Kütahya’da Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen geleneksel ortaokullar arası sözlü anlatım yarışmasının finali ve ödül töreni gerçekleştirildi.Peygamber Efendimizi anlamak ve anlatmak üzerine inşa edile...
Kütahya’da Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen geleneksel ortaokullar arası sözlü anlatım yarışmasının finali ve ödül töreni gerçekleştirildi.
Peygamber Efendimizi anlamak ve anlatmak üzerine inşa edilen "Ortaokullar Arası Sözlü Anlatım Yarışması"nın bu seneki konusu, “Peygamber Efendimizin örnek davranışları” idi. Program, Kaynarca İmam Hatibi Halil Sevim’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okul Müdürü Ahmet İren’in açış konuşmasının ardından finalist öğrenciler Peygamber Efendimizin insanlığa örnek davranışlarını bir metne bağlı kalmadan sundular. İki aşamalı olan yarışmanın finalinde 13 öğrenci sergiledikleri üstün performanslarıyla jüri üyelerinin karşına çıktı.
Finalist tüm öğrencilerin ödül aldığı yarışmada birinciliği, "Rim" rumuzuyla Tavşanlı Şeyh Edebalı İmam Hatip Ortaokulundan Zümra Nur Çakmak, ikinciliği "Sultan" rumuzu ile Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulundan Zümra Sönmez, üçüncülüğü "Kardelen" rumuzuyla Tavşanlı Şeyh Edebalı İmam Hatip Ortaokulundan İkranur Yılmazlar, dördüncülüğü "Lavanta" rumuzuyla Tavşanlı Şeyh Edebalı İmam Hatip Ortaokulundan Zeynep Ela Uslu, beşinciliği ise "Gül Yüzlü" rumuzuyla Simav Çitgöl Şehit Uzman Çavuş Adil Oruç Ortaokulundan Kayra Berk Yılmaz elde etti.
Yer yer duygusal anlara sahne olan yarışmanın jüri üyeliğini DPÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Faruk Söylev, Kütahya Müftülüğü Şube Müdürü Cemalettin Torun, Atatürk Lisesi Müdür Yardımcısı Musa Çelik, DPÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin YağcI, DPÜ Altıntaş Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Halit Çelik yaptılar.
Ödül törenine geçilmeden önce Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit jüri üyelerine hediyelerini ve belgelerini takdim etti. Ardından danışman öğretmenler de Jüri Üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Söylev’in elinden katılım belgelerini ve hediyelerini aldılar.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini sırasıyla Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Sarıöz, Şube Müdürü İrfan Kanık ve Emekli Okul Müdürü Mücahit Köksal verdiler. Dereceye giren 8 öğrenci ise ödüllerini Okul Müdürü Ahmet İren’den aldılar.
Yarışmanın finali ve ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Sarıöz, Şube Müdürleri Rıdvan Acar ve İrfan Kanık, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
Diyarbakır genelinde 133 binada ve 1799 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Kentte 27 bin 975 öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için ter döktü. Öğrenciler, iki oturum halinde yapılan sın
Gençlik ve Spor Bakanlığı 600 sözleşmeli personel alacak
İletişim Başkanlığı Zagreb'de NATO Zirvesi paneli düzenledi
03Güney Afrika'da yolcu otobüsü devrildi: 16 ölü, 35 yaralı
04BM: Şam'daki patlamadan derin endişe duyuyoruz
05Özalper Bölge Parkında Olaylı Gece; 2 Yaralı
06Kiev'e yoğun hava saldırısı: 27 ölü, 70 yaralı
07İzmir açıklarında arıza nedeniyle sürüklenen teknedeki 3 kişi kurtarıldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük