AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 2023 seçimlerinin Türkiye Yüzyılı bakımından tarihi bir seçim olacağını ifade ederek, Altılı Masa'ya...
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 2023 seçimlerinin Türkiye Yüzyılı bakımından tarihi bir seçim olacağını ifade ederek, Altılı Masa'ya yönelik, "Öyle görünüyor ki eğer böyle giderlerse, konuşacaklar, konuşacaklar en sonunda millete diyecekler ki, "Vallahi biz aday belirleyemedik, biz de Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz" dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kütahya'da basın toplantısı düzenleyerek, gündemle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde tekrar aday olmasının önünde hiçbir engel olmadığını, Erdoğan'ın yeniden seçilerek Türkiye Yüzyılı kapılarını sonuna kadar açacağını dile getirdi.
Kurtulmuş, "Türkiye demokrasisini daha da güçlendirerek, Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçerek inşallah yoluna devam edecektir. İçeride bir seçim yapacağız, aylardır söylediğimiz bir şey var. Seçim tek kişiyle olmuyor, mutlaka seçimin bir yarış içerisinde olması lazım. Bizim adayımız belli, gerçekten güçlü bir şekilde aylar öncesinden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ikinci seçimiyle ilgili halkın karşısına çıkmış ve bir kez daha ikinci kere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde "Sizden rey istiyorum, ruhsat istiyorum, sizden bana destek vermenizi istiyorum" demiştir. Karşı taraf da Erdoğan karşıtlığından başka hiçbir ortak noktası olmadığını her gün daha açık bir şekilde ortaya koyan iki artı dörtlü masa maalesef bir türlü henüz adayla ilgili konuşmaya başlayamadı bile. Hani diyordunuz, "Kardeşim seçimi ilan edin, ertesi gün biz adayı açıklayalım." 14 Mayıs 2023'te Türkiye'de seçim olacak, bu açıklanalı da epey oldu. Niye hala adayınızı konuşamazsınız" dedi.
Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanımızın bir daha aday olup olmayacağı konusunda şüphe etmeyeceklerini, altılı masada hemen hemen genel başkanların hepsi bunu söylemiş, kayıtlar ortada hem de bir hafta, on gün evvel söylemişler, "Bu konuyu asla gündeme taşımayacağız" demişler. Ama seçim tarihi belli olunca kendilerinden aday belirlemesini beklediğimiz iki artı dörtlü masa bu sefer koro halinde dünkü toplantıdan sonra da "Cumhurbaşkanı üçüncü sefer aday oluyor, buna asla müsaade etmeyeceğiz, karşı çıkacağız" diyorlar. Bu konuyu gündeme getirmeyecektiniz, hani adayınızı belli edecektiniz? Bu kadar açık tutarsızlıkları, bu kadar açık zikzakları bu millet görür ve bunun da cevabını sandıklarda Allah'ın izniyle verir."
"Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olacaktır ve inşallah milletimiz tekrar seçecektir"
"367 garabetini ortaya çıkararak vesayetçi işlemlerini ortaya koydular" diyen Kurtulmuş, "Kafa karışıklıklarını önlemek için Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, 2017'de kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ilgili Anayasa değişikliği çerçevesinde ilk sefer bu dönem Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde de ikinci kez cumhurbaşkanı adayı olacaktır ve inşallah milletimiz tekrar seçecektir. Bu konuda hukuken hiçbir boşluk, hiçbir kafa karışıklığı söz konusu değildir. Siyaseten söyleyeceği sözü olmayanların, bunun üzerinden milletimizin zihninde bir bulanıklık oluşturmaya çalıştığı da aşikardır. 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de o zaman parlamento seçiyordu. Parlamentoda AK Parti'nin cumhurbaşkanını seçeceğini görenler 367 garabetini ortaya çıkararak vesayetçi işlemlerini ortaya koydular. İki artı dörtlü masa, eski vesayetçi zihniyeti bir kere daha ortaya çıkarıyor. İnşallah 14 Mayıs seçimlerine yetiştirirler adaylarını. Öyle görünüyor ki eğer böyle giderlerse, konuşacaklar, konuşacaklar en sonunda millete diyecekler ki, "Vallahi biz aday belirleyemedik, biz de Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz." 2023 seçimleri Türkiye Yüzyılı bakımından tarihi bir seçim olacaktır. Onların dediği gibi söyleyeyim, "Çok güzel olacaktır." ve bunun sonucunda da millet öyle dışarıdan suflelerle siyasette yol almaya çalışanlara değil milletin bağrından kopan gerçek fikirlerle milletle birlikte aynı istikamete yürüyenlerin arkasında duracak" ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş'un düzenlediği basın toplantısında AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler ile AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay da hazır bulundu.
Konya’da Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol bayramlaşma programı düzenlendi.Konya Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programı Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Programda, protokol üyeleri bayramlaştı. Programa, Konya Valisi İbrahim A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile telefonda görüştü. İki lider, görüşmede Türkiye ile Endonezya ikili i
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth İran’a yönelik saldırılara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin hedeflerinin "değişmediğini" ifade etti. Hegseth, İran donanmasına ait 120’den fazla geminin batırıldığını, 11 denizaltısının da imha edildiğini be
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile yaptığı görüşmede, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizlerinin kabul edilemeyeceğini, İsrail’in İslam’ın ilk kıblesine girişleri engelleyerek geleceğini tehdit altına almasına karşı M
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ile bayramlaştı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ve birim amirleriyle bayramlaştı.
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı.Kepez Belediyesi’nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Başkanlık makamında düzenlenen programa, belediyede görev yapan memur ve işçile
Türk Devletleri Teşkilatı tarafından 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da kentin tarihi binaları ve mekanlarını konu alan resim sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, düzenlenen etkinliklerle Ankara’yı Türk devletleri ar
Bayram günü mahalle savaş alanına döndü: 3 ölü, 22 yaralı
Otomobilin çarptığı motosikletli tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
03Ankara’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
04Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
05İran’ın İsrail’e saldırısında Mescid-i Aksa yakınlarına füze parçası düştü: 1 yaralı
06İsrail’den Beyrut’taki Hizbullah hedeflerine yeni saldırı dalgası
07Bağdat Uluslararası Havalimanı’ndaki ABD üssüne İHA saldırısı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük