Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, haftalık basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev arasında yaşanan "nükleer" konulu tartışmaya değinerek, "böyle bir tartışmaya çekilmek...
Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, haftalık basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev arasında yaşanan "nükleer" konulu tartışmaya değinerek, "böyle bir tartışmaya çekilmek ya da bu konuda yorum yapmak istemiyoruz. Nükleer konularla ilgili herhangi bir açıklamaya büyük bir dikkatle yaklaşıyoruz" dedi.
Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, haftalık basın toplantısında gazetecilere açıklama yaptı. ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev arasında yaşanan "nükleer" konulu tartışmaya değinen Peskov, "Her ülkede kendi liderliği içinde mevcut olaylar hakkında farklı görüşlere ve farklı tutumlara sahip insanlar vardır. Amerika Birleşik Devletleri’nde de, Avrupa ülkelerinde de çok, çok sert görüşlü insanlar var. Bu her zaman böyledir" dedi.
Asıl önemli olanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tutumu olduğuna vurgu yapan Dmitriy Peskov, "Ülkemizde dış politika, devlet başkanı tarafından belirlenir" diye konuştu.
Nükleer konularla ilgili yorum yapan Kremlin Sarayı Sözcüsü Peskov, "Genel olarak, elbette, böyle bir tartışmaya çekilmek ya da bu konuda yorum yapmak istemiyoruz. Nükleer konularla ilgili herhangi bir açıklamaya büyük bir dikkatle yaklaşıyoruz. Bildiğiniz gibi, Rusya sorumlu bir tutum benimsemektedir. Başkan Putin’in duruşu iyi bilinmektedir" ifadelerini kullandı.
"Rusya, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi konusunu çok ciddiye almaktadır"
Tüm tarafların nükleer söylem konusunda son derece dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Peskov, "Rusya, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi konusunu çok ciddiye almaktadır. Ve elbette, nükleer söylem söz konusu olduğunda herkesin son derece dikkatli olması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Bakanı Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff arasında bir görüşme ihtimaline değinen Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Böyle bir görüşme olasılığını göz ardı etmiyoruz" dedi.
Trump’ın "2 nükleer denizaltının uygun bölgelere konuşlandırılması talimatını verdim" açıklamasına ilişkin konuşan Peskov, "Bu durumda açık olan şu ki, ABD denizaltıları zaten muharebe görevinde. Bu, devam eden bir süreçtir" diye konuştu.
Trump ile Medvedev gerilimi
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’ya 8 Ağustos Cuma gününe kadar Ukrayna ile ateşkesi kabul etmemesi halinde bir dizi ekonomik yaptırım uygulayacağını söylemişti. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev de Trump’ın tehditkar açıklamalarını "savaşa doğru atılan bir adım" olarak nitelendirmiş ve ABD başkanının Rusya ile ültimatom oyunu oynadığını ifade etmişti. Medvedev ayıca Trump’ın "Moskova’nın Sovyet dönemine ait son çare nükleer saldırı yeteneklerine sahip olduğunu hatırlamasını" söylemişti. Donald Trump ise sosyal medya platformu Truth Social’dan "Kelimeler çok önemlidir ve çoğu zaman istenmeyen sonuçlara yol açabilir, umarım bu o örneklerden biri olmaz" yanıtını vermişti. Trump, başka bir açıklamasında da, "Medvedev’in son derece kışkırtıcı açıklamaları doğrultusunda, bu aptalca ve tahrik edici sözlerin sadece sözden ibaret olmaması ihtimaline karşı, 2 nükleer denizaltının uygun bölgelere konuşlandırılması talimatını verdim" demişti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Genç yaşta hayatını kaybeden Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, onbinlerce Manisalı‘nın katıldığı cenaze töreninin ardından Koldere Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi. Durbay’ın cenazesinin defnedilmesinin ardından ailesi ve CHP Genel B
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 binden fazla kişiyi kapsaması öngörülen af yasası taslağını, Azerbaycan Milli Meclisi’ne sundu.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "anayasa ve egemenlik yılı" kapsamında ülke egemenliğinin yeniden tesis edilmes
Şili’de devlet Başkanlığı seçiminin ikinci turunu Cumhuriyetçi Parti’nin aşırı sağcı adayı Jose Antonio Kast kazandı.Şili dün yeni devlet başkanını belirlemek üzere dün sandık başına gitti. Devlet Başkanlığı seçiminin ikinci turunu Cumhuriyetçi Parti’nin
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas bölgesine ilişkin, "Donbas’ın Putin’in nihai hedefi olmadığını anlamamız gerekiyor. Donbas ele geçirilirse kale düşer ve ardından
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trafik Kanunu’nun ne zaman geleceğine ilişkin "Ocak ayının ilk haftası" dedi.Yerlikaya, 2026 Merkezi Yönetim ve 2024 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine katılmak üzere TBMM’ye geldi. Genel Kurul girişinde gazetecilerin
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff liderliğindeki heyetlerin Almanya’nın başkenti Berlin’deki 5 saati aşan görüşmesinden bir sonuç çıkmazken, görüşmelerin yarın devam edeceği aç
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP’nin mesleki eğitimle ilgili eleştirilerine ilişkin, "Biz sizin yıllardır kağıt üzerinde dolaştırdığınız modeli kayıt dışılıktan çıkartıp hukuki bir zemine oturttuk. Denetimi güçlendirdik, çocuğun emeğini devletin güven
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Irak Yardım Misyonu’nun (UNAMI) çalışmalarının resmen sona ermesi nedeniyle başkent Bağdat’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında, "Irak’ın terör ve dış müdahale üstesinden gelme konusundak
Güllü’nün oğlu savcıya müşteki olarak ifade verdi: "Atacağım camdan, atlayacak mısın camdan kelimelerini ablam Tuğyan söylüyor"
Kayseri’de esnaf, boğazına şeker kaçan bebeği heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada
03Kocaeli’de 16 yaşındaki genç evde başından vurulmuş halde bulundu
04Bitlis’te okullar bir gün süreyle tatil edildi
05Tokat Belediyesi’nde dinleme cihazı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı
06Kırıkkale’de park halindeki otomobil yandı
07Kaza yapan sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük