MENÜ

Küçükköy-Ayvalık Halk Müziği Derneği genel kurula gidiyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Küçükköy-Ayvalık Türk Halka mÜziği derneği’nin olağan genel kurul toplantısı 11 Ağustos’ta gerçekleşecek.Halen dernek başkanlığı görevini yürüten Nezihe Balta’nın 11 Ağustos’ta yapılacak toplantıda başka...

Yayınlanma: 08 Ağustos 2024 12:08 Güncelleme: 12 Eylül 2025 14:46
Küçükköy-Ayvalık Halk Müziği Derneği genel kurula gidiyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Küçükköy-Ayvalık Türk Halka mÜziği derneği’nin olağan genel kurul toplantısı 11 Ağustos’ta gerçekleşecek.
Halen dernek başkanlığı görevini yürüten Nezihe Balta’nın 11 Ağustos’ta yapılacak toplantıda başkanlığa yeniden aday olduğu öğrenilirken, dernek bünyesindeki koronun genel kurul toplantısının ardından 17 Ağustos’ta Sarımsaklı meydanında halk konseri vereceği öğrenildi.
6 Aralık 20196 tarihinde emekli Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nezihe Baltacı öncülüğünde kurulan Küçükköy-Ayvalık Türk Halk Müziği Derneği kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği sosyal amaçlı faaliyetlerle dikkatleri üzerinde topluyor.
Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi sınırları içinde bulunan Sarımsaklı mevkiinde, belediye ait Sahil AVM’de her hafta Çarşamba ve Pazar günleri, yöre halkına Türk Halk Müziği’ni sevdirebilmek için çalışmalarını sürdüren derneğin korosuna 30’dan fazla halk müziği sever katılıyor.
Saz virtiözü Selam Seler’in şefliğinde çalışmalarına devam eden koroya katılım her geçen gün artıyor.
Dernek Başkanı Nezihe Baltacı gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 Ağusto’ta yapılacak genel kurul toplantısının Sarımsaklı Sahil AVM’nin üst katında bulunan dernek binasında gerçekleştireceklerini söyledi.
Derneğin daha da başarılı yerlere gelebilmesi için genel kurulda yeniden başkanlığa aday olduğunu kaydeden Nezihe Baltacı, “Tabi yönetimde görev almak isteyen tüm arkadaşlarımıza kapımız her zaman açıktır” dedi.
Derneğin kuruluşundan bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Baltacı, “Tüzüğümüz gereği sosyal projelere öncelik vererek, Balıkesir genelindeki huzurevlerinde, ilçelerimizin meydanlarında ve birçok festivallere katılarak ücretsiz konserler verdik. Bu konserlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Derneğin kuruluşundan kısa bir süre sonra patlayan pandemi döneminde, tüm maddi sıkıntılara rağmen Ayvalık, Burhaniye, Gömeç, Havran, Balya, İvrindi gibi ilçelerin yanı sıra Balıkesir merkezde çok sayıda halk konserleri verebilmenin haklı gururunu yaşadıklarını kaydeden Nezihe Baltacı, “Tabiki sadece konser vermiyoruz. Mesela geçen yıl 10 ilimizi vuran depremin ardından Ayvalık’ımıza gelen depremzede vatandaşlarımız maddi ve manevi yardımlarda bulunmayı da ihmal etmedik. Havran’dan bir grup öğrenciyi Ayvalık’ta ağırlayarak, tekne turuyla gezdirdik. 2022 yılında ‘İzmaritsiz Ayvalık’ isimli program çerçevesinde Altınova ve Ayvalık meydanında konserler verdik. Bu konserlerde aranjesini Koro Şefimiz Selami Seler’in yaptığı marş ise büyük ilgi görmüştü. Msela her yılbaşı öncesinde Ayvalık Belediyesi’ne ait ‘Erken Doğmuşlar Bakımevi’ sakinleri için moral konserleri düzenledik. Yine Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası’nın ortaklaşa düzenlediği Uluslar arası Zeytin Hasat Festivali ile Ayvalık Belediyesi tarafından organize edilen Teferiç Şenlikleri’nde de yer alarak halkımızla buluşmanın mutluluğunu yaşadık” dedi.
Başkan Baltacı, derneğin kurulduğu ilk günden bu yana kendilerine destek veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye meclis üyeleri, belediyenin Küçükköy Sorumlusu Murat Akıner’e de teşekkür ederek,” Ağustos ayı içerisinde genel kurul toplantımızın sonrasında 17 Ağustos’ta Küçükköy Halk Müziği korosu olarak Sarımsaklı merkezinde Türk Halk Müziği severlerine güzel bir konser vereceğiz. Tüm Ayvalık halkını ve misafirlerimiz bu ücretsiz konserimize bekliyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

İzmir’de 1 milyar lirayı aşan yatırımla 20 yeni okul eğitime açıldı

İzmir’de 1 milyar lirayı aşan yatırımla 20 yeni okul eğitime açıldı

İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund

Erzincan’da acil durumlara yönelik eğitim düzenlendi

Erzincan’da acil durumlara yönelik eğitim düzenlendi

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti

Erzincan’da eğitim ve dayanışma vurgusu

Erzincan’da eğitim ve dayanışma vurgusu

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri

Muş’ta "Çocukla Etkili İletişim" eğitimi verildi

Muş’ta "Çocukla Etkili İletişim" eğitimi verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu

Yüksekova’da 62. Kütüphane Haftası etkinliklerle başladı

Yüksekova’da 62. Kütüphane Haftası etkinliklerle başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar

Bala Hatun Yurdu’nda afet tatbikatı

Bala Hatun Yurdu’nda afet tatbikatı

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u

Devlet himayesindeki çocuklar başarılarıyla gururlandırıyor

Devlet himayesindeki çocuklar başarılarıyla gururlandırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço

TOGÜ’nün akreditasyon başarısı büyüyerek 26’ya ulaştı

TOGÜ’nün akreditasyon başarısı büyüyerek 26’ya ulaştı

Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30