Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Siyaset 12 Ocak 2024 - 15:49 Yorum: 0

Kosova halkının yaklaşık yüzde 28’i bu yıl ülkeden ayrılmayı planlıyor

Kosova’da yapılan bir anket, Schengen bölgesine vizesiz seyahat imkanı tanınan Kosovalıların yüzde 28’inin yılın ilk çeyreğinde ülkeden göç etmeyi planladığını ortaya koydu.Kosova’da bugün yayınlanan bir ankete göre 1 Ocak 2024 itibarı...

Kosova halkının yaklaşık yüzde 28’i bu yıl ülkeden ayrılmayı planlıyor

Kosova’da yapılan bir anket, Schengen bölgesine vizesiz seyahat imkanı tanınan Kosovalıların yüzde 28’inin yılın ilk çeyreğinde ülkeden göç etmeyi planladığını ortaya koydu.
Kosova’da bugün yayınlanan bir ankete göre 1 Ocak 2024 itibarıyla Schengen bölgesine vizesiz seyahat imkanı kazanan Kosova vatandaşlarının önemli bir bölümü ülkeden ayrılmayı planlıyor. Priştine merkezli GAP Enstitüsü tarafından 14-21 Aralık 2023 tarihleri arasında Kosova genelinde bin 66 kişiyle yapılan anket, 18 yaş üstü Kosova vatandaşlarının yaklaşık yüzde 28’inin 2024’ün ilk üç ayı içerisinde başka ülkelere göç etmek istediğini gösterdi.
Araştırmada büyük çoğunluğu ekonomik nedenlerle Batı Avrupa ülkelerine göç etmek isteyen Kosovalı gençlerin yüzde 20’lik kısmının geçtiğimiz ay 301-450 euro arasında gelir elde ettiğine, yüzde 32.9’luk kısmının ise hiçbir gelir elde etmediğine dikkat çekildi.
Kosovalıların göç etmek için tercih ettiği ülkelerin başında ise Almanya geliyor. Araştırmaya göre Almanya’yı tercih edenlerin oranı yüzde 71.4 iken, ikinci sırada yüzde 11.7 ile İsviçre, üçüncü sırada ise yüzde 5.3 ile Avusturya yer alıyor.
Kuruluşun "Kosova’da vize rejimi serbestisinden sonraki göç eğilimleri" başlıklı raporunda 2012 ile 2022 yılları arasında ülke nüfusunun yüzde 18.8’lik kısmına denk gelen 338 bin ülke vatandaşının başka ülkelere göç ettiğine dikkat çekildi.
Araştırmaya göre Kosovalıların göç etme kararı vermesinin temel nedenleri arasında daha iyi istihdam fırsatları, daha iyi yaşam şartları, daha yüksek ücretler, kariyer gelişimi ve aile birleşimi gibi nedenler yer alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber