MENÜ

Macron: "SDG’nin Suriye’ye entegre edilmesine yönelik anlaşmaya varılmalı"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Eş-Şara ile gerçekleştirdiği görüşmede, Suriye’nin terör örgütü PKK/YPG’nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yönelik operasyonlarını sonlandırması çağrısında bulunarak, "SDG’nin

Yayınlanma: 18 Ocak 2026 17:38 Güncelleme: 19 Ocak 2026 08:20
Macron: "SDG’nin Suriye’ye entegre edilmesine yönelik anlaşmaya varılmalı"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Eş-Şara ile gerçekleştirdiği görüşmede, Suriye’nin terör örgütü PKK/YPG’nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yönelik operasyonlarını sonlandırması çağrısında bulunarak, "SDG’nin geçtiğimiz Mart ayında mutabık kalınan görüşmeler esas alınarak Suriye devletine entegre edilmesine yönelik bir anlaşmaya varılmak zorunda. Suriye’nin birliği ve istikrarı buna bağlıdır" dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye ordusunun terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yönelik operasyonlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Macron, sabah saatlerinde Suriye Devlet Başkanı Ahmed Eş-Şara ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi. Fransız Cumhurbaşkanı, Eş-Şara ile görüşmesinde gelişmelerin bölgedeki şiddeti tırmandırmasından endişe duyduğunun altını çizerek, kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunduğunu aktardı. Fransa Cumhurbaşkanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye’de kalıcı bir ateşkes şarttır. SDG’nin geçtiğimiz Mart ayında mutabık kalınan görüşmeler esas alınarak Suriye devletine entegre edilmesine yönelik bir anlaşmaya varılmak zorunda. Suriye’nin birliği ve istikrarı buna bağlıdır" dedi.

SDG’ye yönelik operasyon
Suriye ordusu 13 Ocak’ta Fırat Nehri’nin batısında yer alan terör örgütü SDG işgalindeki bölgeleri "kapalı askeri bölge" olarak ilan etmiş, bölgedeki tüm silahlı gruplara Fırat’ın doğusuna çekilmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu. Kapalı askeri bölgeler arasında Fırat Nehri’nin batı kıyısındaki Deir Hafer ve Meskene de yer alıyordu. SDG, Fırat Nehri’nin doğusuna çekilirken çeşitli bölgelerde güvenlik güçleri ile terör unsurları arasında çatışmalar yaşanmıştı. Suriye ordusu çatışmaların ardından Rakka kırsalındaki Tabka şehrinin kontrolünü başarıyla ele geçirmiş, terör unsurlarından arındırılan bölgelerde istikrarın sağlanması ve devlet kurumlarının yeniden etkin hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Terör örgütünden kurtarılan bölgelerin arasında Tabka yakınlarında Suriye’nin en büyük barajı olarak nitelendirilen Fırat Barajı da bulunuyor.
Ordu, geçtiğimiz hafta ise Halep’te gerçekleştirdiği operasyonlarda Eşrefiye, Şeyh Maksud ve Beni Zeyd mahallelerini terör örgütü SDG’den temizlemişti.
ETİKETLER: Macron:, "SDG’nin, Suriye’ye, entegre, edilmesine
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Trump: "Türkiye gerçekten şahaneydi, Erdoğan harika bir lider"

Trump: "Türkiye gerçekten şahaneydi, Erdoğan harika bir lider"

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin İran savaşı konusundaki tutumundan övgüyle söz ederek, "Bence Türkiye gerçekten şahaneydi. Onlardan rica ettiğimiz şeylerin dışında kaldılar. Erdoğan harika bir lider" dedi.ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletinde

Bakan Gürlek: "Kazadan etkilenen tüm personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

Bakan Gürlek: "Kazadan etkilenen tüm personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Antalya’da servis aracının devrilmesi sonucu yaralanan 16 infaz koruma memuru için geçmiş olsun mesajı yayımladı.Bakan Gürlek yayımladığı mesajda, "Antalya Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görev yapan personelimizi taşıyan servi

Almanya Başbakanı Merz: "ABD ve İsrail’in İran’da rejim değişikliğini başarabileceklerini sanmıyorum"

Almanya Başbakanı Merz: "ABD ve İsrail’in İran’da rejim değişikliğini başarabileceklerini sanmıyorum"

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin, "ABD ve İsrail’in İran’da yaptıklarının gerçekten başarılı olacağına ikna olmuş değilim. Aslında ne istiyorlar? Hedef gerçekten rejim değişikliği mi? Eğer hedef buysa

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bu uzun sürecek bir çatışma olmayacak" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bu uzun sürecek bir çatışma olmayacak" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bu uzun sürecek bir çatışma olmayacak" dedi.

Bakan Fidan’ın diploması trafiği sürüyor

Bakan Fidan’ın diploması trafiği sürüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammad Ishaq Dar, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ve ABD’li yetkililer ile bugün telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edin

Bakan Gürlek, Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ne hayran kaldı

Bakan Gürlek, Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ne hayran kaldı

Düzce’de Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ni ziyaret eden Adalet Bakanı Akın Gürlek, Batı Karadeniz’in "Efes’i" olarak adlandırılan bölgeye hayran kaldı.Düzce’de birtakım ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Akın Gürlek’in son durağı Batı Karadeniz’in "Efes’i"

Adalet Bakanı Gürlek: "12. Yargı Paketimizle ilgili meslektaşlarla sürekli istişare halindeyiz"

Adalet Bakanı Gürlek: "12. Yargı Paketimizle ilgili meslektaşlarla sürekli istişare halindeyiz"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 12. Yargı Paketi için yargı camiası ile sürekli istişare içinde olduğunu belirterek, yeni pakette hakim ve savcıların çalışma şartlarının geliştirilmesi konusunda da çalışma yapacaklarını ifade etti.Bakan Gürlek, Düzce ziyareti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye barıştan yana, diplomasiden yana, savaşlara karşı tutumunu net bir şekilde sergiliyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye barıştan yana, diplomasiden yana, savaşlara karşı tutumunu net bir şekilde sergiliyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savaşın, bölgesel ve küresel istikrara çok ciddi etkilerde bulunduğunu belirterek, "Çocuklar dahil savaşın ürettiği insani maliyetleri hep birlikte görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz bu savaşın bir an önce so

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17