin daha kalın görünmesine neden olduğunu belirten Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kağan Bekircan, “Bu nedenle özellikle karın bölgesinde sarkması ve cilt fazlalığı olan hastalarımıza karın germe ameliyatını önermekteyiz” dedi.
Liv Hospital Samsun Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nden Opr. Dr. Kağan Bekircan, karın estetiği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Kilo verme sonrası karında sarkma olabilir”
Karnın, insanların daha fit ve estetik görünmelerini sağlayan vücut bölgesi olduğunu belirten Opr. Dr. Bekircan, “Bu bölgedeki şişlik ve düzensizlikler, kişinin kilolu ve yaşlı görünmesine neden olmaktadır. İnsanlar karın bölgesinin daha düz ve bel bölgesinin daha ince görünebilmesi amacıyla spor antrenmanları yapmakta ve çeşitli işlemler yaptırmaktadır. Karın bölgesinde ve simit bölgesi denen bel bölgesinde, diyete ve spora rağmen azalmayan dirençli yağlanma olabilmektedir. Ayrıca kilo verme sonrası veya gebelik sonrası karın bölgesinde cilt ve cilt altı dokusunda sarkma oluşabilmektedir. Sarkan cilt dokusu, o bölgede pişik oluşturmakta ve kişinin normal hayatını etkileyebilmektedir. Bu gibi durumlar hastanın sosyal hayatını ve özgüvenini negatif etkilemektedir” diye konuştu.

“Karın estetiği kompleks bir yapıdır”
Kilo alımına ve gebeliğe bağlı olarak karın içi hacminin arttığını söyleyen Opr. Dr. Bekircan, bu durumun karın kasları arasındaki mesafenin artmasına yol açarak hasta daha sonra kilo verse bile, belinin daha kalın görünmesine neden olduğunun altını çizdi. Karın germe ameliyatını özellikle karın bölgesinde sarkması ve cilt fazlalığı olan hastalara önerdiklerini belirten Op. Dr. Bekircan, “Bu ameliyat için ön koşul olarak hastalarımızda kilo verme durumunu tamamlamış olmasını veya gebelik sonrası planlanan kilosunda 6 ay boyunca sabit kalmış olmalarını istemekteyiz. Karın bölgesi estetiği kompleks bir yapı olarak değerlendirilmelidir. Tek başına cilt sarkmasının tedavisi yeterli olmayabilir. Karnın estetik görünümünü sağlamak için karın ve bel bölgesinde gerekebilecek ek işlemler de dâhil edilmelidir. Karın germe ameliyatıyla birlikte belin daha ince görünmesi ve estetik görünümü tamamlamak için yağ alma ve karın kaslarının onarımını da bu işleme eklemek gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“Karın germe ameliyatıyla hasta estetik görünüme kavuşur”
Operasyon hakkında bilgi veren Opr. Dr. Bekircan, “Karın germe ameliyatı hastanın eski sezaryen hattından veya genital bölge yukarısından başlayıp yanlarda leğen kemiğine uzanan bir kesi yardımıyla yapılmaktadır ve fazla cilt dokusu çıkarılmaktadır. Ayrılmış olan karın kasları eski halinde olacak şekilde onarılmaktadır. Ayrıca bu ameliyata ek olarak bel bölgesindeki fazla yağlar da alınarak daha ince ve estetik bir bel oluşturulmaktadır” dedi.

“Hastalarımız sosyal hayatlarına 2 hafta sonra dönebilir”
Ameliyat sonrasındaki süreçten bahseden Opr. Dr. Bekircan, “Bu ameliyattan sonra hastamızı ortalama 2 gün hastanemizde misafir etmekteyiz. Hastamız ameliyattan sonra iki ay kadar korse kullanmasını istemekteyiz. Ameliyattan bir hafta sonra günlük işlerini yapabilir duruma gelmektedir. Bu süre zarfında hastamızın ağır iş yapmamasını önermekteyiz. Hastamız sosyal hayatlarına 2 hafta sonra dönebilmektedirler. Ameliyatımızda eriyen dikiş kullandığımızdan, koyduğumuz dikişler tamamen cilt atlında olup dikiş alınmamaktadır. Bu durum hastanın konforunu artırmaktadır. Ayrıca bu ameliyat sonrasında oluşan iz, ameliyattan sonraki 6. aya doğru solarak normal cilt rengine yaklaşmaktadır ve ameliyat izinin görünürlüğü azalmaktadır. Karın germe ameliyatı ile birlikte yaptığımız ek işlemlerle hastalarımıza daha estetik ve ince bir görünüm kazandırmaktayız. Bununla birlikte, hastalarımızın özgüvenleri artmaktadır ve bu hastalarımızın sosyal hayatına da olumlu yansımaktadır” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu