Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:03 Sarıyer’de kontrolden çıkan otomobil yan yattı: 2 yaralı01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”01:43 Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem baş...01:32 Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı00:58 “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı00:55 Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı00:54 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşı...00:53 Erdek’te uyuşturucu operasyonu00:47 Ankara’da iki kurye grubu arasında kavga: 1’i ağır 4 yaralı00:44 Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı00:41 Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı00:39 Uşak’ta fabrikada zehirlenme paniği: 19 işçi hastaneye başvurdu00:37 Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı00:31 Ankara’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 araçlı zincirleme kaza: 8 ya...00:24 Ankara’da aşırı yağış nedeniyle kontrolden çıkan bariyere çarptı: 1 ölü, 5...00:20 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Anka...00:20 Karısını öldürüp polise teslim oldu00:15 Yıldırım düşen ağaçlık alanda yangın çıktı00:12 Ulukışla - Pozantı yolunda zincirleme kaza: 2 ölü
Dünya 21 Ekim 2014 - 23:33 Yorum: 0

Libya'daki çatışma ortamı sona erdirilsin

Cumhurbaşkanı ve Hükümetin Özel Temsilcisi sıfatıyla Libya'da bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Libya'daki çatışma ortamının sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Libya'daki çatışma ortamı sona erdirilsin

Cumhurbaşkanı ve Hükümetin hususi Temsilcisi sıfatıyla Libya'da olan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Libya'daki çatışma ortamının sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Libya'nın Trablus, Tobruk ve Misrata kentlerinde çeşitli temaslarda olan İşler, ziyaretinin son gününde yaptığı açıklamada, 'Libya'da diyalog ve müzakereler vasıtası ile çözülebilecek bir politik kriz var. Türkiye, diyaloğun devamlılığını temin amacıyla çatışmalara son verilmesi çağrısında bulunuyor. Diyalog sürecinin fazla fazla daha kapsamlı bir biçimde yürütülmesini, politik anlaşmazlıkların diyalog ve müzakereler yoluyla giderilmesini temenni ediyoruz' dedi. 

Türkiye'nin, BM Libya hususi Temsilcisi Bernardino Leon'un çabalarını desteklediğini vurgulayan İşler, Türkiye'nin, diyalog sürecinin devam etmesi için her çeşitli desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Sürecin devamlılığı içim çatışmaların durması şart. Libya'ya hariç müdahale, ülkeye ziyan verir ve diyalog sürecini sekteye uğratır. Dış müdahale kabul edilemez. Uluslararası toplum, bu konuyu iyi bir biçimde irdelemeli.' 

Türkiye'nin Libya halkının birlikte olduğunu anlatım eden İşler, insani yardımların süreceğini ve Libya'dan Türkiye'ye getirilen hasta ve yaralıların tedavisinin yapılacağını belirtti.

İşler ayrıca 26 Ekim'de Misrata'ya Türkiye'den uçak seferlerinin başlayacağı, Tobruk ve Kazablanka kentlerine ise gereken güvenlik ve teknik şartların sağlanması zorunda seferlerin düzenleneceğini bildirdi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber