Türkiye’de aidat fiyatlarının kiralarla yarıştığı bir dönemde, Malatya’da site ve tesis yönetiminde önemli bir dönüşüm başlatıldı. Bakanlık onaylı, sertifikalı ve tamamen dijital sisteme geçilmesiyle birlikte eski usul, belgesiz yöneticilik dönemi sona er
Türkiye’de aidat fiyatlarının kiralarla yarıştığı bir dönemde, Malatya’da site ve tesis yönetiminde önemli bir dönüşüm başlatıldı. Bakanlık onaylı, sertifikalı ve tamamen dijital sisteme geçilmesiyle birlikte eski usul, belgesiz yöneticilik dönemi sona erdi.
Aidatların özellikle büyükşehirlerde 10 bin TL’yi aşması ve vatandaşların taşınma eğilimlerinin artması, yönetim sistemleri üzerindeki tartışmaları büyütürken, deprem sürecini ağır yaşayan Malatya’da profesyonel yönetim anlayışı resmen hayata geçirildi.
Türkiye Kentsel Tesis Yönetimi Derneği Malatya İl Başkanı Süleyman Eski, artık sertifikasız yöneticiliğin mümkün olmadığını belirterek, “Bakanımız Murat Kurum’un açıkladığı düzenlemeyle yöneticilik resmi bir yeterlilik haline geldi. Biz de tüm eğitimlerimizi tamamlayarak Malatya’ya en modern, en şeffaf sistemi getiriyoruz” dedi.
Deprem Sonrası Yaşanan Dağınıklık Son Buluyor
6 Şubat depremleri sonrasında birçok sitede yöneticisiz kalınması, aidatların toplanamaması ve hesap defterlerinin kaybolması gibi sorunların sıkça yaşandığını dile getiren Eski, profesyonel yönetimin önemini şu sözlerle özetledi:
“Depremden sonra yönetim boşlukları ciddi karmaşaya yol açtı. Gelir–gider takip edilemedi, bazı sitelerde hesaplar tamamen kayboldu. Bu tablo, profesyonel ve kayıtlı yönetimin ne kadar gerekli olduğunu gösterdi.”
Eski, geçmişte gönüllü kişilerin yöneticilik üstlenmesi nedeniyle sık sık hesap hataları, iletişim sorunları ve şeffaflık eksiklikleri yaşandığını da hatırlatarak, “Öğretmen, polis, esnaf, emekli… Kısacası yönetim alanında yetkinliği olmayan birçok kişi bu görevi üstleniyordu. Hesaplar çoğu zaman bakkal defteri düzeninde tutuluyordu. O dönem artık kapandı.” dedi.
Tamamen Dijital, Yapay Zekâ Destekli Sistem
Yeni dönemde Malatya’daki siteler, Türkiye genelinde kullanılan dijital tesis yönetim sistemine entegre edildi.
Bu kapsamda, aidatlar anlık takip ediliyor, tüm hesap hareketleri cep telefonundan görülebiliyor, borç–alacak bildirimleri SMS, e-mail ve WhatsApp ile iletiliyor, yapay zekâ destekli uyarı sistemi kullanılıyor, tüm süreçler bakanlık standartlarına göre yürütülüyor.
Bakanlık Onaylı Aidat Programı Kullanılıyor
Sistemin devlet onaylı olmasıyla ilgili konuşan Eski, “Bakanlık onaylı aidat programı kullanıyoruz. Bu sistem tamamen yasal ve denetlenebilir. Site sakinleri artık hesaplarını saniyesi saniyesine takip edebiliyor” diyerek şeffaflık vurgusu yaptı.
“Malatya’da Şeffaf Bir Yönetim Kültürü Oluşturmak İstiyoruz”
Malatya’nın deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde bu sistemin kritik bir ihtiyaç olduğunu belirten Eski, hedeflerinin yalnızca site yönetmek değil, şehirde modern bir yönetim kültürünü yerleştirmek olduğunu söyleyerek şunları söyledi:
“Amacımız Malatya’da şeffaf, izlenebilir ve tamamen belgeli bir tesis yönetimi kültürü oluşturmak. Halkımızın hakkını korumak, bütçeleri rahatlatmak ve hesapları standart hale getirmek için çalışıyoruz.”
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Bekayi, Washington ve Tahran'ın çatışmayı sona erdirmek için henüz bir anlaşmaya yakın olmadığını söyledi. İran medyasına göre Bekayi, "İran ve Amerika Birleşik Devletleri arasında bir anlaşmaya giden yolda yeni bir başarı elde edilmedi" dedi. Aracılar v
Yetkililerin şehir merkezinde protestoyu yasaklamasına rağmen, yüzlerce öğrenci, ünlü Fransız şahsiyetlerinin mezarlarının bulunduğu Paris Pantheon yakınlarında bir gösteri için toplandı. Daha önce, öğrencilerin yasak kararının ardından başvurduğu Paris İ
Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Akçatarla Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsünün ismi ve plakası henüz öğrenilemeyen otomobil, yol çalışması yapan işçilere ait kamyonete çarptı. Savrulan otomobil, daha sonra işçile
Dün, De Miguel, İspanya ikinci liginde oynanan bir iç saha maçında Andorra kalecisi Jesús Ovono ile çarpışmasının ardından kalp krizi geçirdi. Bilincini kaybeden ve tıbbi müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan De Miguel, müdahalelere rağmen hayatını ka
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yarından itibaren yurt genelinde yağışlı ve soğuk havanın etkili olacağını, hava sıcaklıklarının gelecek hafta ortasına kadar mevsim normallerinin altında seyredeceğini duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hes
Rızai, X hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD'nin İran'ın hak ve taleplerine verdiği yanıt ikna edici değildi ve İran'ın yedi koşuluna tam ve açık bir şekilde yanıt vermeli ve bunlara göre hareket etmelidir; ancak o zaman Hürmüz Boğazı açılacaktır." dedi.
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış ve beraberindeki heyet, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Kubilay Hıdıroğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. TSO Başkanlığına seçilen Hıdıroğlu'na tebriklerini ileten Tanış, yeni yönetim kurulu
Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (SİSKİ) ekipleri, kent genelinde yağmur suyu ızgaraları ve rögarların temizlenmesi, bakımı ve biriken atıkların tahliye edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yağışlı havalarda yaşanabil
İşgalciler Batı Şeria'da arazi gasp etti, mülkleri yakıp yıktı
Bağdat'ta ev yangını: 5 ölü
03Trump, işgalci rejime yaptıkları yardımı durduracaklarını açıkladı
04Antalya'da motor arızası nedeniyle sürüklenen teknedeki 4 kişi kurtarıldı
05İzmir'de 8 düzensiz göçmen yakalandı
06Siyonizmin uyuşturucu ağı
07"Devlet büyüğü" ve "avukat" kılığına girip yüzlerce kişiyi dolandırdılar
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor