MENÜ

Meksikalı turist, omurga dolgusuyla ayağı kalktı

Ünü dünyaya yayılan Pamukkale'yi görmek için Meksika'dan gelen 55 yaşındaki kadın turist, travertenler üzerinde gezerken düşüp beli kırdı.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:29 Güncelleme: 04 Eylül 2025 02:02
Meksikalı turist, omurga dolgusuyla ayağı kalktı

Ünü dünyaya yayılan Pamukkale'yi görmek için Meksika'dan gelen 55 yaşındaki kadın turist, travertenler üzerinde gezerken düşüp beli kırdı. Özel Denizli Cerrahi Hastanesine sevk edilen turist, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammet İbrahimoğlu tarafından uygulanan ve halk arasında omurga dolgusu olarak da bilinen vertebroplasti ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Meksika'da yaşayan Lucia Del Carmen Fregoso Hernandez, Pamukkale ziyareti esnasında, dengesini kaybetmesi sonucu düşerek yaralandı. Yakınlarının yardımıyla Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'ne getirilen Hernandez, burada Op. Dr. Muhammet İbrahimoğlu tarafından yapılan muayene sonrası belinde kırıkların olduğunu öğrendi. Ameliyatta, hasar gören omurun içine enjeksiyon ile dolgu maddesinin enjekte edilmesi sonrası hasta bir günde ayağa kalkarak sağlığına kavuştu.

Başarılı ameliyat sonrası hastanın risklerden kurtulduğunu belirten Op. Dr. Muhammet İbrahimoğlu, "55 yaşındaki Meksika uyruklu kadın hastamız Lucia Del Carmen Fregoso Hernandez düşme sonucunda bel ağrısı, ayaklarında uyuşma ve karıncalanma şikâyeti ile hastanemize geldi. Yapılan fiziki muayenede ve radyolojik görüntülemelerin neticesinde belinin iki tarafında L1 ve L2 tipinde kırıkların mevcut olduğunu saptadık. Hastamızın kendisine detaylı bir şekilde durumunu anlattık, kapalı yöntemle yaptığımız vertebroplasti ameliyatını önerdik. Hastamız ile görüşmelerimiz sonrasında, lokal anestezi altında ameliyatımızı gerçekleştirdik. Ameliyat sonrasında hastamız hemen mobilize oldu, ertesi gün yürümeye başladı ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Hastamız bir hafta sonra tekrar işine dönebilecek. Eğer hastamızı ameliyat etmeseydik, ileride kamburlaşma durumu, çökme durumu olacaktı ve yürüyemez hale gelecekti. Bu durumda hastamızın yaşam kalitesini olumsuz bir şekilde etkilerdi" dedi.

"Erken dönemde teşhisi çok önemli"

Ameliyat hakkında bilgi veren İbrahimoğlu, "Vertebroplasti ameliyatı, hasar gören omurun içine enjeksiyon ile dolgu maddesinin enjekte edilmesi işlemidir. Halk arasında omurga dolgusu olarak da bilinmektedir. Vertebroplasti ameliyatının başarı oranı çok yüksektir. Özellikle bu tip durumlardaki hastaların erken dönemde teşhisi çok önemli. Bekletmeden hastalarımızın gerekli tahlil ve tetkiklerini yaptıktan sonra, kapalı yöntem ile ameliyatını gerçekleştiriyoruz. Ve erken dönemde topluma geri kazandırabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu benim için inanılmaz bir durumdu"

Pamukkale ziyareti esnasında düşerek belini kıran Meksikalı hasta Lucia Del Carmen Fregoso Hernandez ise "Buraya tatil için gelmiştim. Tatilim çok güzel geçiyordu. Ama ne yazık ki düşerek belimi kırdım. Acı içinde kıvranırken beni hastaneye getirdiler. Bu elim olay için çok üzgündüm çünkü hem acı çekiyordum hem de tatilim yarım kalmıştı. Dr. İbrahimoğlu ameliyatımı gerçekleştirdi. Ameliyatımdan bir gün sonra ayağa kalktım ve yürümeye başladım. Bu benim için inanılmaz bir durumdu. Kendisine çok teşekkür ediyorum hem ilgisinden dolayı hem de başarılı ameliyatı için" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Dr. Öğr. Üyesi Oral: İki dillilik, çocuklarda konuşma gecikmesinin gerekçesi olarak görülmemeli

Dr. Öğr. Üyesi Oral: İki dillilik, çocuklarda konuşma gecikmesinin gerekçesi olarak görülmemeli

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seçil Aydın Oral, çocuklarda dil ve konuşma gelişimine ilişkin yaygın inanışları değerlendirerek, ailelerin dikkat etmesi gereken belirtileri ve günlük yaşamda uygulayabilecekleri destekleyici yöntemleri anlat

Erkeklerde prostat kanseri riski hangi yaşta artıyor? Uzmanından önemli uyarılar

Erkeklerde prostat kanseri riski hangi yaşta artıyor? Uzmanından önemli uyarılar

Batman'da özel bir hastanede görev yapan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ekrem Yıldırak, İLKHA muhabirine verdiği röportajında, prostat hastalıkları, prostat büyümesi ile prostat kanseri arasındaki farklar, risk faktörleri ve erken teşhisin önemi hakkında değerlen

ChatGPT’nin tıbbi tavsiyesi hastanelik etti

ChatGPT’nin tıbbi tavsiyesi hastanelik etti

39 yaşındaki David Rosenthal isimli kullanıcı, platformu başlangıçta şiir yazmak için kullandığını ancak kısa sürede bağımlı hale geldiğini belirtti. Şikâyet dilekçesine göre ChatGPT, Rosenthal’ın dikkat eksikliği ve depresyon ilaçlarının etkileşimleri ko

Siirt’te akciğer kanseri ameliyatında bir ilk: Hasta 4 günde taburcu edildi

Siirt’te akciğer kanseri ameliyatında bir ilk: Hasta 4 günde taburcu edildi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde, akciğer kanseri tedavisinde önemli bir operasyona imza atıldı. Kentte ilk kez uygulanan kapalı yöntemle akciğer lobunun çıkarılması ameliyatı, Op. Dr. İslam Aktürk ve Op. Dr. Alper Süer taraf

Diyarbakır’da 60 yataklı yoğun bakım ünitesi hizmete girdi

Diyarbakır’da 60 yataklı yoğun bakım ünitesi hizmete girdi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan 60 yataklı 3'üncü basamak erişkin yoğun bakım ünitesi, tüm yataklarının devreye alınmasıyla hasta kabulüne başladı. Daha önce 10 yatakla hizmet vermeye başlayan ünitenin k

Şırnak’ta cerrahi eksikliği nedeniyle genç hasta Diyarbakır'a sevk edildi

Şırnak’ta cerrahi eksikliği nedeniyle genç hasta Diyarbakır'a sevk edildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde trafik kazası geçiren 20 yaşındaki Ramazan B’nin kafa, yüz ve boyun bölgesinde kırıklar oluştu. Silopi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan gencin, iddiaya göre gerekli cerrahi malzemelerin eksik olması nedeniyle ameliyata

Şanlıurfa'da robotik cerrahi dönemi başlıyor: İlk ameliyatlar yarın yapılacak

Şanlıurfa'da robotik cerrahi dönemi başlıyor: İlk ameliyatlar yarın yapılacak

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Hastanesi bünyesinde kurulum ve hazırlık çalışmaları tamamlanan robotik cerrahi sistemi, hasta tedavisinde kullanılmaya hazırlanıyor. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu'nun girişimleriyle hastaney

Egzamada psikolojik yük de göz ardı edilmemeli!

Egzamada psikolojik yük de göz ardı edilmemeli!

Klinik Psikolog İpek Erol, egzamanın görünür belirtilerinin sosyal ilişkiler ve günlük yaşam üzerindeki etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Egzamanın etkisi yalnızca ciltle sınırlı kalmıyor! Egzamanın çoğu zaman kaşıntı, kuruluk ve ciltteki görünür d

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:30
Güneş 06:53
Öğle 12:15
İkindi 15:03
Akşam 17:28
Yatsı 18:46

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
28
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
19
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
7
Eyüpspor Eyüpspor
3