Mardin’de, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam ve Vali Tuncay Akkoyun’un katılımıyla Kolluk Gözetim Komisyonu Toplantısı düzenlendi.Bir otelde düzenlenen toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Vali Tuncay Akkoyun, kam...
Mardin’de, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam ve Vali Tuncay Akkoyun’un katılımıyla Kolluk Gözetim Komisyonu Toplantısı düzenlendi.
Bir otelde düzenlenen toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Vali Tuncay Akkoyun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Sağlam, Kolluk Gözetim Komisyonu’nun 6713 sayılı Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun ile resmi olarak kurulduğunu belirtti. Sağlam, komisyonun kuruluşu, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin güçlendirilmesi ve kolluk hizmetlerinin şeffaf bir şekilde denetlenmesi adına dönüm noktası olduğunu ifade etti. Komisyonun gerekli ikincil mevzuatın çıkartılması ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasını müteakip Eylül 2019 tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirdiğini hatırlatıp, 6713 sayılı Kanun ile kolluk görevlilerine yönelik şikâyetlerin merkezi bir sistemde kayıt altına alınmasının, izlenmesinin ve etkili bir şikâyet mekanizması oluşturulmasının hedeflendiğini ifade eden Sağlam, "Bu sistemle üç temel amacı gerçekleştiriyoruz: Kolluk personelimize yönelik ihbar ve şikâyetleri hızlıca çözüme kavuşturmak, şeffaflığı her aşamada sağlamak ve görevini özveriyle yapan kolluk personelini asılsız suçlamalardan korumak" dedi.
Cumhurbaşkanı’nın insan hakları konusundaki hassasiyetine de değinen Sağlam, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve talimatlarıyla, çalışmalarımızı iki ana prensip üzerine inşa ederek sürdürüyoruz: Bir taraftan, kolluk personelimizin çalışma şartlarını iyileştirmek, fedakâr kolluk personelimizin vazifelerini en üst düzeyde yerine getirmelerine imkan sağlamak; diğer taraftan şikâyet sisteminin tüm süreçlerini hukuka uygun şekilde işlemesini teminat altına almak" ifadelerini kullandı.
Komisyonun İçişleri Bakanlığı bünyesinde bağımsız bir yapı olarak faaliyet gösterdiğini vurgulayan Sağlam, üyeleri arasında Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, üniversitelerin ceza ve ceza usul hukuku ana bilim dallarından bir akademisyen ve baro başkanı olabilme niteliklerine sahip bir serbest avukatın bulunduğunu belirtti. Sağlam, akademisyen ve avukat üyelerin, Cumhurbaşkanı’nın tensipleriyle 4 yıllık süre için atandığını söyledi.
Kolluk Şikâyet Sisteminin üç ana unsurdan oluştuğunu kaydeden Sağlam, bu unsurların Kolluk Gözetim Komisyonu, Mülkiye Teftiş Kurulu bünyesinde görev yapan müfettişler ve Merkezi Kayıt Sistemi olduğunu ifade etti. Komisyonun temel görevleri arasında, kolluk şikâyet sisteminin işleyiş prensiplerini belirlemek, disiplin soruşturmaları talep etmek, denetimler gerçekleştirmek, merkezi kayıt sistemini geliştirmek, kolluk etik ilkelerinin uygulanmasını gözetmek ve kolluk personelinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için önerilerde bulunmak yer aldığını açıkladı.
Merkezi Kayıt Sistemi aracılığıyla kolluk personeline ilişkin tüm bildirimlerin tek merkezde toplandığını belirten Sağlam, "Tüm il ve ilçelerimizde vatandaşlarımızla doğrudan iletişim kuran Kolluk Şikâyet Büroları oluşturduk. Bin 7 büroda toplam 2 bin 708 personelimiz görev yapmakta ve düzenli eğitimlerden geçmektedir. Bu yapılanma sayesinde merkezden en uç birimlere kadar birbirini tamamlayan kapsamlı bir gözetim sistemi tesis edilmiştir" dedi.
2024 yılı verilerini de paylaşan Sağlam, ülke genelinde toplam 65 bin 108 işlem kaydı yapıldığını, bunlardan 52 bin 574’ünün (yüzde 80,7) sonuçlandırıldığını, 12 bin 534’ünün ise (yüzde 19,3) sürecinin devam ettiğini söyledi. Sağlam, Mardin özelinde ise 709 kayıt oluşturulduğunu, bunlardan 520’sinin yani yüzde 72,3’ünün sonuçlandırıldığını, 199 işlemin ise devam ettiğini açıkladı.
Vatandaşların kolluk personeli hakkındaki bildirimlerini pek çok farklı yolla yapabildiğini aktaran Sağlam, "Başvurular şahsen, yazılı, sözlü, telefonla, mektupla, faksla, e-posta ile veya www.kollukgozetim.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak yapılabilmektedir. Bugüne kadar internet sitemiz üzerinden toplam 7 bin 673 başvuru alınmış olması, sistemimize duyulan güvenin göstergesidir" şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan Vali Tuncay Akkoyun ise, "İcra edeceğimiz toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mardin sizlerin de bildiği gibi huzurun şehridir. Türkiye’nin huzuru, Mardin’in huzuru ilkesinden yola çıkarak yüzyıllardır birlikte kardeşlik, yarenlik, komşuluk yapmış farklı etnik ve inançta insanların bir arada yaşadığı ve birlikte yaşamanın en güzel örneği olan bir şehirdeyiz. Devletimizin desteği ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İçişleri Bakanımızın koordinesinde sağlanan bu huzur ortamında devletimizin desteği ve aziz milletimizin, Mardinli hemşehrilerimizin bize verdiği destekle bu huzur ortamı devam edecektir" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Danimarka’da Başbakan Mette Frederiksen liderliğindeki Sosyal Demokratlar Partisi, dün yapılan seçimden birinci çıktı, ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı. Hiçbir partinin tek başına iktidar için gerekli sandalyeye ulaşamaması sonucunda gözler koalis
Denizli Yeşilköy Ortaokulu 1980-1986 dönemi mezunları yıllar sonra hatıra ormanı oluşturmak için bir araya gelirken, fidan dikimi sırasında ayakkabısının kirlenmemesine özen gösteren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan galoş giydi.1980-1986 yılları
ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K
Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i
İran Cumhurbaşkanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin yerine Muhammed Bakır Zülkadir’in atandığını bildirdi.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili olarak, "Yaralanan 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Atilla Koç’a, 66. Hükümet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve kazad
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük