Malatya’da ticari taksi sürücüleri, son dönemde artış gösterdiğini öne sürdükleri korsan taşımacılığa karşı konvoy oluşturarak Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Martı TAG uygulamasına tepki gösteren taksiciler, son 10 günde yaklaşık 10 korsan arac
Malatya’da ticari taksi sürücüleri, son dönemde artış gösterdiğini öne sürdükleri korsan taşımacılığa karşı konvoy oluşturarak Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Martı TAG uygulamasına tepki gösteren taksiciler, son 10 günde yaklaşık 10 korsan aracın yakalanarak trafikten men edilmesini sağladıklarını belirterek, uygulamaya erişim engeli getirilmesini ve denetimlerin artırılmasını istedi.
Malatya’da ticari taksi esnafı, korsan taşımacılığın giderek yaygınlaştığını ileri sürerek kontak kapatma noktasına geldiklerini belirtti. Onlarca ticari taksi sürücüsü, araçlarıyla konvoy oluşturarak Malatya Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Burada Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yetkilileriyle görüşmek isteyen taksiciler, yaşadıkları ekonomik kayıplara ve korsan taşımacılığa karşı yeterli önlem alınmadığı iddialarına tepki gösterdi.
Taksicilerin belediye önündeki bekleyişi sırasında polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.
Son 10 günde yaklaşık 10 araç bağlatıldı iddiası
Özellikle Martı TAG uygulaması üzerinden gerçekleştirilen yolcu taşımacılığından şikâyetçi olan taksiciler, son 10 gün içerisinde korsan taşımacılık yaptığını ileri sürdükleri yaklaşık 10 aracın yakalanarak trafikten men edilmesini sağladıklarını söyledi.
Yapılan denetimlere rağmen uygulama üzerinden taşımacılığın devam ettiğini savunan esnaf, mevcut yaptırımların caydırıcı olmadığını belirterek cezaların ağırlaştırılmasını ve uygulamaya erişim engeli getirilmesini talep etti.
“Günlük bin lira bile kazanamıyoruz”
Artan maliyetler karşısında ayakta kalmakta zorlandıklarını ifade eden taksiciler, yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine rağmen haksız rekabetle karşı karşıya kaldıklarını savundu.
Taksici esnafı, “Biz vergimizi, SGK primlerimizi, cemiyet aidatlarımızı ve diğer bütün giderlerimizi düzenli olarak ödüyoruz. Araçlarımızın bakımı, sigortası, yakıtı derken zaten büyük bir maliyetle karşı karşıyayız. Ancak korsan taşımacılık yapanlar bizim katlandığımız giderlere katlanmadan gelip ekmeğimize ortak oluyor. Çoğumuz günlük bin lira bile kazanamıyoruz. Bu şartlarda evimize nasıl ekmek götüreceğiz?” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Şevket Keskin’e de tepki gösterdiler
Eyleme katılan bazı taksiciler, Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Keskin’in korsan taşımacılıkla mücadelede kendilerine yeterli desteği vermediğini ileri sürdü.
İstanbul’daki şoför esnafı temsilcileriyle görüştüklerini ve kendilerine destek sözü verildiğini belirten taksiciler, Malatya’da ise kendi meslek odalarının sorunlarına yeterince sahip çıkmadığını iddia etti.
Esnaf, korsan taşımacılığın yalnızca bireysel bir sorun olmadığını, kentteki bütün ticari taksi sürücülerinin geçimini tehdit eden ciddi bir mesele haline geldiğini savundu.
“Avukat da var, memur da, emekli kamu görevlisi de”
Korsan taşımacılık yaptığını iddia ettikleri kişiler arasında farklı meslek gruplarından insanların bulunduğunu öne süren taksiciler, avukatların, memurların ve emekli kamu görevlilerinin de bu yöntemle yolcu taşıdığını ileri sürdü.
Ticari taksi plakası ve çalışma ruhsatı olmadan gerçekleştirildiğini savundukları taşımacılık faaliyetlerinin haksız rekabete yol açtığını belirten esnaf, denetimlerin yalnızca belirli dönemlerle sınırlı kalmamasını istedi.
Taksiciler, korsan taşımacılığa yönelik para cezalarının artırılması ve araçların trafikten men edilmesine ilişkin yaptırımların daha caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi’nden destek istediler
Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde uzun süre bekleyen taksiciler, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yetkilileriyle görüşerek taleplerini doğrudan iletmek istedi.
Korsan taşımacılıkla mücadelede Büyükşehir Belediyesi’nin de aktif rol üstlenmesini isteyen esnaf, ilgili kurumların ortak hareket ederek kalıcı çözüm üretmesini talep etti.
Taksiciler, gerekli önlemler alınmadığı takdirde ekonomik kayıplarının daha da artacağını belirterek, yetkililerden somut adım beklediklerini dile getirdi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Trabzon'da trafikte yaşanan saldırı girişimine ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine başlatılan incelemede sürücüye 180 bin lira ceza verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Ortahisar ilçesi Akyazı Mahallesi'nde
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır Havalimanı'nda alternatif piste kurulan Aletli İniş Sistemi'nin (ILS) cihaz montajlarının tamamlandığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sistemin altyapı çal
İşgal rejiminde Demokratlar Partisi lideri Yair Golan, sözde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun koltuğunu korumak amacıyla İran'a yönelik yeni bir saldırıyı araç olarak kullanma ihtimaline dikkat çekti. Golan, bölgedeki gerilimin tırmanmasına ilişkin olarak,
Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve İzmir Umut Kervanı Dernek Başkanı Hüseyin Gümüş, İzmir’de görev yapan temsilci ve gönüllülerle bir araya geldi. Görüşmede, derneğin yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü insani yardım faaliyetleri değerlendiri
Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, yanıltıcı indirim reklamları nedeniyle bir firmaya 1 milyon 83 bin 706 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı pa
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık suçuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda, çok sayıda vatandaşı telefonla dolandırdıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Akçakale Cum
Umut Kervanı Vakfı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor. İlçede yaşayan yetim ve dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli yardım faaliyetleri gerçekleştiren vakıf, bu ke
Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen operasyonda yaklaşık 47 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Gana'dan gelen bir yolcunun bagajında gizlenen uyuşturucunun, havalimanında tek operasyonda ele geçirilen
Hürmüz Boğazı'nda 2 gemi daha mayına çarptı
ABD'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: İki eyalette tahliye kararı
03Muğla'da 35 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı
04Kırıkkale-Ankara yolunda zincirleme kaza: 5 yaralı
05DEPREMİN ARDINDAN YENİ EV ÇİLEYE DÖNDÜ: TOKİ SAKİNLERİNDEN İSYAN!
06Millî Eğitim Bakanı Malatya’ya Geliyor: İki Okulun Temelini Atacak, Gençlerle Buluşacak
07Gaziantep'te yolcu minibüsü şarampole devrildi: 4'ü ağır 15 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor