Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı. Mersin'in Yenişehir ilçesinde de öğrenciler karne heyecanı yaşarken, kimi öğrenciler başarılı bir döne
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı. Mersin'in Yenişehir ilçesinde de öğrenciler karne heyecanı yaşarken, kimi öğrenciler başarılı bir dönemi geride bırakmanın mutluluğunu yaşadı, kimi ise yeni eğitim öğretim yılı için şimdiden hedeflerini belirledi.
Öğrenciler, karne heyecanını, en sevdikleri dersleri, zorlandıkları konuları, yaz tatiline ilişkin planlarını ve gelecekte gerçekleştirmek istedikleri hedefleri paylaştı.
"Tatilin yarısını dinlenerek, yarısını LGS'ye çalışarak geçireceğim"
7. sınıfı tamamlayarak 8. sınıfa geçen Emirkan Taşdemirli, karneyi aldığı ilk anda ailesinin yaşayacağı mutluluğu düşündüğünü söyledi.
Bu yıl özellikle matematik dersinde zorlandığını ifade eden Taşdemirli, bunun ilkokul döneminde yaşadığı eksikliklerden kaynaklandığını belirtti. Yaz tatilinde hem dinleneceğini hem de LGS hazırlıklarına başlayacağını dile getiren Taşdemirli, İstanbul'a da gideceğini söyledi.
"Arkadaşlarımdan ayrıldığım için üzgünüm"
Karne gününün kendisinde hem sevinç hem de hüzün oluşturduğunu belirten Nafiz Bacan, arkadaşlarından ayrılacak olmasının kendisini üzdüğünü, yaz tatiline gireceği için ise mutlu olduğunu ifade etti.
En sevdiği dersin sosyal bilgiler olduğunu söyleyen Bacan, yaz tatilinde kitap okumayı ve paragraf soruları çözmeyi planladığını belirterek, karnesini ilk babasına göstereceğini söyledi.
"Hedefim 500 tam puan alıp doktor olmak"
Yenişehir Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mehmet Ali Er, her yıl karne aldığı için çok heyecanlanmadığını ancak yine de mutlu olduğunu ifade etti.
En sevdiği dersin matematik olduğunu söyleyen Er, yaz tatilinde soru çözüp kitap okuyacağını, denemeler yapacağını belirtti. Önümüzdeki yıl hedefinin Eyüp Aygar Fen Lisesi'ni kazanmak olduğunu ifade eden Er, gelecekte doktor olmak istediğini dile getirdi.
"Takdir aldığımı görünce çok sevindim"
Mirali Kunt ise ilk başta teşekkür belgesi aldığını düşündüğünü ancak daha sonra takdir belgesi aldığını görünce büyük mutluluk yaşadığını söyledi.
Önümüzdeki yıl LGS sürecinin başlayacağını belirten Kunt, yaz tatilinde hem dinlenmeyi hem de ders çalışmayı planladığını ifade etti. Karnesini ilk olarak babasına göstereceğini söyleyen Kunt, arkadaşlarıyla güzel bir eğitim yılı geçirdiğini belirtti.
"İlk kez imam hatipte eğitim gördüm"
12 yaşındaki Melek Al Raşit, Halep'ten geldiğini ve bu yıl ilk kez imam hatip okulunda eğitim gördüğünü söyledi.
Okulunu sevdiğini ifade eden Al Raşit, eğitim yılının genel olarak iyi geçtiğini ancak kendisi açısından zaman zaman zorlandığı dönemler de olduğunu dile getirdi.
"Fen ve sosyal bilgilerde kendimi geliştirdim"
Karneyi aldığı anda büyük mutluluk yaşadığını belirten Hida Zateri, geçen yıla göre fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerinde önemli gelişim gösterdiğini ifade etti.
Yaz tatilinde İstanbul ve Gaziantep'e gitmeyi planladığını söyleyen Zateri, karnesini ilk olarak babasına göstereceğini belirtti.
"Takdir alacağımı biliyordum"
İkra Özmen, not ortalamasını bildiği için takdir belgesi alacağını önceden tahmin ettiğini ve bu nedenle karne günü mutlu olduğunu söyledi.
En sevdiği dersin sosyal bilgiler olduğunu belirten Özmen, yaz tatilinde dinlenmeyi planladığını ve karnesini ilk annesiyle paylaşacağını ifade etti.
"Karne almak beni duygulandırdı"
Karne almanın kendisini duygulandırdığını söyleyen Elif Irmak Üçer, büyüdüğünü hissettiğini ifade etti.
İngilizce ve matematik derslerinde zaman zaman zorlandığını dile getiren Üçer, gelecek yıl bu derslerde daha başarılı olmak için daha fazla çalışacağını söyledi. Karnesini ilk annesine göstermek istediğini belirten Üçer, annesinin her zaman kendisiyle gurur duyduğunu ifade etti.(İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
Diyarbakır genelinde 133 binada ve 1799 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Kentte 27 bin 975 öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için ter döktü. Öğrenciler, iki oturum halinde yapılan sın
Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, İzmir'de tamamlandı. Sabah saatlerinden itibaren çocuklarını okul önlerinde bekleyen veliler, sınavın sona ermesinin ardından öğrencilerle buluştu. Okul çıkışlar
Sınav öncesinde okul çevresinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son hazırlıklarını tamamlayarak sınav salonlarına geçti. Kimi öğrenciler arkadaşlarıyla sohbet ederek heyecanını azaltmaya çalışırken, kimi öğrenciler ise son kez notlarını gözden geçirdi. S
Darende’nin Klorsuz Doğal Havuzu Yazın Vazgeçilmez Adresi Oluyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı 1200 antrenör alımı yapacak
03Norveç ilkokullarda yapay zekâ kullanmayı yasaklıyor
04Engelliye yardımcı olmayan halk otobüsü şoförü görevden uzaklaştırıldı
05Konya'da okullarda çalışacak personel alımı için başvurular başladı
06Trump eski söylemlerini yineledi: İran nükleer silaha sahip olmayacak
07Söylemez: “Sorunlar Yeni Dönem Başlamadan Çözülmeli”
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük