MENÜ

Kremlin: "Nükleer konularla ilgili tartışmaya çekilmek istemiyoruz"

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, haftalık basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev arasında yaşanan "nükleer" konulu tartışmaya değinerek, "böyle bir tartışmaya çekilmek...

Yayınlanma: 04 Ağustos 2025 12:23 Güncelleme: 10 Eylül 2025 07:34
Kremlin: "Nükleer konularla ilgili tartışmaya çekilmek istemiyoruz"

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, haftalık basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev arasında yaşanan "nükleer" konulu tartışmaya değinerek, "böyle bir tartışmaya çekilmek ya da bu konuda yorum yapmak istemiyoruz. Nükleer konularla ilgili herhangi bir açıklamaya büyük bir dikkatle yaklaşıyoruz" dedi.
Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, haftalık basın toplantısında gazetecilere açıklama yaptı. ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev arasında yaşanan "nükleer" konulu tartışmaya değinen Peskov, "Her ülkede kendi liderliği içinde mevcut olaylar hakkında farklı görüşlere ve farklı tutumlara sahip insanlar vardır. Amerika Birleşik Devletleri’nde de, Avrupa ülkelerinde de çok, çok sert görüşlü insanlar var. Bu her zaman böyledir" dedi.
Asıl önemli olanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tutumu olduğuna vurgu yapan Dmitriy Peskov, "Ülkemizde dış politika, devlet başkanı tarafından belirlenir" diye konuştu.
Nükleer konularla ilgili yorum yapan Kremlin Sarayı Sözcüsü Peskov, "Genel olarak, elbette, böyle bir tartışmaya çekilmek ya da bu konuda yorum yapmak istemiyoruz. Nükleer konularla ilgili herhangi bir açıklamaya büyük bir dikkatle yaklaşıyoruz. Bildiğiniz gibi, Rusya sorumlu bir tutum benimsemektedir. Başkan Putin’in duruşu iyi bilinmektedir" ifadelerini kullandı.

"Rusya, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi konusunu çok ciddiye almaktadır"
Tüm tarafların nükleer söylem konusunda son derece dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Peskov, "Rusya, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi konusunu çok ciddiye almaktadır. Ve elbette, nükleer söylem söz konusu olduğunda herkesin son derece dikkatli olması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Bakanı Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff arasında bir görüşme ihtimaline değinen Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Böyle bir görüşme olasılığını göz ardı etmiyoruz" dedi.
Trump’ın "2 nükleer denizaltının uygun bölgelere konuşlandırılması talimatını verdim" açıklamasına ilişkin konuşan Peskov, "Bu durumda açık olan şu ki, ABD denizaltıları zaten muharebe görevinde. Bu, devam eden bir süreçtir" diye konuştu.

Trump ile Medvedev gerilimi
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’ya 8 Ağustos Cuma gününe kadar Ukrayna ile ateşkesi kabul etmemesi halinde bir dizi ekonomik yaptırım uygulayacağını söylemişti. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev de Trump’ın tehditkar açıklamalarını "savaşa doğru atılan bir adım" olarak nitelendirmiş ve ABD başkanının Rusya ile ültimatom oyunu oynadığını ifade etmişti. Medvedev ayıca Trump’ın "Moskova’nın Sovyet dönemine ait son çare nükleer saldırı yeteneklerine sahip olduğunu hatırlamasını" söylemişti. Donald Trump ise sosyal medya platformu Truth Social’dan "Kelimeler çok önemlidir ve çoğu zaman istenmeyen sonuçlara yol açabilir, umarım bu o örneklerden biri olmaz" yanıtını vermişti. Trump, başka bir açıklamasında da, "Medvedev’in son derece kışkırtıcı açıklamaları doğrultusunda, bu aptalca ve tahrik edici sözlerin sadece sözden ibaret olmaması ihtimaline karşı, 2 nükleer denizaltının uygun bölgelere konuşlandırılması talimatını verdim" demişti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30