MENÜ

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren dev nükleer denizaltını denetledi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, 8 bin 700 tonluk dev nükleer denizaltının inşa sürecini denetleyerek, "Ülkemizin onurunu temsil eden ve güvenliğini mutlak suretle garanti altına alan nükleer kalkanı daha da güçlendirmek mevcut neslin asil görevidir" dedi.K

Yayınlanma: 25 Aralık 2025 10:04 Güncelleme: 25 Aralık 2025 12:46
Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren dev nükleer denizaltını denetledi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, 8 bin 700 tonluk dev nükleer denizaltının inşa sürecini denetleyerek, "Ülkemizin onurunu temsil eden ve güvenliğini mutlak suretle garanti altına alan nükleer kalkanı daha da güçlendirmek mevcut neslin asil görevidir" dedi.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, 8 bin 700 tonluk nükleer denizaltının inşa sürecini denetleyerek yetkililerden bilgi aldı. Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamaya göre; Kim, burada yaptığı konuşmada, stratejik nükleer denizaltıya sahip olmanın önemine dikkat çekti. Kuzey Kore lideri Kim, "En iyi savunma politikası, en güçlü saldırı kabiliyetlerine dayanır. Süper güçlü saldırı kabiliyetleri, ulusal güvenliği koruyan en iyi kalkandır" ifadelerini kullandı.
Yeni nükleer denizaltının inşa sürecinin tamamlanması ile kritik bir eşiğin aşılacağını söyleyen Kim, "Bu, Kuzey Kore’nin savaş caydırıcılığının ulaştığı boyutu hem halkımıza hem de düşmana açık şekilde gösteren, yeni bir çağın başlangıcı niteliğinde, kritik bir değişim olacaktır" diye konuştu.
Kuzey Kore’nin düşmanı caydırmanın tek yolu olan nükleer güçten vazgeçmeyeceğini vurgulayan Kim Jong-Un, "Ülkemizin onurunu temsil eden ve güvenliğini mutlak suretle garanti altına alan nükleer kalkanı daha da güçlendirmek mevcut neslin asil görevidir" dedi.

"Nükleer silahlanmanın hızlandırılması acil bir görev"
ABD’nin Güney Kore’nin nükleer denizaltı geliştirme planına onay verdiğini hatırlatan Kuzey Kore lideri, "Bu gelişme, Kore Yarımadası ve çevresinde istikrarsızlığı daha da artacaktır. Kuzey Kore, bu adımı güvenliğini ve deniz egemenliğini ağır biçimde ihlal eden saldırgan bir eylem ve mutlaka karşılık verilmesi gereken bir güvenlik tehdidi olarak görmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
Bölgedeki zorlu güvenlik ortamının fiili bir tehdit haline geldiğini savunan Kim Jong-Un, "Bu nedenle donanmamızın modernizasyonu ve nükleer silahlanmanın hızlandırılması acil bir görev ve vazgeçilmez bir seçenektir" ifadelerini kullandı.

"Düşman egemenliğimizi ihlal ederse ağır bir bedel öder"
Kuzey Kore’nin "güçlü caydırıcılık" politikasında değişiklik olmayacağının altını çizen Kim, "Düşmanlar ülkemizin egemenliğini ve güvenliğini ihlal etmeleri halinde ağır bir bedel ödemek zorunda kalacak, askeri seçeneğe yönelmeleri durumunda acımasız bir misilleme saldırısı ile karşılaşacaktır" uyarısında bulundu.

Kuzey Kore Savunma Bakanlığı’ndan ABD’ye tepki
Kuzey Kore Savunma Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada ise ABD Donanması’na ait bir nükleer denizaltının mühimmat ikmali bahanesiyle 23 Aralık’ta Güney Kore’nin Pusan kentine geldiği hatırlatılarak, "Bölgemizdeki süregelen ABD nükleer tehdidi, bu tehditleri ortadan kaldırabilecek stratejik misilleme kapasitesinin daha da hızlı şekilde güvence altına alınmasını zorunlu kılmaktadır" denildi.
Kuzey Kore’nin söz konusu riskleri nükleer silahlara sahip devletler arasındaki "karşılıklı dengeleme doktrini" doğrultusunda ele alacağı vurgulanarak, "ABD’nin nükleer güç gösterilerine karşılık gelen tedbirler değerlendirilecek; bu tedbirlerin yöntemi ve uygulanma zamanı ise simetri ve asimetri ilkeleri çerçevesinde belirlenecektir" ifadelerine yer verildi.
ETİKETLER: Kuzey, Kore, lideri, Kim,, inşası
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30