Diyarbakır genelinde 133 binada ve 1799 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Kentte 27 bin 975 öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için ter döktü. Öğrenciler, iki oturum halinde yapılan sın
Diyarbakır genelinde 133 binada ve 1799 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Kentte 27 bin 975 öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için ter döktü.
Öğrenciler, iki oturum halinde yapılan sınavın ardından duygu ve düşüncelerini paylaştı. Sınav merkezleri önünde çocuklarını bekleyen veliler ise uzun süren hazırlık sürecinin ardından sonuçları merakla beklediklerini ifade etti.
Öğrencilerden Furkan Beyaziz, sınavın beklediğinden kolay geçtiğini belirterek "Matematik biraz zorlasa da sınavım iyi geçti. Sınavı bitirmeme 15 dakika kala tüm soruları tamamladım. Dün çözdüğüm Türkçe testlerinden benzer sorular çıktı. Hedefim Kuruçeşme Anadolu Lisesi. Yıl boyunca her gün yaklaşık 2 saat ders çalıştım." dedi.
Ömer Çoşan ise matematik dışında sınavın rahat geçtiğini ifade ederek "Toplam 5 boşum var. 350 puanın üzerinde almayı bekliyorum. Anadolu Lisesi hedefliyorum. Günde 3-4 saat ders çalışıyordum." diye konuştu.
Hedefinin Sezai Karakoç Anadolu Lisesi olduğunu söyleyen Mansur Ay da "Türkçe, İngilizce ve Din Kültürü dersleri kolaydı. Matematik ve Fen Bilimlerinden sadece 2 boşum var. Yıl boyunca düzenli tekrar yaptım ve bol bol soru çözdüm. Ailem de kitap alarak bana destek oldu." ifadelerini kullandı.
Öğrencilerden Muhammed Ali Bezgin ise sınavın genel olarak iyi geçtiğini ancak matematik sorularında zorlandığını belirterek, yıl boyunca yoğun şekilde çalıştığını söyledi.
Sınav merkezlerinde çocuklarını bekleyen veliler de duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Ferzende Sönmez "Biz üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonrası çocukların emeğine kaldı. Fen Lisesi hayalimiz var ancak sonuçları bekleyeceğiz." dedi.
Ramazan Eren ise kızının hazırlık sürecinde zaman zaman aile desteğine ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yıl boyunca çok düzenli çalışmıyordu. Bizim yönlendirmemizle derslerine ağırlık verdi. Aile olarak her türlü desteği sağlamaya çalıştık." diye konuştu.
Oğlu için iki yıllık yoğun bir hazırlık sürecinin geride kaldığını ifade eden Musa Bezgin de "Bugün emeklerinin karşılığını almasını umut ediyoruz. Dershaneye gönderdik, çalışma ortamı hazırladık. Ne çok sıktık ne de tamamen serbest bıraktık. İnşallah stres yapmamış ve sınavı iyi geçmiştir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı 2026 (DABKAF 26), Türk Yıldızları’nı ağırladı. Dünyanın sayılı akrobasi timleri arasında yer alan ekip, fuar kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek havacılık alanındaki deneyimlerini paylaştı.Cumhurbaşkanlığı İnsan K
Talas Belediyesi, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla hayata geçirdiği örnek projeler ve sunduğu hizmetlerle dikkat çekmeye devam ediyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçede kütüphaneciliğe verilen önemin altını çizerek, kitapla büyüyen nesillerin
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) iş birliğiyle düzenlenen "Savunmadan Sanata: Genç Tasarımlar" yarışmasında Muğlalı öğrenciler ödüllerine kavuştu.Gençlerin hayal güçleri
Kriptoloji ve yapay zeka mimarisi konularında dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Prof. Dr. Çetin Kaya Koç, Ege Üniversitesinde Yapay Zeka (AI) ve Makine Öğrenimi (ML) konusunda eğitimler verecek. Ege Üniversitesinin, teknolojik devrimin
Bayburt’ta eğitim camiasına yeni katılan öğretmenlere yönelik ‘Aday Öğretmenlik Uyum Semineri’ başladı.Öğretmenevinde, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman başkanlığında gerçekleştirilen seminerde, aday öğretmenlerin mesleğe uyum sürecine ilişkin bi
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, İlçe Müftülüğü koordinesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Müftülüğe bağlı Kur’an kurslarına kayıtlı ortaokul öğrencileri ile 11-14 yaş grubuna yönelik, Peygamber Efendimizin doğumunun 1500. yılı anısına "Âlemlere R
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlemiş olduğu hac organizasyonunda, kurada ismi çıkan hacı adaylarına eğitim semineri verildi.Çermik İlçe Müftülüğü tarafından, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik hac eğitim s
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde görev yapan din görevlilerine yönelik "Vaaz Becerilerini Geliştirme" konulu hizmet içi eğitim kursu başladı.Hisarcık İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen eğitim programı, din görevlilerinin minber ve kürsü hizmetlerinde daha
HSK 2026 Ana Kararnamesi yayımlandı: 33 ilin Başsavcısı değişti
LGS'ye giren öğrenciler Türkçe uzundu, matematik zorladı
03LGS heyecanı bugün başlıyor: 1 milyonu aşkın öğrenci sınava girecek
04Antalya'da faili meçhul cinayet 12 yıl sonra aydınlatıldı
05Dünyada İlk Kez Gerçekleştirildi: Sekizli Çapraz Karaciğer Nakliyle Hastalara Yeni Umut
06Duran'dan Selimiye Camii'nin restorasyonuna ilişkin paylaşım
07Ardahan'da trafik kazası: 3 yaralı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük