Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:30 Dondurucu soğukta 290 günlük adalet nöbeti05:11 Seyir halinde bir anda alev alan araç kullanılamaz hale geldi05:00 Aracının direksiyon hakimiyetini kaybetti, önündeki 3 otomobile çarparak du...04:42 Kahvehaneye silahlı saldırı: Yaya olarak geldiler, ateş edip koşarak kaçtıl...03:11 ABD Başkanı Trump’tan esir takası yorumu: "Ne olacağını bilmiyorum"01:21 Hafif ticari araç iş makinesine çarptı: 1’i ağır 2 yaralı01:06 Ankara’da kontrolden çıkan otomobil kaldırımdaki elektrik panosuna çarptı:...00:22 KKM’den çıkış stratejileri kapsamında tüzel kişilerin hesap açma ve yenilem...00:18 Kur Korumalı Mevduat hesaplarından çıkış stratejisi kapsamında tüzel kişile...00:13 Bayburt’ta ailenin korunması ve güçlendirilmesi konulu toplantı yapıldı00:11 Bayburt’ta üreticiler süt hijyeni ve süt sığırcılığında sağım hijyeni konul...00:11 Elazığ’da silahlı kavga: 1’i ağır 2 yaralı00:09 Demirözü’nde uyuşturucu ile mücadele semineri düzenlendi00:09 Malatya’da bıçaklı saldırıya uğrayan polis memuru yaralandı00:07 Bayburt’ta eko köy projesi ile tarımda yeni bir sayfa açılıyor00:07 Görevdeki polise eksi 15 derecede doğum günü sürprizi00:06 Bitlis’te 1’nci ASKOM toplantısı düzenlendi00:06 Doğu’da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı00:05 DEM Parti yönetimi döneminde Batman Belediyesine alınan 192 kişinin iş akdi...23:57 Kaza yapan sürücü arabası için ağladı: "Ben ne yaptım ağabey?"
Sağlık 04 Şubat 2025 - 17:18 Yorum: 0

Mardin’de ’4 Şubat Dünya Kanser Günü’ etkinlikleri

Mardin’de 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Sağlık Bakanlığının düzenlediği farkındalık etkinlikleri çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü, kanserle mücadelede bilinçlendirme semineri düzenledi.Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Prof. Dr. Aziz Sa...

Mardin’de ’4 Şubat Dünya Kanser Günü’ etkinlikleri

Mardin’de 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Sağlık Bakanlığının düzenlediği farkındalık etkinlikleri çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü, kanserle mücadelede bilinçlendirme semineri düzenledi.
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan kadın çalışanlar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Cihat Adın, kanserin giderek daha büyük bir sağlık sorunu haline geldiğini vurgulayarak, 2025 yılı itibarıyla kanserin ölüm sebepleri arasında ikinci sıraya yükselmesinin beklendiğini belirtti. Uzm. Dr. Adın, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 9.9 milyon ölüm gerçekleşti. 19.4 milyon kanser vakası bildirildi. 2040 yılı itibarıyla ise bu sayının 40 milyona çıkması bekleniyor. Kemoterapi, radyoterapi ve cerrahi prosedürler sayesinde kanser tedavisinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Artık birçok kanser türünde tedavi oranı yüzde 90’lara kadar yükseldi. Ancak bu oranı daha da artırmak mümkün. Erken teşhis hayat kurtarır. Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, bu yıl Mardin’de yaklaşık 53 bin kadını ve bireyi kolon kanseri, serviks kanseri ve meme kanseri taramasına tabi tuttu. Bu taramalar sonucunda bin 100 kişiye pozitif sonuç çıktı ve 73 kişi kanser tanısı aldı. Bu tür farkındalık etkinliklerinin amacı, hem koruyucu sağlık tedbirlerinin artması hem de taramaların yaygınlaştırılmasıdır" dedi.

Mardin’de ’4 Şubat Dünya Kanser Günü’ etkinlikleri
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber