Manisa il genelindeki tüm okullarda 3. derste eş zamanlı olarak Yeşilay ve "Bağımsızlık Seferberliği" mottosuyla eğitim verildi.Yeşilay’ın kuruluş yıldönümünde Yeşilay Haftası kapsamında Manisa’daki bütün okullarda 3. ders saatinde eş...
Manisa il genelindeki tüm okullarda 3. derste eş zamanlı olarak Yeşilay ve "Bağımsızlık Seferberliği" mottosuyla eğitim verildi.
Yeşilay’ın kuruluş yıldönümünde Yeşilay Haftası kapsamında Manisa’daki bütün okullarda 3. ders saatinde eş zamanlı olarak Yeşilay hakkında bilgi verilerek, farkındalık çalışması yapıldı. Yeşilay Haftası kapsamında Şehzadeler ilçesinde bulunan Gediz Anadolu Lisesi’nde 3. ders saatinde gerçekleştirilen farkındalık eğitimine Yeşilay Manisa Şube Başkanı Barış Kamiloğlu, Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Durmuş ile birlikte katıldı.
Okulda 3. ders saatinde "Yerelde bağımsızlık seferberliği Manisa" mottosuyla farkındalık eğitimi gerçekleştiren Kamiloğlu, öğrencilere Yeşilay’ın 5 ayrı bağımlılık ile mücadele konularında bilgiler verdi.
Yeşilay Manisa Şube Başkanı Kamiloğlu, yapılan 3. ders farkındalık eğitimi ile on binleri aşan öğrenciye ulaşmış olduklarını ifade etti. Kamiloğlu, aynı zamanda üniversite öğrencilerine yönelik gönüllü ekiplerinin de farkındalık eğitimlerini sürdürdüğü ve öğrenciler kanalıyla da ailelere de ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
Kamiloğlu, "Binlerce öğrencinin aileleriyle birlikte bir farkındalık olduğu için tüm Manisa genelinde vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Manisa özelinde bir il başkanlığı olarak Yeşilay Danışmanlık Merkezimize (YEDAM) ücretsiz olan 115 telefon numarasıyla vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Türkiye’de her ilde şubemiz, bazı büyük illerimizde YEDAM şubelerimiz mevcut." dedi.
Yeşilay’ın Manisa’da böyle bir etkinliği gerçekleştirmek için okullarını seçmiş olmasından mutlu olduklarını ifade eden Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Durmuş, Yeşilay’ın ülkemizde bağımlılıkla mücadele konusunda önemli çalışmalara imza attığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından başta Yeşilay Manisa Şube Başkanı Barış Kamiloğlu, öğrencilere bağımlılıklarla mücadele konularında bilgiler vererek çalışmalara destek olmalarını istedi ve kısa tanıtım filmleri izletti.
Yeşilay’ın kuruluş amaçlarından bahsederek, tamamen gönüllülük esasıyla kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydeden Yeşilay Manisa Şubesi Formatörü Uzman Psikolojik Danışman Esin Türkoğlu ise, "Bugün gençler bu saatte bütün Manisa’nın Milli Eğitim’e tüm okullarında aynı saatte Türkiye Bağımlılıkla Mücadele ve Yeşilay Haftası gösterimleri yapılıyor." şeklinde konuştu.
Türkoğlu, öğrencileri boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla Yeşilay Manisa Şubesi bünyesinde yer alan Yeşil Kitap Kafeye davet etti.
Eğitim sonunda Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Durmuş tarafından Yeşilay Manisa Şube Başkanı Barış Kamiloğlu’na hediye takdim etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,
ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
Fransa’dan tren saldırısına dair çarpıcı açıklama: Saldırının ardında Avrupalıları bölmeye yönelik bir strateji var
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Fenerbahçe A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.