Adana’nın Kozan ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programında vatandaşlar tek yürek oldu. Hain darbe girişiminin 9. yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinliklerde yüzlerce vatandaş ellerinde Türk...
Adana’nın Kozan ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programında vatandaşlar tek yürek oldu. Hain darbe girişiminin 9. yıl dönümünde gerçekleştirilen etkinliklerde yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla caddeleri doldururken jandarma, orman yangın söndürme ekipleri, zabıta ve polis timleri de korteje sirenleri ile eşlik etti.
Anma etkinlikleri, Bayraklı Demokrasi Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Mustafa Atlı, 15 Temmuz’da şehit olan Özel Harekat Polisi Aytekin Kuru’nun babası Süleyman Kuru, 15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp, şehit aileleri, ilçe protokolü ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Türk bayrakları ve mehteran takımı eşliğinde marşlarla yürüyen vatandaşlar, 15 Temmuz Türk Büyükleri meydanında bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından İlçe Müftüsü Mustafa Kaya, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için dua etti; şehitlerin kahramanlıklarına ve vatan sevgisine vurgu yaptı.
Darbe girişimi gecesini anlatan sinevizyon gösterimi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 15 Temmuz gecesi Ankara’da Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Kozanlı Özel Harekat Polisi Aytekin Kuru ve aynı saldırıda gazi olan Oğuzhan Konuralp’in biyografileri de okundu.
Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı programda yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni hatırlatarak şunları söyledi:
"15 Temmuz, ihanetten sonra yazılan bir kahramanlık destanıdır. Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana bu topraklarda isimleri değişse de ihanet şebekelerinin amaçları değişmemiştir. Ancak milletimiz hainlere gereken cevabı vererek demokrasi dersi vermiştir. Bugün bu vatan topraklarında özgürce yaşıyorsak, bunu Aytekin Kuru’lara, Ömer Halisdemir’lere ve nice şehitlerimize borçluyuz" dedi.
Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ise, "Türk milleti, bayrak, vatan ve demokrasi söz konusu olduğunda hiçbir tereddüt göstermeden canını ortaya koymuştur. Kozan da o gece iradesini en güçlü şekilde göstermiştir" ifadelerini kullandı.
Program, mehteran takımının gösterisiyle sona erdi. Etkinliklere ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program kent geneli okunan sela ile son buldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Pütürge’de Silah Operasyonu: 1 Tutuklama
Yağış Kazayı Getirdi: Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi
03Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin Sentetik Hap Ele Geçirildi
04Vali Yavuz: “Uyuşturucuya Karşı Gece Gündüz Mücadele Ediyoruz”
05Sadıkoğlu’ndan Hak Ediş Çağrısı: “Ödemeler Bayram Öncesi Yapılsın”
06Büyükşehir Belediyesi’nden Spora Emek Verenlere Vefa Gecesi
07Selçuklu Taziye Evinde Sona Gelindi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük