Alt Başlık: İmar İskan TOKİ Sakinleri 24 Saati Aşkın Süredir Susuz: "Bizi İnsan Yerine Koymuyorlar!"Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), yürüttüğü altyapı çalışmasıyla vatandaşa adeta çile çektiriyor.
Alt Başlık: İmar İskan TOKİ Sakinleri 24 Saati Aşkın Süredir Susuz: "Bizi İnsan Yerine Koymuyorlar!"
Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), yürüttüğü altyapı çalışmasıyla vatandaşa adeta çile çektiriyor. İmar İskan Konutları TOKİ'de dün gündüz saatlerinde başlayan içme suyu ve kanalizasyon boru döşeme çalışması, bölge sakinlerini hazırlıksız yakaladı. Kesintinin üzerinden 24 saatten fazla zaman geçmesine rağmen 19 bloktan oluşan TOKİ konutlarına ve çevredeki villalara hala su verilemedi.
HABERSİZ KESİNTİ
Bölge sakinlerinin asıl tepkisi, kesintiden çok MASKİ'nin vurdumduymaz tavrına oldu. İddialara göre, on binlerce insanın yaşadığı bölgede yapılacak ve saatler sürecek böylesine kritik bir çalışma öncesinde hiçbir şekilde bilgilendirme yapılmadı. Vatandaşlar, en temel insani ihtiyaç olan sudan mahrum bırakıldıklarını belirterek isyan etti.
Bir site sakini, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: "Dün gündüzden beri sularımız akmıyor. Ne bir SMS, ne bir anons, ne de bir duyuru... Hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Eğer haberimiz olsaydı, biz de ona göre hazırlığımızı yapar, su stoğumuzu tamamlardık. Bizi neden insan yerine koymuyorlar? Bu nasıl bir hizmet anlayışı?"
MÜŞTERİ HİZMETLERİNDEN TATMİN EDİCİ OLMAYAN CEVAP VE SERT ÜSLUP İDDİASI
Çaresizlik içinde MASKİ müşteri hizmetlerini arayan vatandaşlar ise ikinci bir şokla karşılaştı. Telefonun ucundaki yetkililerin, suyun ne zaman geleceğine dair net bir bilgi vermek yerine, "Şefimiz başında duruyor, birazdan size su gelecek" şeklinde geçiştirici ve oyalayıcı cevaplar verdiği iddia edildi.
Dahası, bazı vatandaşlar müşteri temsilcilerinin kendileriyle "çok sert bir dille" konuştuğunu ve sorunlarını iletmek isterken adeta azarlandıklarını belirtti.
Kanalizasyon çalışmasının gerekliliğini anladıklarını ancak MASKİ'nin plansız ve vatandaşı hiçe sayan tutumuna anlam veremediklerini belirten TOKİ sakinleri, bir an önce sularının verilmesini ve yetkililerden yaşanan bu mağduriyete dair acil bir açıklama beklediklerini ifade etti.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Gaziantep'te "Davet ve Gençlik" park buluşması düzenlendi
Benzine 3,20 lira zam pompa fiyatlarına yansıdı
03Giresun'da trafik kazası: 12 yaralı
04Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
05İstanbul'da okulların ilk günü için ders saatleri yeniden düzenlendi
06MOTAŞ Otobüsünde Güzergâh Tepkisi: “Yolcu Otobüsü mü, İşçi Servisi mi?”
07Malatya’da Aile Faciası: Oğlu Tarafından Bıçaklanan Baba Hayatını Kaybetti
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor