Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Meclisi, belediyenin 2025 bütçesini onayladı. 4 milyar 280 milyon TL olarak onaylanan bütçenin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Yeni yılda da mali disip...
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Meclisi, belediyenin 2025 bütçesini onayladı. 4 milyar 280 milyon TL olarak onaylanan bütçenin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Yeni yılda da mali disiplin ve tasarruf tedbirlerinden taviz vermeden, yeni yatırım ve hizmetlerin önünü açacak bir bütçe ile hemşehrilerimizin karşısında olacağız” dedi.
Meram Belediyesinin 2025 yılı bütçesi 4 milyar 280 milyon lira oldu. Meram Belediyesi Meclisinin Ekim ayı meclis toplantısında yapılan görüşmeler sonrasında kabul edilen bütçe bir önceki yıla göre yüzde 45 oranında artış gösterdi. Bütçede en büyük payı 746 milyon 139 bin lira ile yine Fen İşleri Müdürlüğü alırken onu 492 milyon 484 bin lira ile Mali Hizmetler Müdürlüğü, 475 milyon 170 bin lira ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü takip etti. 2025 yılı bütçesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne 372 milyon 843 bin lira, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ise 266 milyon 657 bin lira ayrıldı.
“Tasarruf tedbirlerinden taviz vermeden ilçeye değer katacak hizmetler üretecek bir bütçe hazırladık”
Mali disiplin sağlamak adına tasarruf tedbirlerinden taviz vermeden maksimum hizmet ve azami verimlilik hedefiyle hareket ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu düstur çerçevesinde hazırlanan ve belediye meclisinden onay alan 2025 yılı bütçesinin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Mevcut kaynakları daha verimli kullanırken diğer taraftan da yeni kaynaklar üretmek için özveri ve gayretle çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Kavuş, yeni bütçe ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Hemşehrilerimize, tasarruf tedbirlerinden en küçük taviz vermeden en iyi hizmeti götürme gayretindeyiz. Günü geçmiş borcumuzun olmaması bu noktada bizim elimizi güçlendiriyor. Bu çerçevede en büyük payı, yine asli görevlerimizi layıkıyla yerine getirmemizi sağlayacak alanlara ayırdık. Yeni yıl için güçlü mali yapı oluşturduk. Önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıl da yatırım ve hizmetlerde hiçbir aksama yaşanmayacak şekilde bir planlama ortaya koyduk. Göreve başladığımız 2019 yılında 305 milyon olan bütçemizi ilk dönemimizin son senesi 2024’de yaklaşık 3 milyona çıkararak ilçemizin bütçesini 10 kat artırmış olduk. İkinci dönemimizin ilk yılında ise hazırladığımız 4 milyar 280 milyonluk bütçemizi ve gelirlerimizi de aynı hızda artırmak adına özveriyle çalışmaya devam edeceğimizi tüm hemşehrilerimin bilmesini isterim. Yeni bütçemizin ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlar getirmesini diliyorum.”
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Antalya Muratpaşa Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, evde bakım hizmetleri kapsamında 2025 yılında 2 bin 415 hastaya ulaştı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa’mızda herkese uzanan bir el var. Kimse yalnız değil, biz varız" dedi.Beledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’ın ABD ve müttefiklerine yönelik tehditlere son vermek için bir şansı daha var. Umarım bu şansı kullanır" dedi.
Adı açıklanmayan üst düzey İranlı bir yetkili, ABD’nin geçtiğimiz cumartesi günü İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile bir görüşme talep ettiğini öne sürdü.ABD ve İran tarafından iki ülke arasında yapıldığı açıklanan görüşmeler hakkında çelişkili
ABD Başkanı Donald Trump, "Amacımız nükleer silahların olmaması ve Orta Doğu’da barış" dedi.
İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ile İran arasında devam eden müzakerelere ilişkin açıklamalarını yalanlıyoruz. İran, savaşta hedeflerine ulaşmadan önce herhangi bir müzakereyi reddetme yönündeki tut
İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’daki elektrik santrallerine yönelik tehditlerine yanıt vererek, "ABD’nin İran’daki enerji santrallerine yönelik herha
MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu: "Müyesser Yıldız’ın Namık Öztürk’e dayanarak ileri sürdüğü iddiaların tamamı yalandır"
Bahçesaray’da yola çığ düştü
03Yüksekova’da kar yağışı etkili oldu
04İstanbul Valiliği’nden Resul Emre Şahan’ın mahkemede savunmasındaki iddialara ilişkin açıklama
05Hatay’da otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
06Van’da çöp kamyonu alev alev yandı
07Mobilya atölyesinde yangın
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük