Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 09 Şubat 2023 - 16:13 Yorum: 0

Kurtarılan fedakâr annenin ilk sözü, “Önce çocuklarımı çıkarın ben sonra çıkarım”

7,7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, Hatice İğde (36) ile 7 ve 9 yaşındaki çocukları 78 saat sonra enkaz altından...

Kurtarılan fedakâr annenin ilk sözü, “Önce çocuklarımı çıkarın ben sonra çıkarım”

7,7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, Hatice İğde (36) ile 7 ve 9 yaşındaki çocukları 78 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Annenin kurtarma ekiplerine söylediği ilk cümle ise, "Önce çocuklarım çıksın, ben sonra çıkarım" oldu.

6 Şubat sabah saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Cengiz Topel Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerine bulunan İbrahim Apartmanı'nda AFAD ve Yesevi Arama Kurtarma ekipleri depremin 64. saatinde "sesimi duyan var mı?" çağrılarına yanıt aldı. Duydukları ses üzerine hemen çalışmalara başlayan ekiplerin zamanla yarışı başladı. 14 saatlik hummalı çalışmanın ardından 36 yaşındaki Hatice İğde, beraberinde 7 yaşındaki oğlu Melih İğde ve 9 yaşındaki oğlu Mehmet Naim İğde ile enkazdan sağ olarak kurtarıldı. AFAD ekip lideri, anne İğde'nin, "Hangi gündeyiz?" sorusuna korkmaması için perşembe yerine salı diye cevap verdiğini söyledi. Ayrıca ekip lideri, depremden 78 saat sonra kurtarılan annenin ilk sözlerinin, "Önce çocuklarım çıksın, ben sonra çıkarım" olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber