Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:37 Çorum’daki konaklama tesisleri OKA’yla sürdürülebilir turizm standartlarına...14:37 Bakan Yumaklı’dan Amasya’da eziyet edilen hayvanla ilgili açıklama: “Söz ko...14:36 7 yaşındaki çocuk, kendisiyle yakından ilgilenen hemşireyi duygulandırdı14:36 YRP Genel Başkanı Erbakan: "28 Şubatçıların affedilmesinin zamanlaması bize...14:34 Sokak kedisi mamasını yemek isteyen tilkiye izin vermedi14:31 Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi torna tezgahına kavuştu14:30 Mersin’den 39 hacı adayı dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı14:29 ABB’den "2040 yılında Ankara’da Hareketlilik" konulu çalıştay14:25 Kayseri Üniversitesi “Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi14:25 Bursa’yı şiirlerle anlatmıştı, 34 yıl görev yaptığı camidan uğurlandı14:25 Yunus polislerinin motosikleti devrildi: 2 yaralı14:25 Denemek için karabuğday ektiler, çölyak hastalarından gelen taleplere yetiş...14:25 Ukrayna bandıralı römorkör ve vinç platformu dikkat çekti, gerçek sonra ort...14:22 Park halindeki araç alev topuna döndü14:21 Ünal ve Altuntepe TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı14:21 Bakan Uraloğlu: "Bin 714 kilometre olan otoyol ağımız 3 bin 726 kilometreye...14:21 Marmaris’li genç sporcu Türkiye’nin gururu oldu14:21 Beyşehir’de çilek bahçelerinde hasat mesaisi başladı14:20 Atasu Barajı ile ilgili ’Ağır metal kirliliği’ iddialarına TİSKİ’den açıkla...14:19 Arap acenteler Samsun’a hayran kaldı, ilk tur kayıtları yapıldı
Yerel 16 Mayıs 2024 - 20:12 GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2024 - 20:12 Yorum: 0

Büyükşehir’in Park Et-Vale Uygulaması’nın ikinci noktası açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından sera gazı salınımının azaltımına katkı sağlaması açısından yöntem farklılığı olarak...

Büyükşehir’in Park Et-Vale Uygulaması’nın ikinci noktası açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından sera gazı salınımının azaltımına katkı sağlaması açısından yöntem farklılığı olarak ilk olma özelliğine sahip Park Et-Vale uygulamasının 2'nci hizmet noktası Kiçikapı Caddesi'nde açıldı.

Kaleönü bölgesinde hizmete açılan ve sürücülerin yoğun ilgi gösterdiği Park Et-Vale hizmet noktasına bir yenisi daha eklendi. Kiçikapı bölgesinde hizmet vermeye başlayan vale noktasıyla sürücüler park yeri aramak yerine valeye araçlarını teslim ediyor ve otopark sorunu yaşamıyor. Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, yaptığı açıklamada, "Kentin en yoğun yaya ve araç trafiğinin yaşandığı Bankalar Caddesi bölgesinde sürücülerin park yeri aramasında geçen süreyi azaltma ve böylelikle sera gazı salınımının azaltılmasına katkı sağlamak maksatlı 2'nci vale uygulamasını hizmete açmış bulunuyoruz" dedi.

Kaleönü bölgesine 8 ay önce oluşturdukları ilk vale hizmet noktamızda yaklaşık 14 binin üzerinde kullanım gerçekleştiğini vurgulayan Canbulut, "Bu rakam da yerinde bir karar alınmış olduğunu göstermektedir. İlk vale noktamız ile yeni hizmete açmış olduğumuz Kiçikapı hizmet noktası sayesinde araç parkının kaygı olmaktan çıkması ve vatandaşlarımızın işlerini kolayca yapabilmesi, amaçlanan hedefler arasındadır. Her türlü verinin analiz edilerek vatandaşlarımızın memnuniyetinin ön planda tutulduğu hizmetlerimiz Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç önderliğinde devam edecektir" diye konuştu.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?

Büyükşehir Belediyesi otopark görevlileri tarafından park edilecek araç, sürücüden Kiçikapı ve Kaleönü Vale Noktası'ndan teslim alınırken, Bedesten Katlı Otoparkı'na park işlemi gerçekleştiriliyor. Araç, plaka ve sürücü iletişim bilgileri ile sisteme kayıt gerçekleştirilerek, verilen telefon numarasına link ve şifre gönderiliyor. Araç teslim alınmak istendiğinde, cep telefonuna gelen linke tıklayıp, aracın ne zaman alınmak istendiğine dair not bırakılabiliyor.

Vale hizmeti 09.00 ile 18.30 arasında kullanılabiliyor. Aracın 18.30'dan sonra otoparkta kalmaya devam etmesi halinde, aynı gün 21.00'a kadar ya da ertesi gün 07.00 - 21.00 saatlerinde Bedesten Otoparkı'ndan, cep telefonuna gelen şifrenin otopark görevlisine gösterilmesi ile araç teslim alınabiliyor. Sürücü vatandaşlara, araçlarında değerli eşya bulundurmamaları yönünde uyarılarda bulunuluyor.

Ayrıca vale uygulaması, araçların fazladan yakıt yakması ve israfın önlenmesi, fazladan egzoz gazı salınmasının da önüne geçilmesi açısından çevreci bir uygulama olarak hizmet veriyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber