Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde Kırkağaç İlçesi Hıdırağa Mahallesi’nde 8 bin 760 metrelik içme suyu şebekesi ve kısmi terfi hattı yenileme işi başladı. Eski sağlıksız asbest...
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde Kırkağaç İlçesi Hıdırağa Mahallesi’nde 8 bin 760 metrelik içme suyu şebekesi ve kısmi terfi hattı yenileme işi başladı. Eski sağlıksız asbest borular, yerini modern alt yapıya bırakacak. Mahallelerde uzun yıllardır yaşanan su kesintileri de yapılan çalışma ile son bulacak.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde alt yapı sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in başlattığı altyapı seferberliği kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde Kırkağaç İlçesi Hıdırağa Mahallesi’nde 8 bin 760 metrelik içme suyu şebekesi ve kısmi terfi hattı yenileme işine başlandı. Branşman bağlantılarının da yenileneceği çalışmadan Karaali, Hacıhimmet, Cinosman ve Boduroğlu mahalleleri de faydalanacak. Eski sağlıksız asbest borular, yerini modern alt yapıya bırakacak. Mahallelerde uzun yıllardır yaşanan su kesintileri de yapılan çalışma ile son bulacak.
Mahalle sakinleri ve muhtarlar çalışmalardan memnun
Hacıhimmet Mahalle Muhtarı ve Kırkağaç Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ersin Şap, "1980 yılında rahmeti Belediye Başkanı Feyyaz Tanrıyar döneminde en son alt yapımız değiştirilmişti. Uzun yıllardır alt yapılarımız sıkıntılı durumdaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek ve Kırkağaç Belediye Başkanımız Üstün Dönmez’e bu güzel çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Bir muhtar olarak değil, bir Roman vatandaşı olarak Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Hıdırağa Mahalle Muhtarı Bülent Portakal, "Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Kırkağaç Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yol sorunumuza ve su sorunumuza yardımcı oluyorlar. Yıllardır sularımız akmıyordu. Yıllardır Roman Mahallemiz hep geride kalmıştı. Ferdi Başkanımız ve Üstün Başkanımız sayesinde inşallah daha iyi olacak" dedi.
Karaali Mahalle Muhtarı Onur Gümüş, "Mahallemizde önceki dönemlerde alt yapı çalışması görmedik. Allah razı olsun Başkanlarımız seçimden önce bize verdikleri sözleri yerine getiriyor. Aşırı derecede su kesintisi yaşıyorduk. Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Cinosman Mahalle Muhtarı Musa Emrem de "Öncelikle su sorunumuzu gidermek için çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez’e sonsuz teşekkür ediyorum. Daha önce böyle bir çalışma olmadı. Daha önce vatandaşlar sürekli bizi arayıp, su kesintilerinden rahatsız olduklarını dile getiriyorlardı. Bunların son bulacağına inanıyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Mahalle sakini Mehtap Canbaz, "Çamaşır yıkacağız su yok. Banyo yapacağız su yok. Abdest alacağız, namaz kılacağız, su yok. Başkanımızdan Allah razı olsun, bizimle ilgileniyor. Çok yaşasın Ferdi Zeyrek" diyerek duygularını dile getirdi.
Bir diğer mahalle sakini Ceyhun Şap ise "Bu çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Sağ olsunlar, 10 numara oluyor, güzel oluyor. Eskiden çok sık sularımız kesiliyordu. Patlaklar oluyordu. Çalışma bitince sıkıntılarımız ortadan kalkacak" dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
03Elazığ'da otomobil ve motosiklet çarpıştı: 5 yaralı
04Giresun'da sağanak yağışlara karşı tedbirler değerlendirildi
05İran'dan ABD'ye misilleme: Ürdün'deki iki askeri üs hedef alındı
06Hürmüz'de hakimiyet savaşı: ABD kontrol iddiasını yineliyor, İran geri adım atmıyor
07ABD'den İran'a ekonomik kuşatma: Bankalara yönelik yeni yaptırımlar geliyor
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor