Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 13’ncü dönem mezunlarını törenle uğurladı.KTO Karatay Üniversitesi 2024-2025 Mezuniyet Töreni Karatay Spor ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Törende, lisans ve ön lisans eğitimlerini başar...
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 13’ncü dönem mezunlarını törenle uğurladı.
KTO Karatay Üniversitesi 2024-2025 Mezuniyet Töreni Karatay Spor ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Törende, lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan bin 680 öğrencinin heyecan ve sevincine aileler ve akademisyenler ortak oldu.
"KTO Karatay Üniversitemiz, şehrimizin ilim mirasını taşıyor"
Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaşadığı mutluluğu ifade ederek, "Şehrimizin ilim mirasını taşıyan Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitemizden mezun olacak kıymetli gençlerimizle bir arada olmanın coşkusunu yaşıyoruz. Bu şehirde yetişen her bir insan sadece meslek sahibi değil, aynı zamanda ahlaki sorumluluklarının bilincinde birer dava insanıdır. Sizler de bu ruhla donanmış kişiler olarak gittiğiniz her yerde bu kadim şehrin temsilcileri olacaksınız. Bizler Konya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm gayret ve imkanlarımızı gençlerimizin geleceğini hazırlamak için harcıyoruz. Her biriniz, sahip olduğumuz en kıymetli hazinesiniz. Sizler çok daha güzel bir Türkiye’nin yegane anahtarısınız. Bunu çok çalışarak, çok üreterek milli ve manevi duygularımızdan ilham alarak gerçekleştireceğinize inanıyorum. Unutmayın ki başarı sadece notlarınızda değil, hayata kattığınız anlamda, insanlığa sunduğunuz katkıda, adaletli ve merhametli duruşunuzdadır. Kendinize, şehrinize ve milletinize olan sorumluluğunuzu her zaman omuzunuzda bir emanet gibi taşıyın. Bugün aynı zamanda evladı mezun olacak bir veli olarak buradayım. Evlatlarımızın bu özel gününde sizlerin heyecanını yürekten paylaşıyorum. Bugün burada başarıyla mezun olan her bir gencimizin arkasında bir anne duası, bir baba gayreti, bir aile emeği var. İşte bu yüzden bu diploma sadece çocuklarımızın değil, sizlerin de alın terinin bir sembolüdür. Verdiğiniz emek, gösterdiğiniz sabır, sevgi ve destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
"Bilgi ve emeğinizin gücünü insanlık adına kullanın"
Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, "Üniversiteler sadece eğitim ve öğretimden ibaret yapılar değildir. Burada edindiğiniz vizyon, dostluklar, değerler ve yaşam tecrübeleri de hayatınızın önemli bir parçasıdır. Bundan sonraki yaşamınızda da gelişime açık olun, kendinizi yenilemekten ve öğrenmekten asla vazgeçmeyin. Sorgulayın, eleştirin ve analitik düşünmeyi hayatınızın bir parçası kılın. Tıpkı Cemil Meriç’in ifade ettiği gibi ‘Düşünmek savaşmaktır. Bir nesil uğruna, bir millet uğruna, bir medeniyet uğruna savaşmaktır’ sözünü kendinize şiar edinin" diye konuştu.
Konuşmasında, mezun olan öğrencilere hayat ve başarı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Öztürk, "Her şeyden önce vicdan sahibi bireyler olun. Tüm dünyada olduğu gibi, bugün Gazze’de, Filistin’de ve Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı zulümler karşısında sessiz kalmayan, adaletin ve insan haklarının yılmaz savunucuları olun. Bilgi ve emeğinizin gücünü sadece kendi geleceğiniz için değil, insanlık adına da kullanın" ifadeleri kullandı.
"İnançla, kararlılıkla, geçmişinizden güç alarak, geleceğe yürümeye devam edin"
Öztürk, "Hayat yolculuğunuzda zaman zaman zorluklar, belirsizlikler olabilir. Kendinize, ülkenize ve hayallerinize inanmaktan asla vazgeçmeyin. İnançla, kararlılıkla, geçmişinizden güç alarak geleceğe yürümeye devam edin. Burada öğrendiğiniz bilgi ve değerlerle, bu zorlukların üstesinden gelebileceğinize inancım tamdır. Başarı bir yolculuktur ancak tek başına hedef değildir. Bu yolculukta, ana aktörün kendiniz olduğunu unutmayın ve asla pes etmeyin. Ne yaparsanız yapın işinize yenilik getirin. Eğitim, deneyim ve bilgi birikiminin, rekabetin üstesinden gelmek için en güçlü araçlardan biri olduğunu unutmayın" dedi.
"Üniversitemizin, ülkemizin ismini büyütecek ve güçlendirecek olan sizlersiniz"
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rıfat Ortaç, 13. dönem öğrencilerini mezun etmekten duydukları sevinci ve gururu dile getirerek, "Öğrencilerimizi mezun etmenin, pırıl pırıl gençlerimizi meslek hayatına uğurlamanın, ülkemize kazandırmanın gurur ve sevincini yaşıyoruz. Bugün sizleri iş hayatının rekabet ortamına en iyi şekilde hazırlanmış, lider, yol gösterici, yön verici mezunlar olarak yuvadan uğurluyoruz. Şimdi bu donanımlarınızı gösterme, ulusal ve uluslararası alanda farkınızı ortaya koyma vaktidir. Üniversitemizin ve ülkemizin ismini büyütecek ve güçlendirecek olan sizlersiniz. Daima merak eden, sorgulayan, öğrenmeye açık, dürüst ve adil bireyler olun. Hangi alanda olursanız olun; dünyaya ve ülkemize karşı sorumluluk taşıyan, etik değerlerden asla ödün vermeyen bir duruş sergileyin. Unutmayın, başarı topluma kattığınız değerlerle anlam kazanır. Her zaman KTO Karatay ailesinin bir ferdi olduğunuzu bilerek yol alın" şeklinde konuştu.
Üniversite birincisine plaket ve hediyesini Başkan Öztürk takdim etti
KTO Karatay Üniversitesi’nden üniversite birincisi olarak mezun olan Durmuş Ali Kırıcıoğlu, plaket ve hediyesini Başkan Öztürk’ün elinden aldı. Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ise Durmuş Ali Kırıcıoğlu’nun kuşağını bağladı. Lisans ve ön lisans düzeyinde ilk 3’e girme başarısı gösteren mezunlara; fakülte, yüksekokul ile meslek yüksekokulu birincilerine dekan ve müdürleri tarafından plaketleri takdim edildi. Bin 680 mezuna diplomalarının verilmesinin ardından, tören ailelerin ve mezunların fotoğraf çekimleriyle sona erdi.
Programa; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcıları ve Üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
AYT kapsamında adaylar; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soruyu yanıtlayacak. Adaylara bu oturum için 180 dakika süre tanınacak. Yaklaşık 1 milyon 628 bin adayın katılımıyla ya
ÖSYM verilerine göre, Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen TYT’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu. Bursa’daki sınav merkezlerinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Ha
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Bolu'da otobüs kazası: 5'i ağır 15 yaralı
Houston'da ICE baskını yine kanlı bitti: Şeffaflık ve hesap verme çağrıları yükseliyor
03Ukrayna Azak Denizi'nde 10 Rus gemisini hedef aldı
04ABD: İran'a saldırı başlattık
05Nijerya'da açlık krizi derinleşiyor: 17 milyon kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya
06Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'ndan NATO'ya sert tepki: Bu kirli düzene itiraz ediyoruz
07Pakistan'a ait kargo uçağı deniz üzerinde kayboldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük