Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:23 Bakan Bayraktar: “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelan so...07:22 Pençe operasyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker kurtarı...07:12 İliç’teki maden ocağında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı06:55 Pendik’te 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 4 yaralı06:53 MSB: “3 Mayıs tarihinde, yıldırım düşmesi sonucunda yaralanarak hastaneye s...05:39 Tavşanlı’da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama05:32 Emet’te uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı05:27 Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı05:00 Trump’ın eski yardımcısı “sus payı” davasında ifade verdi04:11 AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya...04:00 Beykoz’da kontrolden çıkan hafif ticari araç otomobile çarptı: 2 yaralı03:50 Maltepe’de alkollü sürücü otobüs durağına girdi02:56 Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzla...02:53 Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu02:49 Vali Eldivan kariyer ve motivasyon söyleşisinde öğrencilerle bir araya geld...02:47 Bayburt’ta ’Orman Benim’ etkinliği02:44 Erzincan’da Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı02:20 Yangına karşı ormanlık alanları ve bahçeleri temizlediler02:10 Erzincan’da “İhtiyar Kız” isimli komedi oyunu sahnelendi01:56 Uluslararası Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
Magazin 09 Mayıs 2023 - 13:08 Yorum: 0

Kütahyalı Müzik Öğretmenleri, geleneksel ninniyi farklı bir formatta seslendirdi

Kütahyalı Müzik öğretmenleri, anksiyete düzeyini düzenleyici etkisi olan ve kolik sancıları çeken bebekler için geleneksel ninniyi farklı bir formatta...

Kütahyalı Müzik Öğretmenleri, geleneksel ninniyi farklı bir formatta seslendirdi

Kütahyalı Müzik öğretmenleri, anksiyete düzeyini düzenleyici etkisi olan ve kolik sancıları çeken bebekler için geleneksel ninniyi farklı bir formatta seslendirdi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesinde görev yapan öğretim görevlisi Mehmet Sevim, Kütahya Ahmet

Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi'nde Müzik Öğretmeni olan Oğuzhan Kavukçu ve ülke genelinde alanında farklı çalışmalar yapan ritim sanatçısı Mehmet Özdemir tarafından gerçekleştirilen proje, bebeklerde anksiyete düzeyini düşürmek ve kolik sancılarına bir rahatlama sağlamak amacıyla geliştirildi. Kütahyalı müzik öğretmenleri, geleneksel ninniyi daha sakinleştirici ve rahatlatıcı bir formatta seslendirerek bebeklerin üzerinde olumlu bir etki oluşturmayı hedeflediklerini söylediler.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Müzik Öğretmeni Oğuzhan Kavukçu, "Müzik, insanlar üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Bebekler de müziği duymayı ve ritmi hissetmeyi severler. Bu projeyle amacımız, bebeklerin sakinleşmesini ve rahatlamasını sağlayarak hem onların hem de ailelerinin yaşam kalitesini artırmaktır" dedi.

Öğretim görevlisi Mehmet Sevim ise çalışmanın süreci hakkında şunları söyledi, "Geleneksel ninniyi farklı bir formatta seslendirmek için birçok enstrüman kullanarak farklı bir atmosfer oluşturmaya çalıştık. Bu şekilde bebeklerin duygu durumunu olumlu yönde etkileyebileceğimize inanıyoruz" dedi.

Projenin bir diğer katılımcısı olan ritim sanatçısı Mehmet Özdemir, " Ritim, insanların duygusal durumunu etkileyebilir ve sakinleştirici bir etkiye sahip olabilir. Bu projede, bebeklerin sancılarına ve anksiyete düzeyine yardımcı olmak amacıyla ritimleri kullanmayı tercih ettik" diye konuştu.

Kütahyalı müzik öğretmenleri bu çalışmalarını ülke genelinde yaygınlaştırmayı ve bebeklerin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini, projelerinin bebeklerin sağlığı ve refahı üzerinde olumlu bir etki oluşturma potansiyeline sahip olduğunu, bu alanda yeni araştırmalara ilham verebileceğini ifade ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber