KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu; Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Pr...
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu; Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ı makamlarında kabul etti. Tatar, KKTC’nin Türkiye ve Kosova ile ilişkilerini geliştirmesi temennisinde bulundu.
Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen “1. Uluslararası YDÜ DESAM Biyoteknoloji Kongresi”ne katılmak üzere Kuzey Kıbrıs’a gelen Kosava’nın önde gelen üniversitelerinden Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, beraberindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu makamlarında ziyaret etti.
Dört gün süren “1. Uluslararası YDÜ DESAM Biyoteknoloji Kongresi”, 11 ülke ve 19 üniversiteden 112 araştımacıyı Kuzey Kıbrıs’ta buluşturdu. Kongrenin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, kongre için ülkeye gelen Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani’yi kabul etti. Ziyarette, Doç. Dr. Mentor Alishani’ye “1. Uluslararası YDÜ DESAM Biyoteknoloji Kongresi”ne ev sahipliği yapan Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ da eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC ve Kosova arasındaki ilişkinin önemine vurgu yaptı
Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında kurulan iş birliğinin iki üniversiteye hayırlısı olması temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Tatar, kardeş olan Kosova halkına sevgilerini ileterek, iki ülke arasındaki ilişkinin gelişerek, iş birliği içerisinde ilerlemesinin önemine vurgu yaptı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan izolasyonlara da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, bu bağlamda bazı gelişmelerin yaşanabilmesi, KKTC halkının sesini duyurabilmesi adına atılacak adımların önemli bir gelişme olacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nun 79. Oturumunda yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ekonomik, diplomatik ve siyasi bağların geliştirilmesi çağrısında bulunduğunu hatırlattı ve bu bağlamda da yaşanan ziyaretin şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına çok kıymetli olduğunu vurguladı. Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Tatar, bu tür münasebetlerin geliştirilmesi temennisinde bulundu.
Yasin Ekrem Serim: “Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye açısından çok değerli”
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim de Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ı beraberlerindeki heyetle birlikte makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yasin Ekrem Serim, daha önce yürüttüğü Dış İşleri Bakan Yardımcılığı görevi sırasında son ziyaretini Kosova’nın Prizen kentine yaptığını hatırlatarak “Bugüne kadar 150’nin üzerinde şehir gezdim. Bu şehirler arasında taşıdıkları ruh ve yansıttıkları maneviyat nedeniyle beni en çok etkileyen kentler, Prizen ve Saraybosna oldu” ifadesini kullandı.
Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye açısından çok önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Büyükelçisi Serim, “Her iki ülkenin de bütün dünyada tanınması için Türkiye olarak her zaman destek verdik ve bu desteğimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. Yakın Doğu Üniversitesi ve Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi arasında geliştirilen iş birliğinin de çok önemli olduğuna vurgu yapan Yasin Ekrem Serim, bu iş birliğinin geliştirilmesi için bütün olanakları ile destek vereceklerini ifade etti.
Nazım Çavuşoğlu: “Bilim insanlarını Kuzey Kıbrıs’ta buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”
Rektörleri heyetleri ile birlikte makamında kabul eden Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın bir eğitim adası olduğuna vurgu yaparak Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “1. Uluslararası YDÜ DESAM Biyoteknoloji Kongresi”nin alanın önemli bilim insanlarını Kuzey Kıbrıs’ta buluşturmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kosova ile Osmanlı dönemine uzanan tarihsel bağlara sahip olduklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor Alishani, Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Luan Vardari ve Rektör Danışmanı Dr. Gjeni Imami’den oluşan heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Karabük Üniversitesi(KBÜ) Evrenos İnsansız Kara Aracı Takımı üyeleri, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı makamında ziyaret ederek projelerini ve yarışma planlarını paylaştı.Takım, ulusal ve uluslararası yarışmalarda savunma ve otonom sistemler alanında reka
İtalya’nın Benevento kentinde bulunan Istituto Comprensivo G.B. Bosco Lucarelli okulunda görev yapan bir gurup öğretmen Eskişehir’e geldi.İtalyan öğretmenler, Erasmus eğitim alma etkinliği kapsamında Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda İngi
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, üniversite öğrencilerini son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarında kullanılan hesap kiralama yöntemi hakkında uyardı.Dolandırıcılık olaylarında kullanılan hesap kiralama yöntemi ile özellikle gençler
Fırat Üniversitesi ile Turgut Özal Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.Fırat Üniversitesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi arasında, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek ve ortak akademik çalışmaları artırmak amacıyla Ar-Ge iş
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), içme suyu ve atık su yönetim süreçlerini Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine tesislerinde uygulamalı olarak anlattı.Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencileri, Hal
Muğla’nın Menteşe ilçesinde öğrenim gören 5/A sınıfı öğrencisi Azra Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Korkma, Gençliğin Ruhu Burada" yarışmasında Türkiye birincisi olarak büyük gurur yaşattı.Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Düğerek
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ramazan ayı dolayısıyla Murat Hüdavendigar KYK Erkek Yurdu’nda kalan öğrencilerle iftar programında bir araya geldi. Gençlerle aynı sofrayı paylaşan Başkan Başdeğirmen, iftar öncesinde yemek dağıtımına da eşlik
Denizli’nin 154 yıllık köklü eğitim çınarı Denizli Lisesi, kapsamlı bir yenilenme ve güçlendirme projesiyle eski görkemli günlerine dönmeye hazırlanıyor. Kocamektepliler Vakfı, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle kampüs binalarının depreme kar
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna yükseldi
Kavga ettiği kişiye otomobille çarptı: 1 yaralı
03Manisa’da otomobil ile ambulans çarpıştı: 5 yaralı
04Erling Moe ilk antrenmanına çıktı
05ABD, Venezuela petrolünün Küba’ya satışını şartlı olarak kolaylaştırma kararı aldı
06Tomarza’da voleybol kursları Ramazan’da da hız kesmiyor
07Tomarza Kaymakamı Eser’den Kıbrıs Gazisi Tektaş’a anlamlı ziyaret
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük