MENÜ

Kocagöz: "Türkiye’de örnek olacak bir yerel demokrasi modelinin temellerini atıyoruz"

Kepez Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya’nın kalbi Kepez’in ortak akılla yönetildiğini belirterek, Kent Konseyi ile birlikte Türkiye’ye örnek olacak bir yerel demokrasi modelinin temellerini attıklar

Yayınlanma: 30 Eylül 2025 13:10 Güncelleme: 01 Ekim 2025 06:11
Kocagöz: "Türkiye’de örnek olacak bir yerel demokrasi modelinin temellerini atıyoruz"
Kepez Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya’nın kalbi Kepez’in ortak akılla yönetildiğini belirterek, Kent Konseyi ile birlikte Türkiye’ye örnek olacak bir yerel demokrasi modelinin temellerini attıklarını söyledi.
Kepez Kent Konseyi Eylül Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün katılımıyla Neşet Ertaş STK Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konseyin yürütme kurulu ve çalışma grubu meclisleri üyelerinin katıldığı kurulda konuşan Başkan Mesut Kocagöz, Kepez Kent Konseyi’nin kentin geleceğini şekillendiren önemli bir platform olduğunu söyledi. Kent Konseyi üyelerini kutlayarak, "Topluma faydalı olabilmek adına hepiniz buradasınız. İşinizi gücünüzü her şeyi bırakıp bu şehre, bu ilçeye nasıl katkı koyarız, nasıl toplumun problemleriyle ilgileniriz mantığıyla hepimiz buradayız. Zaten Kent Konseyimizin amacı da bu" dedi.

"Kepez Antalya’nın kalbi"
Kepez’i ortak akılla yönetme kararlılığını bir kez daha yineleyen Başkan Kocagöz, "Kepez’imiz 680 bin nüfusuyla Antalya’nın kalbi, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri. Biz Kepezimizi ortak akılla yönetiyoruz. Kent Konseyimizle birlikte Türkiye’de örnek olacak bir yerel demokrasi modelinin temellerini atıyoruz" diye konuştu.

"Ortak akıl süzgeçi "
Bu modelin en önemli unsurlarından birinin mahalle meclisleri olduğunu dile getiren Başkan Kocagöz, "Kent Konseyi’nin koordinasyonunda çalışacak bu yapılar sayesinde mahallelerde alınan kararlar ortak akıl süzgecinden geçerek belediyemize taşınacaktır. Bizim için önemli olan, hiçbir görüşün dışarı da kalmadığı, herkesin söz hakkı bulduğu bir sistemin kurulmasıdır. Kent Konseyi bu sürecin kalbi olacak ve mahallelerden çıkan öneri ve kararların uygulanmasının garantisi haline gelecektir" dedi.
Başkan Kocagöz, Kepez Kent Konseyi bünyesindeki mahalle meclislerinin de mahalle muhtarları, kadın, yaşlı, engelli, genç ve barajı geçen siyasi partilerin mahalle temsilcilerinden oluşacağını bildirdi.

"Mazeret üretmeden başardık"
Kepez’in nüfusu arttıkça problemlerin arttığını dile getiren Başkan Kocagöz, "Biz buraya hiçbir mazeret üretmeden başarmak için geldik" diyerek, 1 milyar 226 milyon borçla devraldıkları Kepez’in bugün 490 milyon borcu kaldığını bildirdi. Bir yandan borç öderken, bir yandan Kepez’in acil sorunları olan su baskınlarından güvenliğe, ışıklandırmadan parka kadar her türlü acil problemlerin çözüldüğünü sözlerin ekledi. Bu çalışmalara büyük desteği olan mahalle muhtarlarına da ayrıca teşekkür etti.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"
Kamu kurumları ile Kepez’de iş birliği içinde çalıştıklarını belirten Başkan Kocagöz, "Biz devletçiyiz, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla yol alıyoruz. Bu işbirliğiyle Kepez’in problemlerini tek tek çözüyoruz. Kepez Belediyesi Kent Konseyinin emrindedir" dedi.
Kepez Belediyesi’nin insan odaklı çalışmalar yürüttüğünü de hatırlatarak Yaşlı Dostu Kepez, Engelli Dostu Kepez Projeleri’ne de değindi.
Mimar Sinan Akademi ile çocukların, gençlerin ve binlerce kişinin müzik eğitimi aldığını bildirdi. Uluslararası Tiyatro Ödüleri’nin Kepez’de yapıldığını, 7 ülke, 7 şehirden katılım sağlandığını belirten Kocagöz, "Kepez artık değişiyor. Bu değişimde en büyük katkıyı Kent Konseyimiz üyelerinden bekliyorum" dedi.

Kent Konseyi çalışmaları
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Kent Konseyi’nin Engelli Meclisi, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Mahalle Meclisleri’nin çalışma grupları olan Kent Ekonomisi ve İstihdam, Kültür-Sanat Çalışma Grubu, Dijital Dönüşüm ve Sosyal Medya, Spor ve Fiziksel Gelişim, Kentsel Gelişim ve İmar, Kültürel Miras ve Tarihi Çevre ile Afet ve Sivil Savunma gibi çok farklı alanlarda çalışma yürüttüğünü, bu çalışmaların yakından takip edildiğini ve belediye olarak da desteklendiğini sözlerine ekledi.

"Şehrimize ve ülkemize örnek"
Kepez Kent Konseyi’nin şehrimize ve ülkemize örnek olacak çalışmalarına da değinen Başkan Kocagöz, "Kent Konseyimiz; danışma kurulu, yürütme kurulu ve meclis yapısıyla yalnızca ilçemize değil, şehrimize ve ülkemize örnek olacak çalışmalara imza atıyor. Önümüzdeki dönemde de daha katılımcı, daha dinamik ve daha üretken bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"En büyük gücümüz ortak akıl"
"Bizim en büyük gücümüz ortak akıldır" diyen Başkan Kocagöz, "Kent Konseyi, mahalle meclisleri, gençlik, kadın, çocuk ve engelli meclisleriyle Kepez’in tamamını kapsayan bir yerel demokrasi modelini hayata geçiriyoruz. Ve bu model Türkiye’ye örnek gösterilecektir. Kent Konseyi Başkanımız Ali Buldu olmak üzere, yürütme kurulu üyelerimize ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte çalışarak Kepez’imizi katılımcı demokrasinin, ortak aklın ve dayanışmanın en güzel örneği haline getireceğiz" diye konuştu.
Kepez Kent Konseyi Başkanı Ali Buldu da, 7 aylık süre içinde Kepez Kent Konseyi olarak epeyce yol aldıklarını belirterek, "Türkiye’nin ve Antalya’nın yoğun gündemi gölgesinde olabildiğince yol alabildik. Önümüzdeki süreçte çok daha farklı ve çok daha yoğun çalışmalar yapacağız. Sizlerde bu çalışmalara şahit olacaksınız" dedi.
ETİKETLER: Kocagöz:, "Türkiye’de, örnek, olacak, bir
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30