Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 08 Şubat 2023 - 12:48 Yorum: 0

Madencinin enkaz altındaki küçük kızla duygulandıran diyaloğu

Zonguldak'tan Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarına katılan bir maden işçisinin enkaz altında kalan küçük kızla diyaloğu duygulandırdı.

Madencinin enkaz altındaki küçük kızla duygulandıran diyaloğu

Zonguldak'tan Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarına katılan bir maden işçisinin enkaz altında kalan küçük kızla diyaloğu duygulandırdı. Kızın yüzünü temizleyen madenci, "Bak ben buradayım. Sana kadar geldim. Seni buradan kurtaracağız" dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışan bin 801 tahlisiye ve gönül maden işçisi deprem bölgelerinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalara katıldıktan bu yana çok sayıda yaralı kurtaran madenciler, kurdukları tahkimatlarla göçüklere girerek depremzedelere ulaşmaya çalışıyor. Zonguldak'tan toplam 3 bin 226 madencinin deprem bölgesinde olması planlanıyor.

Hatay'da enkaz altında kalan küçük kız ile kendisini kurtarmaya gelen madencinin diyaloğu ise duygulandırdı. Elinin acıdığını söyleyen küçük kıza "Bak ben sana kadar geldim. Birazcık dinlen, ama sakın uyuma. Buradan çıktıktan sonra seninle oyun oynayacağız" dedi. Küçük kız ise gözlerini kapatarak "Birazcık dinleneyim. Elim acıyor" cevabını verdi. Maden işçisi ise elleriyle küçük kızın yüzünü temizleyerek "Buraların toz oldu. Yüzünü sileyim. Sen gözlerini kapalı tut. Kızım bak ben senin yanına kadar geldim. Hiç korkma. Biz o elini de çıkartacağız buradan. Sonra ben seni buradan yavaşça çıkartacağım" dedi. Madencilerin ismi öğrenilemeyen kızı kurtarma çalışmaları aralıksız sürdü.

Maden işçisi kurtardığı çocuğu ambulansa böyle yetiştirdi

Enkaz altında arama kurtarma çalışması yapan bir maden işçisi kurtardığı kız çocuğunu koşarak ambulansa yetiştirdi. Sevinç gözyaşları eşliğinde sağlık ekibine teslim edilen küçük çocuk her şeyden habersiz etrafını seyretti. Üzeri battaniyeyle sarılan küçük kız tedavi altına alındı. İşçilerin enkaz altından hayat kurtarma çalışmaları devam etti. Kurtarılan bir başka çocuk daha ekiplere teslim edildi.

Maden işçilerinin deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber