MENÜ

Malatya Genç Girişimcilik Akademisi’nin açılışı yapıldı

Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, TOBB Malatya Genç Girişimciler Kurulu ve Yeşilyurt Kent Konseyi Genç Meclisi iş birliğiyle hayata geçirilen Malatya Genç Girişimcilik Akademisinde, 8 hafta sürecek olan eğitimlere

Yayınlanma: 30 Mart 2026 11:16 Güncelleme: 30 Mart 2026 10:10
Malatya Genç Girişimcilik Akademisi’nin açılışı yapıldı
Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, TOBB Malatya Genç Girişimciler Kurulu ve Yeşilyurt Kent Konseyi Genç Meclisi iş birliğiyle hayata geçirilen Malatya Genç Girişimcilik Akademisinde, 8 hafta sürecek olan eğitimlere başlandı.
Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Hizmet Binasında gerçekleşen açılış töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, gençlerin hayallerine dokunan, onların fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine imkân sağlayacak çok kıymetli bir projenin Malatya’da gerçeğe dönüşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
"Akademi, Malatya’nın geleceğine yapılan stratejik bir yatırımdır"
Başkan Geçit, Malatya Genç Girişimcilik Akademisinin yalnızca bir eğitim programı değil; aynı zamanda Malatya’nın geleceğine yapılan stratejik bir yatırım olduğundan bahsederken, gençlerin fikir, öneri ve tespitlerinin güçlü ve modern bir Malatya’nın temelini oluşturacaklarının altını çizdi.
Konuşmasında girişimciliğin bir toplumun her alanda ilerlemesinin ve gelişmesinin temelini teşkil ettiğine vurgu yapan Başkan Geçit, " Şehrimizin gelecek stratejilerinin belirlenmesinde bu tür eğitim çalışmalarının büyük önemi vardır. Bizler, gençlerimizin donanımlı bireyler olarak yetişmesini, yeteneklerini geliştirmesini ve hayatın her alanına anlamlı katkılar sunarak toplumsal hayatı zenginleştirmelerini önemsiyoruz. Bazı gençlerimiz iş başvurularında ‘Ne iş olsa yaparım’ diyor. Oysa bu yaklaşım iş dünyasında geçerli değildir. Bunun yerine; ‘Ben şu işi iyi yaparım, proje geliştirebilirim, mali konularda yetkinim, şu alanda yeteneğim var. Sosyal yönüm güçlü, girişimci bir ruha sahibim’ diyebilen bireyler iş dünyasında her zaman bir adım öndedir. Bir insanın belirli bir alanda bilgi, deneyim ve yetkinliğe sahip olması gerekir. Bugün belediyemizin saha çalışmalarında büyük önem taşıyan iş makinelerini kullanacak nitelikli ustaları aylarca aradığımız oluyor. İşte bu akademi, bu açıdan da son derece kıymetlidir. Buradan yetişecek genç girişimcilerimiz sadece kendi başarı hikâyelerini yazmakla kalmayacak, aynı zamanda Malatya’mızın ekonomik ve sosyal kalkınmasına da güçlü katkılar sunacaktır" dedi.
"Toplumlar girişimciler üzerinde yükselir"
Başkan Geçit konuşmasının sonunda gelişmiş toplumlarda sertifikanın ayrı bir değeri olduğunu, iş başvurularında önemli bir referans olarak kabul edildiğine dikkat çekerken, "Toplumlar girişimciler üzerinde yükselir; ekonomik ve sosyal gelişim girişimci bireylerle mümkün olur. Bu yönüyle Girişimcilik Akademisi çok doğru ve değerli bir adımdır. Bu programa katılan tüm kursiyerlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Akademi fikrinin ortaya çıkmasında ve sürecin olgunlaşmasında büyük emeği olan Belediye Meclis Üyemiz, İmar Komisyonu Üyemiz ve TOBB Malatya Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Sayın Abdullah Baydemir’e özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca bu anlamlı projenin hayata geçirilmesinde iş birliği içinde olduğumuz İnönü Üniversitesi’ne, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne, TOBB Malatya Genç Girişimciler Kurulu’na, Yeşilyurt Kent Konseyi Genç Meclisi’ne ve emeği geçen tüm paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Akademimize katılan tüm gençlerimize başarılar diliyor; fikirlerinizin güçlü projelere, projelerinizin ise sürdürülebilir başarılara dönüşmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Cumali Aydoğan, akademinin amaç ve hedefleri üzerine katılımcılara bilgiler aktardıktan sonra Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Arif Yıldız tarafından düzenlenen "Girişimciliğe Giriş ve Girişimci Zihniyeti" başlıklı sunumla eğitim dönemi start aldı.
"Gençlik var, fikir var, destek var"
Gençlerin girişimcilik yolculuğuna güçlü bir başlangıç yapmalarını hedefleyen Malatya Genç Girişimcilik Akademisi, "Gençlik var, fikir var, destek var!" sloganıyla Malatyalı gençleri yeni fikirler üretmeye ve hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine katkı sunacak.
Girişimcilik kültürü, iş geliştirme, finans yönetimi ve dijital pazarlama eğitimleri
18-35 yaş aralığında olan, Malatya’da ikamet eden veya Malatya’da girişim kurmayı planlayan ve iş fikri olan ya da mevcut işini geliştirmek isteyen gençlere yönelik hizmet verecek akademide, girişimcilik eğitimlerinden mentorluk çalışmalarına kadar geniş kapsamlı bir program uygulanacak. 8 hafta boyunca devam edecek olan eğitim sürecinde katılımcılar; girişimcilik kültürü, iş geliştirme, finans yönetimi ve dijital pazarlama gibi birçok alanda uygulamalı bilgiler edinerek kendi projelerini geliştirme fırsatı yakalayacak.
Eğitim programlarının ardından 23 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 14.00’te Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek mezuniyet töreniyle kursiyerlere sertifikaları takdim edilecek.
ETİKETLER: Malatya, Genç, Girişimcilik, Akademisi’nin, açılışı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

BARÜ’de Ormancılık Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

BARÜ’de Ormancılık Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

Bartın Üniversite’sinde (BARÜ) Dünya Ormancılık Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde doğal kaynakların korunması ve çevre bilincinin artırılmasının önemi vurgulandı.Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 16–21 Mart Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Bartın

Minik Kulaçlar Şehitkamil’e renk katacak

Minik Kulaçlar Şehitkamil’e renk katacak

Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’te çocukların sportif gelişimine katkı sağlamak ve yüzme sporunu yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir proje hayata geçirildi. "Minik Kulaçlar Şehitkamil’e Renk Katsın" projesi kapsamında, ilçe genelindeki tüm ilko

Niğde UMKE’den muhtemel risklere karşı müdahale eğitimi

Niğde UMKE’den muhtemel risklere karşı müdahale eğitimi

Niğde’de afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları kapsamında sağlık personeline yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.Düzenlenen eğitimde ekiplerin muhtemel risklere karşı müdahale kapasitesinin artırılması amacıyla Niğde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesi

Vatan ve kahramanlık ruhu genç nesillere anlatıldı

Vatan ve kahramanlık ruhu genç nesillere anlatıldı

Manisa’da "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" söyleşileri kapsamında Murat Germen Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programda gaziler ve şehit yakını, öğrencilerle bir araya gelerek vatan sevgisi, fedakarlık ve kahramanlık üzerine duygu dolu anlar yaşattı.Yun

Ortaokul öğrencilerinden "mutluluk" tartışması

Ortaokul öğrencilerinden "mutluluk" tartışması

Sinop’ta ortaokul öğrencileri, münazarada fikirlerini savunarak heyecan dolu bir yarış sergiledi.İstiklal Ortaokulu ile Kabalı Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu takımlar, "İlk insan mı daha mutludur, günümüz insanı mı?" başlığı üzerine görüşlerini dile

BTÜ Danışma Kurulu Toplantısı’nda şehir ve üniversite iş birliği masaya yatırıldı

BTÜ Danışma Kurulu Toplantısı’nda şehir ve üniversite iş birliği masaya yatırıldı

BTÜ’de kamu, sektör, STK temsilcileri ve mezunların katılımıyla gerçekleştirilen Danışma Kurulu Toplantısı’nda, üniversitenin ve Bursa’nın geleceğine yönelik önemli öneriler ele alındı. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitenin hedefinin; şehir ve

Sivas’ta öğrencilerden Orman Haftası’nda renkli kutlama

Sivas’ta öğrencilerden Orman Haftası’nda renkli kutlama

Sivas’ta Orman Haftası kapsamında öğrencilerin hazırladığı renkli gösteriler büyük beğeni toplarken, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Sivas’ta İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü iş birli

Giresun İl Özel İdaresi’nden sosyal sorumluluk projesine destek

Giresun İl Özel İdaresi’nden sosyal sorumluluk projesine destek

Giresun İl Özel İdaresi tarafından desteklenen özel çocuğa sahip kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımını artırmayı hedefleyen projeye hayata geçiriliyor.Giresun İl Özel İdaresi öncülüğünde hayata geçirilecek proje kapsamında, özel çocuk sahibi ann

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17