Bağımlılıkla mücadelede farkındalığın artırılması ve yerel düzeyde etkin iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla, Malatya Valiliği tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Valilik Battalgazi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen to
Bağımlılıkla mücadelede farkındalığın artırılması ve yerel düzeyde etkin iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla, Malatya Valiliği tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Valilik Battalgazi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, İl Sağlık Müdürü Cezmi Karaca, ilgili kurum müdürleri ile çok sayıda muhtar katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, bağımlılıkla mücadelenin sadece güvenlik boyutuyla ele alınamayacağını vurgulayarak, kurumlar arası koordinasyonun ve yerel iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Malatya’nın uyuşturucunun arzıyla mücadelede iyi bir seviyede olduğunu belirten Vali Yavuz, “Sahada ciddi bir baskı uygulanıyor ve bu kararlılıkla devam edecek. Ancak bu yeterli değil. Talebi azaltmak ve fiilen bağımlı hâle gelmiş bireyleri topluma kazandırmak zorundayız” dedi.
Bağımlıları yok sayarak sorunun çözülemeyeceğini ifade eden Yavuz, “Sadece yakalama yapmak çözüm değildir. Talep devam ettiği sürece arz da devam eder. Asıl hedefimiz uyuşturucuya yönelen kişi sayısını azaltmaktır. Bunun yolu da bağımlı bireylerin ikna edilmesi, tedaviye yönlendirilmesi ve yeniden topluma kazandırılmasından geçiyor” diye konuştu.
Vali Yavuz, muhtarların bu süreçte kilit bir role sahip olduğunu belirterek, mahallelerinde bağımlı olduğunu bildikleri kişileri ilgili kurumlara bildirmelerini ve sürece aktif destek vermelerini istedi. Yeşilay, YEDAM ve sağlık kuruluşlarının imkânlarının daha etkin kullanılacağını vurgulayan Yavuz, gerekirse çevre illerin kapasitesinden de yararlanılacağını söyledi.
“Ailelerin yaşadığı dramı görmezden gelemeyiz” diyen Yavuz, uyuşturucuyla mücadelenin siyasi ya da ideolojik bir konu olmadığını, bunun tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.
Konuşmasının sonunda somut hedefler belirlenmesi gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, “Elli kişi, yüz kişi… Kaç kişiyi kurtarabiliyorsak birlikte kurtaralım. Bu mücadeleyi ancak birlikte başarabiliriz” ifadelerini kullandı.
Toplantıda yetkililer tarafından yapılan sunumlarda; erken farkındalığın önemi, risk gruplarına yönelik önleyici çalışmalar, ihbar ve yönlendirme mekanizmaları ile kurumlar arası koordinasyon konularında bilgi verildi. Muhtarların mahalle bazlı çalışmalardaki rolü özellikle vurgulandı.
Toplantı, muhtarların sorularının yanıtlanması ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
KDC Sağlık Bakanlığının yayımladığı güncel verilere göre, ülkede şimdiye kadar 1792 doğrulanmış Ebola vakası tespit edilirken, salgın nedeniyle 625 kişi hayatını kaybetti. Bakanlık verilerine göre, 764 hasta hastanede veya izolasyon altında tedavi görürke
Sudan ordusu, Mavi Nil eyaletinde Etiyopya ve Güney Sudan sınırına yakın stratejik Keremk kentini yeniden kontrol altına aldığını duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, kentin HDK ile müttefiki SPLM-N güçlerine karşı yürütülen şiddetli çatışmaların ardından
İzmir Alsancak Limanı'nda konteyner ve dökme yük operasyonlarında işletme değişikliği için takvim netleşti. Türkiye Varlık Fonu tarafından yapılan açıklamaya göre, limandaki operasyonlar 1 Ağustos'tan itibaren Alport tarafından yürütülecek. Geçiş sürecine
Gençlik Koordinatörlüğü Sanat Atölyesi öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı özgün eserlerle sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Program, Derya Kesmen ve Oğuzhan Uzun'un tasavvuf musikisi dinletisiyle başladı. Ardından protokol üyelerinin katılımıyla açıl
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 24 Haziran 2026'da Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardından ülkenin sağlık alanındaki ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik insani yardım çalışması başlatıldı. Venezuela makamlarının Sağlık Bakanlığına ilettiği
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, Haliliye Belediyesi zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin desteğiyle Haliliye ilçesinde ruhsatsız faaliyet gösterdiği değerlendirilen 2 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, ceza h
ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda; savaşın sona ermesi, esir takası, insani yardımların girişine izin verilmesi ve Gazze'nin yeniden inşası gibi başlıkları içeren ateşkes anlaşmasına rağmen, işgal rejimi çeşitli bahanelerle katliamlarını sürdürmeye
Gaziantep Valiliği, İl Müftülüğü, Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi ortaklığında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde "İslam'da Koruyucu Aile Olmak" konulu bir konferans düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavet
BM: israilin Batı Şeria'daki askeri faaliyetleri yerinden edilmelerin artmasına yol açıyor
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük