Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 24 Şubat 2022 - 16:00 Yorum: 0

Köşk Belediyesi, eczanelere atık ilaç kutusu dağıttı

Köşk Belediyesi, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların ayrıştırılması ve doğru şekilde imha edilebilmesi için örnek bir çalışma...

Köşk Belediyesi, eczanelere atık ilaç kutusu dağıttı

Köşk Belediyesi, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların ayrıştırılması ve doğru şekilde imha edilebilmesi için örnek bir çalışma başlattı.

Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ile Sıfır Atık Yönetim Planı kapsamında atık ilaçların ayrıştırılarak, doğaya ve canlılara zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için ilçedeki eczanelere "Atık İlaç Toplama Kutusu" dağıttı.

Sürdürülebilir çevresel farkındalık ve Sıfır Atık Projesi kapsamında Belediye olarak çalışmaların devam ettiğini belirten ve vatandaşlara çağrıda bulunan Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler; "Toplumsal duyarlılık oluşturmak için çevreci faaliyetler gerçekleştiren belediyemiz, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların ayrıştırılması ve doğru şekilde imha edilebilmesi için bir çalışma başlattı. Belediye ekiplerimiz, ilçenin genelinde bulunan tüm eczanelere atık ilaç toplama kutusu dağıttı. Vatandaşlarımız böylece evlerinde bulunan tarihi geçmiş, kullanılmayan ilaçları evlerinin yakınında bulunan herhangi bir eczaneye götürerek bu kutuya bırakabilecek ve çevreye zarar veren tıbbı atıkların atık ilaç toplama kutusu ile kolayca geri toplanabilmesine katkı sağlamış olacak. Evlerinizde bulunan tarihi geçmiş ilaçları eczanelere bıraktığımız atık ilaç toplama kutularına atarak tüm hemşehrilerimizin ayrıştırma çalışmamıza yardımcı olmalarını; toplum ve çevre sağlığına katkıda bulunmalarını davet ediyorum" dedi.

Ayrıştırma çalışması kapsamında eczanelerde biriken ilaçların Belediye ekipleri tarafından toplanarak Atık İlaç Bertaraf Tesisi'nde doğaya ve canlılara zarar verilmeden imha edilmesinin sağlanacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber