Karabük'te Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle atık demir malzemelerinden ürettikleri ürünleri satarak okulun döner...
Karabük'te Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle atık demir malzemelerinden ürettikleri ürünleri satarak okulun döner sermayesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri Bölümü öğretmenleri, Sıfır Atık Projesi çerçevesinde öğrencilerin el becerilerini geliştirmek için atık halde bulunan demir parçalarını sanata dönüştürüyor.
Eğitim çerçevesinde yapılan kaynak ve kesim sırasında atık hale gelen demir parçalarını geri dönüşüme kazandıran öğrenciler fotoğraf makinesi, bisiklet, insan, kepçe gibi süs eşyaları ortaya çıkardı.
İnternet üzerinden ve sergilerde satılması planlanan ürünlerle öğrenciler okula gelir sağlamayı hedefliyor.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Metal Teknolojileri Alan Şefi Gürbüz Özkan, bölümlerinde aktif olarak eğitim öğretim gören öğrenci sayısının 170 civarında olduğunu belirtti.
Özkan, atık ve geri dönüşüm malzemelerinden öğrencilerin el becerilerini artırmak için bir şeyler yapmaya gayret ettiklerini kaydetti.
Özkan atık malzemelerden yapılan ürünleri döner sermaye işletmesinde satışa hazır hale getirdiklerini ifade ederek, "Elimizde bitmiş olan bazı ürünler var. Genellikle aldığımız malzemelerden temel eğitim amaçlı öğrencilerimize kaynak eğitimi yaptırıyoruz. Daha sonra bu kaynak eğitiminden artan malzemeleri de kullanıyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte çalışıyoruz ve üretim katkıda bulunuyoruz" dedi.
Üretilen ürünleri internet sitesi üzerinde oluşturulacak olan hesaptan ve yılda iki defa Kent Meydanında yapılan sergide satışa sunacaklarını söyleyen Özkan, geri dönüşüme katkı fikrini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan Sıfır Atık Projesinden aldıklarını aktardı.
Atık malzemelerden birçok şey öğrendiklerini belirten 11. Sınıf öğrencisi Emrecan Çetinkaya, bu sayede el becerilerini de geliştirdiklerini kaydetti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yapmaya hazırlanırken, uzun yaz tatilinin ardından çocukların okula uyum süreci de ailelerin gündeminde yer alıyor. Konuya ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan
Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Toroslar Bahriye İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, veli ve öğretmenlerle bir araya geldi. Uyum haftası kapsamında okula gelen minik öğrenciler ve velileriyle görüşen Özd
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi" projesi kapsamında öğrencilerin dil gelişiminin bilimsel verilerle izlenmesi ve Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarının desteklenmesi
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll
Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,
ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı
Çocukların eğitim sürecinde güvenliğine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
03Danimarka, ABD ve Grönland arasında imzalar atılıyor
04Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
05Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu bugün başlıyor
06TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim'e kadar sürecek
07Türkiye-Mısır-Pakistan-Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlendi
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor