MENÜ

Konya’nın İlk E-Spor Merkezi açıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesinin Yeni Nesil Eğitim Projesi MEGA bünyesinde Konya'nın ilk E-Spor Merkezi'nin de aralarında bulunduğu YouTube Akademi,...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:28 Güncelleme: 03 Eylül 2025 06:53
Konya’nın İlk E-Spor Merkezi açıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesinin Yeni Nesil Eğitim Projesi MEGA bünyesinde Konya'nın ilk E-Spor Merkezi'nin de aralarında bulunduğu YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Konya'nın ilk E-Spor Merkezi Meram Belediyesi Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi'nde hayat buldu. E-Spor Merkezi ile birlikte YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi'nin de açılışının yapıldığı törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Meram Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Gençlerimiz, yatırımlarımızla geleceğe koşuyor"

Törenin açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, E-Spor ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezleri ile YouTube Akademisi'nin ve Dijital Oyun Atölyesi'nin Türkiye'nin, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaşmasında en kritik rollerden birinin de dijital dünya olduğu düşüncesinden doğduğunu belirtti. Sadece ülkemizi değil, yaşadığımız şehri ve ilçeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ancak çağın gereksinimlerine uygun, kaliteli, nitelikli ve en modern teknolojiyle donanmış bir eğitim sistemiyle taşıyabileceğimiz şüphe götürmeyen bir gerçek olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, "Meram'da ve Konya'da yaşayan çocuklarımız ve gençlerimiz ortaya koyduğumuz projelerle, büyük hedeflere, büyük ideallere ve büyük hayallere hep birlikte koşuyorlar. Bugün itibariyle Konya'nın ilk E-Spor Merkezi, YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi de gençlerimize yeni ufuklar açmak üzere hayat buldu" diye konuştu.

"Bu eğitimler, meram gençliğini dijital yarışta öne geçirecek"

Konya'nın ilk E-Spor Merkezi ile Youtube Akademi, Dijital Oyun Tasarım Atölyesi ve KOP Yeni Nesil Öğrenme Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, "Yeni nesil bir spor branşı olan E-Spor, gençlerimizin bilgi ve teknolojilerin kullanımı ile zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirdiği bir faaliyet alanıdır. Proje çerçevesinde ayrıca, geniş kitleler tarafından benimsenerek popüler bir mecraya dönüşmüş, Dijital Oyun Tasarım Atölyesi, Aylık 1,9 milyar ziyaretçisi ve 5 milyar izlenen videosu bulunan YouTube'da yaşanan müthiş yarışta gençlerimizi öne çıkarmak amacıyla eğitimler vereceğimiz Youtube Akademi ve KOP ile birlikte vücut bulan Yeni Nesil Öğrenme Merkezi'mizi de açıyoruz. Projenin Meramımıza kazandırılmasında KOP Başkanlığı döneminde desteğini esirgemeyen Mahmut Sami Şahin'e ve yatırımın hayat bulmasında katkı veren KOP Başkan Vekilimiz ile tüm KOP çalışanları ve Milli Eğitim camiasına ilçem ve ilçe gençliğim adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Bu tesis gençlerimizi geleceğe hazırlayacak"

KOP idaresinin 642 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile kurulduğunu hatırlatan KOP İdaresi Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, idare olarak 8 il ve 89 ilçede kamu yatırımlarını desteklediklerini ifade ederek, "Bu şehirlerde ve ilçelerdeki bölgesel farklılıkları gidermek adına ihtiyaç duyulan yatırımları gerçekleştirmek üzere finansal destekler sunmaya çalışan bir kurumuz. Bu çerçevesinde yaptığımız tüm yatırımların temelinde de insan odaklı olmamız vardır. Yapılan her yatırımın esası insandır. Eğer beşeri sermayenizi güçlendiremezseniz, gençleri geleceğe hazırlayamazsanız yatırımların da bir anlamı kalmaz. İşte Meram Belediyesi ile birlikte çok güzel bir uyum içinde bu önemli tesisi Meram'a kazandırdık. Bu tesiste gerçekleşecek eğitimler gençlerimizi geleceğe hazırlayacak. Biz üzerimize düşeni yaptık, şimdi sıra burayı en güzel şekilde değerlendirecek olan gençlerimizde" diye konuştu.

"Gençlerin bu güzel tesisleri dolu dolu kullanması gerekiyor"

Sözlerine Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'a ve yeni donanımıyla bu tesisin kazandırılmasında payı olan KOP İdaresi'ne teşekkür eden AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular da, Meram Belediyesi'nin tüm imar çalışmalarının yanında diğer taraftan da gençliğin ve neslin ihyası için yoğun bir çalışma sergilediğine dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı camiası ile öğretmenler ve öğrenciler için çok güzel bir tesisin açılışını ve eğitimlerin başlangıcını gerçekleştirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığının gençler için pek çok yatırım yaptığını hatırlattı.

Konuşmasına Hazreti Mevlana'nın "Dün dünde kaldı cancağızım. Artık yarına dair yeni şeyler söylemek lazım" sözleriyle başlayan Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan'da tesiste gerçekleştirilecek eğitimlerin yarına dair ve geleceğe bakan önemli bir yatırım olarak değerlendirdi.

"Meram Belediyesi eğitim yatırımlarının lokomotifi oldu"

Böyle nitelikli bir tesis ile fiziki ve dijital altyapının gençlerin hizmetine sunulmuş olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Belediyesi'nin önceki eğitim yatırımlarında olduğu gibi yine bu işin de lokomotifi olduğunun altını çizerek Başkan Kavuş ve ekibine teşekkür etti. Eğitimin ülkenin güvencesi olduğunu ifade eden Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Eğitim, gelişmemizin lokomotifi, geleceğimizin güvencesidir. Hem bireysel hem de şehrimizin ve toplumumuzun ilerleyişinde olmazsa olmazımızdır. Maddi ve manevi kalkınmamızın temeli eğitimdir. Değişen ve dönüşen dünyada, klasik eğitim yöntemleri dışında yeni güncel eğitim teknolojilerini yakalamaya çalışan toplumlar avantajlı duruma geçiyor. Bu yönüyle Milli Eğitim Bakanlığımızın önderliğinde yerel yönetimlerimizin bu işe önderlik etmesi çok önemli ve anlamlıdır. Bu yatırım çocukların ve gençlerin dünyasını yakalamak adına çok önemli ve çok anlamlı bir çalışma oldu. Meram Belediyemiz, bu güzel hizmeti KOP ve Milli Eğitim ile birlikte hayata geçirdiler, yine çok iyi bir organizasyon ortaya koydular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gençlerimize tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından YouTubeAkademi, Dijital Oyun Atölyesi, Yeni Nesil Öğrenme Merkezi ve Konya'nın ilk E-Spor Merkezi'nin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, "İran’ın ABD ve müttefiklerine yönelik tehditlere son vermek için bir şansı daha var. Umarım bu şansı kullanır" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "İran’ın ABD ve müttefiklerine yönelik tehditlere son vermek için bir şansı daha var. Umarım bu şansı kullanır" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "İran’ın ABD ve müttefiklerine yönelik tehditlere son vermek için bir şansı daha var. Umarım bu şansı kullanır" dedi.

ABD’nin İran Meclis Başkanı Galibaf ile görüşme talep ettiği iddiası

ABD’nin İran Meclis Başkanı Galibaf ile görüşme talep ettiği iddiası

Adı açıklanmayan üst düzey İranlı bir yetkili, ABD’nin geçtiğimiz cumartesi günü İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile bir görüşme talep ettiğini öne sürdü.ABD ve İran tarafından iki ülke arasında yapıldığı açıklanan görüşmeler hakkında çelişkili

ABD Başkanı Donald Trump, "Amacımız nükleer silahların olmaması ve Orta Doğu’da barış" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "Amacımız nükleer silahların olmaması ve Orta Doğu’da barış" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "Amacımız nükleer silahların olmaması ve Orta Doğu’da barış" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ile İran arasında devam eden müzakerelere ilişkin açıklamalarını yalanlıyoruz. İran, savaşta hedeflerine ulaşmadan önce herhangi bir mü

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ile İran arasında devam eden müzakerelere ilişkin açıklamalarını yalanlıyoruz. İran, savaşta hedeflerine ulaşmadan önce herhangi bir mü

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ile İran arasında devam eden müzakerelere ilişkin açıklamalarını yalanlıyoruz. İran, savaşta hedeflerine ulaşmadan önce herhangi bir müzakereyi reddetme yönündeki tut

İran’dan ABD’ye Hürmüz uyarısı: "Enerji tesislerine saldırı olursa Hürmüz tamamen kapatılacak"

İran’dan ABD’ye Hürmüz uyarısı: "Enerji tesislerine saldırı olursa Hürmüz tamamen kapatılacak"

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’daki elektrik santrallerine yönelik tehditlerine yanıt vererek, "ABD’nin İran’daki enerji santrallerine yönelik herha

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de komşularıyla bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de komşularıyla bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı’nı geçirdiği memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde komşularıyla bayramlaştı.Bayram süresince baba ocağında vakit geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Rize’deki programlarının a

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ve Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile telefonda görüştü

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ve Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ve Pakistanlı yetkililerle telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.Dışişleri Bakanlığı kaynaklar

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:54
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:50
Yatsı 20:06

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17