Malatya Valisi Seddar Yavuz, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada depremin yaralarının sarılması için devlet ve millet dayanışmasının sürdüğünü belirterek, afet sonrası başlatılan yeniden inşa sürecinin hız kesmeden devam...
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada depremin yaralarının sarılması için devlet ve millet dayanışmasının sürdüğünü belirterek, afet sonrası başlatılan yeniden inşa sürecinin hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 11 ili etkilediğini, 14 milyon insanın yaşamını derinden sarstığını ve 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Vali Yavuz, afetin bölgede derin izler bıraktığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletin tüm kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların büyük bir dayanışma sergilediğini ifade eden Yavuz, "Afetin hemen ardından başlatılan arama-kurtarma, barınma ve iyileştirme çalışmalarının ardından, bugün de depremzedelerimize hem maddi hem de manevi destek sağlamak için kararlılıkla çalışıyoruz" dedi.
Vali Yavuz, depreme karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekerek, ’Deprem öldürmez, bina öldürür’ anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Yavuz, Malatya’da kamu kurumlarıyla iş birliği içinde yapıların güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü de kaydetti.
Depremin ardından yalnızca kayıpların anılmadığını, büyük bir dönüşüm sürecinin başlatıldığını aktaran Vali Yavuz, Malatya’da 44 rezerv alan ve 68 proje alanında inşaat çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade etti. Bu kapsamda toplam 79 bin 420 bağımsız bölüm ve 12 bin 539 ticari alanın yapım sürecinin sürdüğünü belirten Yavuz, "Allah milletimizi her türlü felaketten korusun" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bayburt’taki sulama yatırımları değerlendirildi
Evin çatısı alevlere teslim oldu, köylüler kovalarla tankere su taşıdı
03Vali Eldivan karayolları personeliyle buluştu
04Beş yıl önce Müslüman olan Finlandiyalı genç, hafız oldu: "Bunu hayal bile edemezdim"
05Meteoroloji’den Bayburt için kuvvetli kar uyarısı
06Bakırköy’de hafriyat kamyonu bariyere çarparak devrildi: 2 yaralı
07BM Genel Kurulu, Ukrayna savaşında ateşkes çağrısında bulunan karar tasarısını kabul etti
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük