Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 17 Nisan 2024 - 10:45 Yorum: 0

Kırmızı bültenle aranan zanlı, Orta Asya’yı dolandıran sahte altın tüccarı çıktı

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) tarafından kırmızı bültenle aranan ve İstanbul polisince düzenlenen operasyon ile yakalanan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov’un, Orta Asya’yı dolandıran sahte altın tüccarı olduğu ortaya...

Kırmızı bültenle aranan zanlı, Orta Asya’yı dolandıran sahte altın tüccarı çıktı

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) tarafından kırmızı bültenle aranan ve İstanbul polisince düzenlenen operasyon ile yakalanan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov’un, Orta Asya’yı dolandıran sahte altın tüccarı olduğu ortaya çıktı. Zeytinburnu’nda bir rezidansta saklanan ve yakalanacağını anlayınca polise zorluk çıkaran zanlının, Türkiye’ye de altın dolandırıcılığı için giriş yaptığı tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre, Kazakistan polis gücü, INTERPOL’ün kırmızı bülteniyle “dolandırıcılık”, sarı bülteniyle de 2 ayrı “hırsızlık” suçundan uluslararası seviyede aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov’un yakın tarihte Türkiye’ye giriş yaptığını, Türkiye’ye bildirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı harekete geçerek söz konusu ayrıntıları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne aktardı.
Kazakistan polisi, Türk polisine failin İstanbul’a kaçtığını bildirdi
Türk ve Kazak polisinin ortak yürüttüğü çalışmanın sonunda dolandırıcının izini süren İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, şüphelinin Zeytinburnu’nda bir rezidansta saklandığı bilgisine ulaşmıştı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde yapılan tespitlerin ardından “Mahzen-27” adı verilen operasyonun düğmesine basıldı. Bir yandan orta Asya coğrafyasında altın kaçakçılığı yapan, bir yandan da sahte ve düşük ayarlı altın üreterek sektör temsilcilerini dolandıran altın tüccarının kaldığı rezidansa giren polis, dirençle karşılaştı. Türk polisinin baskın yaptığını anlayan Nurlan Zharımbetov, kapıyı açmadı. Polis bu kez savcılık talimatıyla kapıyı kırarak içeri girdi. Zeytinburnu’nda kaldığı rezidansta yakalanan Zharımbetov, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Sahte altın tüccarı, Türkiye’ye de aynı amaçla gelmiş
Buradaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkesine iade edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yakalandığı duyurulan zanlının, geçmişe dönük suç profili ortaya çıktı. Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov’un, Orta Asya’yı dolandıran sahte altın tüccarı olduğu, Türkiye’ye de bu amaçla giriş yaptığı anlaşıldı. Ülkesinde yaptığı dolandırıcılığının aynısını Türkiye’de de gerçekleştirmek amacında olduğu aktarılan şüphelinin, Kazakistan ve Türk polisinin işbirliği ile yakalandığı kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber