Zirai donun vurduğu Malatya’da, meyve sezonunun ilk hasadı çilekten yapıldı. Kale ilçesinde, 7 girişimci kadının kurduğu 3K Kale Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne ait 30 dönümlük tarlada çilek hasadı başladı.Kale ilçesi’n...
Zirai donun vurduğu Malatya’da, meyve sezonunun ilk hasadı çilekten yapıldı. Kale ilçesinde, 7 girişimci kadının kurduğu 3K Kale Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne ait 30 dönümlük tarlada çilek hasadı başladı.
Kale ilçesi’nde 7 kadının girişimleriyle 3 yıl önce kurulan 3K Kale Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafında 30 dönümlük bir alanda üretimi yapılan çilekte bu sezonun ilk hasadı başladı. Hasadı yapılan yeni mahsullerin kilogramı ise 125 TL’den satışa sunuluyor.
Kooperatif üyesi Cemile Altınok zirai don nedeniyle bu yıl kayısı da ürün alamadıklarını belirterek çilekte yılın ilk hasadını yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Bir diğer kooperatif üyesi Saniye Altınok ise kilogramı 125 TL’den satışa sundukları çileğe yoğun bir talep olduğunu kaydederek, sabah erken saatlerde ilk hasada başladıklarını ifade etti.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Barış rüzgârı altını ayakta tutmaya yetmedi
ABD'den Tel Aviv'e: Sizi koruyan silahların çoğunu biz sağladık
03Belçika kullanmadığı savaş uçaklarını Ukrayna'ya bağışlayacak
04Brent petroldeki düşüş benzine indirim olarak yansıdı
05Avrupa’nın birçok bölgesinde “Süper tropik gece” alarmı
06Hakkari’de 2 kilogram skunk ele geçirildi: 4 tutuklama
07Muğla'da durdurulan otomobilde 5 kilogram skunk ele geçirildi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük