Malatya’nın en işlek cadde ve sokaklarında yer alan elektrik direklerinin içler acısı hali, vatandaşın can güvenliğinin nasıl hiçe sayıldığını bir kez daha ortaya koydu.
Malatya’nın en işlek cadde ve sokaklarında yer alan elektrik direklerinin içler acısı hali, vatandaşın can güvenliğinin nasıl hiçe sayıldığını bir kez daha ortaya koydu. Kapakları açık, kabloları dışarıda ve sigortaları savunmasız bırakılan direkler, adeta birer ölüm tuzağına dönüşmüş durumda.
Denetim Yok, İhmal Çok!
Malatya merkezinde kaydedilen görüntüler, enerji dağıtımından sorumlu olan AKSA FIRAT ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş.'nin sahada ne kadar büyük bir zafiyet içerisinde olduğunu gösteriyor. Yağmurun ve nemin eksik olmadığı bu günlerde, açıkta duran elektrik bağlantıları sadece yetişkinler için değil; sokaktaki hayvanlar ve meraklı çocuklar için doğrudan hayati tehlike demek.
Mühendisler Ne İş Yapar, Personel Neyi Kontrol Eder?
Vatandaşlar haklı olarak soruyor: Bu şehrin elektrik altyapısından sorumlu mühendisler ve saha personelleri, rutin kontrollerini neye göre yapıyor? Binlerce insanın her gün önünden geçtiği, çocukların oyun oynadığı kaldırımlardaki bu "açık sigorta kutuları" hangi teknik denetimden geçer not alıyor?
Yağmur Altında Açık Kablolar: Su ile temas halinde facianın kaçınılmaz olduğu bu noktalar, haftalardır çözüm bekliyor.
Sorumsuzluk Diz Boyu: Birinin elektrik akımına kapılıp can vermesi mi bekleniyor?
Hizmet mi, İşkence mi? Vatandaştan fatura tahsilatında hiçbir aksama yapmayan kurum, can güvenliğini sağlamaya gelince neden sessizliğe bürünüyor?
Yetkililere Çağrı: "İlla Birinin Ölmesi mi Lazım?"
Malatya halkı, AKSA FIRAT ELEKTRİK yetkililerini derhal göreve davet ediyor. Bu görüntüler birer "arıza" değil, apaçık birer "ihmal" belgesidir. Şehrin merkezindeki bu ölüm tuzakları derhal kapatılmalı, gerekli izolasyon işlemleri yapılmalı ve bu denetimsizliğin sorumluları hesap vermelidir.
Unutmayın; ihmal sonucu gelen ölüm, kaza değil cinayettir!
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Almanya: Savaş uçağı konusunda çeşitli aktörlerle görüşüyoruz
ABD, İran'a karşı saldırılara başladı: Liman kentleri vuruluyor
03Bingöl'de taziye dönüşü trafik kazası: 4 yaralı
04Anamur'da orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler değerlendirildi
05Tokat'ta otomobil ile minibüs çarpıştı: 5 yaralı
06Uşak'ta 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
07Antalya'da asayiş uygulamalarında 765 aranan şahıs yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük