İEÜ Medical Point Hastanesi’nde farklı branşlardan hekimler, hastaların tedavilerinde en doğru kararı vermek için her hafta ‘Onkoloji Cerrahi Konseyi’nde bir araya geliyor. İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ahmet Memiş,...
İEÜ Medical Point Hastanesi’nde farklı branşlardan hekimler, hastaların tedavilerinde en doğru kararı vermek için her hafta ‘Onkoloji Cerrahi Konseyi’nde bir araya geliyor. İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ahmet Memiş, “Amacımız en iyi tedaviyi uygulamak.” dedi.
Bir hastanın mevcut tanı ya da tedavi planı hakkında başka bir uzman hekimin değerlendirmesine tıpta ‘ikinci görüş’ (second opinion) adı veriliyor. Bu uygulama, özellikle karmaşık, riskli veya tedavi süreci uzun sürecek hastalıklar için tercih ediliyor. İEÜ Medical Point Hastanesi ise ikinci görüş sürecine farklı bir yaklaşım getirdi. Her hafta düzenlenen Onkoloji Cerrahi Konseyi’nde farklı branşlardan hekimler bir araya gelerek vakaları değerlendiriyor. Tıbbi Direktör Ahmet Memiş’in liderliğinde toplanan bu konseyde hekimler, hasta için en uygun tedavi kararını birlikte alıyor.
"Acil vakalarda hemen toplanıyoruz"
Konsey hakkında bilgiler veren İEÜ Medical Point Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü‘nden Prof. Dr. Şükrü Boylu, “Hekimler tanısı konmuş vakayı konseye getiriyor ve diğer tüm branşlara sunuyor. Her branş da kendi uzmanlık alanındaki bilgiler ışığında katkısını sunuyor. Tartışma sonucunda hasta için en uygun olan tedavi planlamasına katkı sunuluyor. Hastanın tedavi seçeneklerinden en iyi şekilde yararlanması için hasta için en uygun planı yapıyoruz. Konsey, vakanın acil olması durumunda hemen toplanıyor ve alınan kararlar da mutlaka kayıt altına alınıyor. Hem hasta hem de hekim için güvenli bir işleyiş belirlenmiş oluyor.” dedi.
"Bu oldukça güvenli bir yol"
İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ahmet Memiş, modern tıpta birçok branşın ortak olarak çalışması gerektiğini söyledi. Memiş, “Tıbbi ikinci görüş bizim için çok önemli. Hiçbir hekim ‘Ben her şeyi bilirim. Kararım son karardır.’ diye düşünmemeli. Konseylere ihtiyacımız var. Bu şekilde en doğru sonuca ulaşıyoruz. Son 30-40 yılda tıpta temel bir değişim başladı. Birçok alan birbiriyle ortak hale geldi. Siyah-beyaz farkı artık yok. Mümkün olduğunca tüm hekimler birbirleriyle yakın çalışmak zorundalar. Hastanın ameliyatı, gittiği cerrahın ameliyat yapma isteğine bağlı olmayacak. Bir görüş ameliyatı bir başka görüş ise ilaç tedavisini (kemoterapi) önerebilir. Bunların birlikte tartışılması yanlış işlerin önünü alıyoruz. Amacımız en iyi tedavi neyse onu uygulamak. Bu hem hekim için hem de hasta için daha güvenli bir yol.” dedi.
"Hibrit ameliyat dönemi"
Onkolojik Cerrahi Konseyi’nin hem hasta hem de hekim için avantajlı olduğunun altını çizen Memiş, “Tıp fakültesi hastanesi olduğumuz için üst düzeyde bilimsel gelişmeleri takip ediyoruz. Hastalarımıza da bu bilimsel gelişmeler ışığında hizmet veriyoruz. Günümüzde minimal invaziv tedavilere geçtik. Çok küçük giriş noktalarından ameliyat yapabilir hale geldik. Konseylerin sağladığı esas avantajlardan biri hibrit operasyonlar oluyor. Daha önce imkansız görülen birçok cerrahi, birkaç farklı disiplinden cerrahın aynı anda aynı operasyona eğilmesiyle oldukça başarılı hibrit ameliyatları hastanemizde uyguluyoruz.” diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki: Korkak ve çürümüş zihniyet
Rusya, Ukrayna'da askeri sanayi tesisini vurdu
03Türkiye'den Nijer'deki gerilim için sükûnet çağrısı
04Erzincan'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Heyelan ulaşımı aksattı
05Burhanettin Duran: Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz
06Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı
07Drift yapan sürücülere 281 bin lira ceza
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor