Günde yaklaşık bin kişiye poliklinik hizmeti veren Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ‘İmplant’ uygulaması başarılı bir şekilde devam ediyor. Merkezde son 7 ayda 164 implant uygulamasının yapıldığı öğrenildi.Manisa’nın tek Ağız ve...
Günde yaklaşık bin kişiye poliklinik hizmeti veren Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ‘İmplant’ uygulaması başarılı bir şekilde devam ediyor. Merkezde son 7 ayda 164 implant uygulamasının yapıldığı öğrenildi.
Manisa’nın tek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2012 yılında hizmete giren bir ana bina ve biri Yunusemre ilçesinde Laleli’de diğeri Şehzadeler ilçesinde eski Devlet Hastanesi binasındaki 2 semt polikliniği ile toplam 3 farklı yerde Manisalılara hizmet veriyor. Son 7 aydır implant uygulamasının da yapıldığı merkez, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.
Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 21’i uzman olmak üzere toplam 79 diş hekimi ve yardımcı sağlık personelleriyle birlikte toplam 183 personelin görev yaptığını belirten Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Barış Kaya, Sağlık Bakanlığı’nın politikaları doğrultusunda öncelikli koruyucu sağlık hizmetlerine önem vererek aynı zamanda tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmetlerini de Manisa halkına ulaştırmaya çalıştıklarını vurguladı.
Son yıllarda modern ağız ve diş sağlığı tedavilerini kamu olarak takip ettiklerini kaydeden Başhekim Dt. Kaya, porselen kron ve hareketli protez, dolgu kanal tedavilerinin yanı sıra 2025 yılı başından bu yana modern diş hekimliği tedavilerinden olan implant tedavisine de kurum olarak başladıklarını duyurdu.
Son 7 ayda 164 implant tedavisi uygulandı
Şu zamana kadar da başarıyla 164 adet implantı ağıza uyguladıklarını ifade eden Başhekim Dt. Kaya, üst yapıları da zirkonyum olarak hastalara teslim edilerek, hastalar tarafından kullanıldığını kaydetti.
İmplant tedavisinin gönüllülük esası ile uzman ve diş hekimleri tarafından kurumda uygulandığını belirten Başhekim Dt. Kaya, "Uzman ve pratisyen hekimlerimizle kurumumuzda hocalarımızdan aldığımız eğitimler doğrultusunda, fakültede eğitim alınmasına rağmen kurum olarak da uygulamadan önce bilgileri tazeleyecek şekilde implant uygulayacak hekime kurumumuzda eğitim verdik. Verilen bu eğitimle beraber implant uygulamalarımız başladı. Hastalarımız memnun. Diğer eksik olan dişlerin yanındaki dişlerin kesim yapmadan, zarar görmeden tek diş eksiklerinde ağızın yapısı, kemik durumu ve hastanın genel sağlık durumu uygun olan vakalarımızda hekimlerimizin uygun gördüğü hastalara implant uygulamamızı Manisa Ağız Diş Sağlığı Merkezi olarak Manisalıların hizmetine açtık." dedi.
Kurum olarak hareketli protezlerin teknisyenler tarafından yapıldığını söyleyen Başhekim Dt. Kaya, 2025 yılı ilk 6 ayında 181 bin 97 hastaya poliklinik hizmeti verildiğini belirterek, bu hastalara ise 30 bin 383 adet dolgu, 10 bin 235 adet kanal tedavisi, 24 bin adet çekim, 3 bin 544 adet hareketli, takıp çıkma çıkarma protez, 23 bin 375 sabit porselen protez yapıldığını ifade etti.
Başhekim Dt. Kaya, "Tabii bunların dışında bu ilk 6 ayda 170 adet implantı da başarıyla uyguladık ve hala ağızda olan implantlarımız var. Kemiğe kaynadığı zaman da bunların üst yapılarını da zirkonyum olarak takacağız." diye konuştu.
Günde 800 ila bin arasında poliklinik yapılıyor
Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde günlük 800 ile bin arasında vatandaşa poliklinik hizmeti verildiğini kaydeden Başhekim Dt. Kaya, "Merkez acilimizde haftanın her günü gece saat 24.00’a kadar açık. Vatandaşlarımıza ağrılı, apseli travmalı vakalarda hizmet etmekte. Poliklinik hizmetlerimiz hafta içi uygulanmaktadır." şeklinde bilgi aktardı.
Haftada 2 gün 19.00’a kadar randevu veriyoruz
Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde gündüz poliklinik hizmetlerinin haftada 2 gün saat 19.00’a kadar devam ettiğini vurgulayan Başhekim Dt. Kaya, "Ayrıca haftanın iki günü pazartesi ve perşembe günleri gönüllülük esaslı hekimlerimizle saat 17.00 ile 19.00 arasında uzun süredir vatandaşlarımıza mesai dışı olarak da poliklinik hizmeti veriyoruz. Çalışan ve mesai saatleri içerisinde poliklinik hizmet alamayan vatandaşlarımız, bu saatler için MHRS sistemi üzerinden randevu oluşturabilirler." dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Erzurum Şehir Hastanesi’nde bölgeye hizmet edecek olan Tüp Bebek Merkezi’nin açılışı yapıldı.Tüp Bebek Merkezi’nin açılışı için bir tören yapıldı. Açılışa, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ve diğer davetliler katıldı. Tüp Bebek Merkezi’nin açılışın
İzmir’de böbrek yetmezliği tedavisi gören 12 yaşındaki Yaren Kara, Acıbadem Kent Hastanesi’nde dayısından nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu. Küçük kızın annesinin de yıllar önce aynı hastanede diğer ağabeyinden aldığı böbrekle hayata tutunduğu ortaya
Medical Point Gaziantep Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Aylin Gül, burun eti ameliyatlarının modern teknikleri hakkında bilgi verdi.Medical Point Gaziantep Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Aylin Gül, "Burun tıkanıklığının en yaygı
Diyarbakır’ın önemli sağlık merkezlerinden biri olan Ergani Devlet Hastanesi’nde göz anjiyografi cihazı hizmete alındı.Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen cihazla birlikte, ilçede göz hastalıklarının tanı ve tedavisinde önemli bir eşik daha aşılmış old
Sağlık Bakanlığı tarafından Iğdır’a 29 yeni hekim atandı.Iğdır genelinde sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla toplam 29 yeni hekim ataması gerçekleştirildi. Yapılan atamalar kapsamında 7 tabip (pratisyen hekim) ve 22 uzman tabip, il merkezi ve il
Uzmanlar sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan geçirme ile ilgili önerilerde bulundu. Sahura mutlaka kalkılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, "Orucubuz 1-2 adet hurma ve su ile açın, suyu tek seferde çok fazla ve hızlı içmeyin, şerbetli tatlılar yerine sütlü
Erzurum’un Pasinler ilçesinde anne ve babalara hizmet eden gebe okulu, ebeveynliğe ilk adımı atacak çiftleri bekliyor.Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, "Sevgili anne ve baba adayları. Her şeyin başı eğitim. Peki, siz anne ve babal
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öznur Kademli, özellikle okul çağındaki çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarının daha sık görüldüğünü belirterek, kış aylarında bağışıklık sisteminin korunmasının büyük önem taşıd
Manisa FK’den hakem kararlarına ilişkin açıklama
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük