MENÜ

Maltepe Belediye Meclisi’nde öncelik kadınların

Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıl dönümü Maltepe Belediye Meclisi'nde kutlandı.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:30 Güncelleme: 16 Mayıs 2024 20:30
Maltepe Belediye Meclisi’nde öncelik kadınların

Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıl dönümü Maltepe Belediye Meclisi'nde kutlandı. Başkan Ali Kılıç, Meclis'te kadınlara gül dağıtırken, konuşmalarda da öncelik hakkı kadınlara tanındı.

Maltepe Belediye Meclisi'nin aralık ayı olağan toplantıları başladı. Maltepe Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ali Kılıç'ın yönettiği toplantı Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Başkan Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara 88 yıl önce bugün seçme ve seçilme hakkı tanındığını hatırlatarak "Kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkı kazandıkları bu özel, anlamlı günü kutluyorum." dedi. Kılıç, Maltepe Belediye Meclisi'nin kadın meclis üyelerine ve Meclisi takip eden Yazı İşleri Müdürlüğü'nün kadın personeline birer gül hediye etti.

'Siyasetin birleştiren dili getirmesini temenni ediyorum'

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da açıkladığı "İkinci Yüzyıla Çağrı" toplantısına katıldığını aktaran Kılıç, "Sayın Genel Başkan, geleceğe yönelik ekonomi politikalarını anlatan, vizyonunu ortaya koyan Türkiye'nin ikinci yüzyılda demokrasiyle taçlandırılarak nasıl daha refah düzeyine ulaştırılabileceğini köşe taşlarını oturtarak hepimizle paylaştı. Hem yurt içinden hem yurt dışından bu konuda deneyimli, birikimli, vizyon sahibi danışmanlarla çalışacağını kamuoyunun bilgisiyle paylaştı. Bu adımların daha refah, daha çağdaş yaşanabilir bir Türkiye'de hepimizin kardeşçe yaşadığı, siyasetin sadece kutuplaştıran değil aynı zamanda birleştiren bir dili de beraberinde getirmesini temenni ediyorum. Sayın Genel Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına buradan başarılar diliyorum" diye konuştu.

Fındıklı Mahallesi'ne yeni yaşam merkezi

Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Fındıklı Mustafa Zengin İlköğretim Okulu'nun önündeki boş alandaki "Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi"nin temellerini atıldığını ifade eden Kılıç, "Bu proje bittiğinde Fındıklı'daki vatandaşlarımızın temel sorunlarının bir tanesi giderilmiş olacak. Çok geniş çerçeveli bir proje. Şimdiden Fındıklı halkımıza hayırlı olsun. Yine aynı gün Altayçeşme'deki parkımızın da açılışı yapıldı. Emeği geçen Sayın İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarına Maltepe halkı adına ve şahsım adına, belediyemiz adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

'Demokrasi, adalet, özgürlüklerin temellerini atacağız'

2023 yılının büyük umutların ve yeniliklerin yılı olacağına vurgu yapan Kılıç, "2023 yılını kutlarken Cumhuriyetin ikinci yüzyılında daha fazla demokrasi, adalet, özgürlüklerin temellerini inşallah hep birlikte atma fırsatı bulacağız. Adı ya da kendisi kim olursa olsun tek bir kişinin karar verdiği değil toplumun her kesiminin birlik içerisinde, farklılıklarıyla var olduğu ortak akıl ve kararların alındığı bir Türkiye'yi 2023 yılında inşa etmek için hepimizin siyasi kimliklerini bir tarafa bırakarak bu ülkeye vefa borcu olduğunu düşünüyorum. Bu duygularla şimdiden hepinizin yeni yılını kutluyorum. Maltepe'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Gündem maddelerinin ilgili komisyonlara görüşülmek üzere gönderilmesinin ardından toplantı sona erdi. Bir sonraki Meclis toplantısı 7 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30