MENÜ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “İlk açık hava toplantımız 28 Ocak’ta Mersin’de, ikincisi ise 4 Şubat’ta Manisa’da yapılacak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, partisinin ilk açık hava toplantısının 28 Ocak günü Mersin’de, ikincisinin ise 4 Şubat’ta Manisa’da gerçekleştirileceğini bildirdi.Milliyet...

Yayınlanma: 22 Ocak 2024 11:50 Güncelleme: 24 Ağustos 2025 18:19
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “İlk açık hava toplantımız 28 Ocak’ta Mersin’de, ikincisi ise 4 Şubat’ta Manisa’da yapılacak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, partisinin ilk açık hava toplantısının 28 Ocak günü Mersin’de, ikincisinin ise 4 Şubat’ta Manisa’da gerçekleştirileceğini bildirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, partisinin düzenleyeceği açık hava toplantılarına dair açıklamalarda bulundu. Yalçın, 31 Mart 2024 yerel seçimlere hazırlık mahiyetindeki ilk açık hava toplantısının 28 Ocak günü Mersin’de, ikinci açık hava toplantısının ise 4 Şubat günü Manisa’da gerçekleştirileceğini aktardı.
Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar büyük badirelerden geçtiğini, milletin ciddi imtihanlarla sınandığını dile getirerek, “Kuruluş yıllarından sonra yaşanan toplumsal çalkantılara, askerî darbelere, vesayet rejimi kurma çabalarına, ülkemizi Batı’nın uydusu konumunda tutma gayretlerine, azgın bölücü eylemlere rağmen; devletimiz bağımsızlığını, milletimiz bütünlüğünü korumayı bilmiştir. Aziz milletimiz; şanlı geçmişinden, sahip olduğu binlerce yıllık tarihî birikimden, köklü bir yönetim ve insan anlayışından beslenen tecrübesini toplum hayatına yansıtarak devletimizi ayakta tutmuştur. Türk milleti; mevcudiyetini hedef alan her türlü iç ve dış tehdidi, sarsılmaz bir azim ve aşınmaz bir dirençle savuşturmuştur” ifadelerini kullandı.

“Bölücü tehdit azalmamış, bilakis şiddetini arttırmıştır”
Türk milletini tarih sahnesinden silmek ve yaşadığı coğrafyayı parçalara ayırmak üzere emperyalist ülkelerin Birinci Dünya Savaşı öncesinde yaptığı gizli ve açık anlaşmaların kapısının hâlâ açık tutulduğunu vurgulayan Yalçın, “Varlığımıza ve topraklarımıza yönelik kirli planlar, bölgede sahneye konulan yeni oyunlar ve vekâlet savaşları yoluyla yeniden hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Bölücü tehdit azalmamış, bilakis şiddetini arttırmıştır. Düşman pusuda, içerideki iş birlikçileri de fesat ve tezgâh peşindedir. Ancak hem birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etme, hem de Cumhuriyet’imizi ayakta tutma azim ve kararlığı; Millî Mücadele dönemindeki kadar azametli ve caydırıcı surette maşeri vicdanda yaşamaktadır. MHP, siyasi faaliyetlerini daima bu bilinci diri tutma anlayışıyla sürdürmektedir” açıklamalarında bulundu.

“Türkiye’de siyaset yapan her siyasi parti için Misak-ı Millî kararlarına sadakat bir vecibedir”
Yalçın şu şekilde devam etti:
“Bekasına yönelik bölücü tehdide karşı Türkiye’nin uluslararası hukuka dayanan, meşru askerî operasyonlarını bile sorgulama aymazlığını gösteren, bu uğurda verdiğimiz şehitleri politika malzemesi yapmaya cüret eden siyasi partiler varken bize düşen, kararlılıkla milletimizin yanında olmaktır. Bilindiği üzere, son Osmanlı Mebusan Meclisi’nde 28 Ocak 1920 tarihinde kabul edilen Misak-ı Millî ile hayat sürdüğümüz topraklardaki egemenlik haklarımızın ve bağımsızlığımızın yılmadan savunulacağı dünyaya ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Birinci TBMM’de ise Misak-ı Millî’yi hayata geçirme kararı alınmıştır. Bu tarihî beyannamede yer alan esaslar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedî rehberi olmuştur. Türkiye’de siyaset yapan herkes ve her siyasi parti için Misak-ı Millî kararlarına sadakat bir vecibedir. Misak-ı Millî’ye bağlılık, namus borcudur.”

“İlk açık hava toplantımız 28 Ocak’ta Mersin’de, ikincisi ise 4 Şubat’ta Manisa’da yapılacak”
Cumhur İttifakı’nı var eden siyasi ilkelerin, Misak-ı Milli’nin günümüzdeki sürümü olduğunu söyleyen Yalçın, “Partimizin mitinglerimizde kullanacağımız seçim sloganlarından birisi de aynı anlayışa paralel olarak ’Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin’ şeklinde belirlenmiştir. MHP’nin 31 Mart 2024 tarihli yerel seçimlere hazırlık mahiyetindeki açık hava toplantılarının ilki, 28 Ocak’ta Mersin’de yapılacak ve millî söz birliğimiz dünyaya bir kez daha ilan edilecektir. Cumhur İttifakı anlayışı ile bu güzide ilimizde ’Mersin Bizim, Türkiye Hepimizin’ diyeceğiz. Partimizin ’Manisa Bizim, Türkiye Hepimizin’ temalı ikinci açık hava toplantısı ise 4 Şubat’ta Manisa’da gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

MHP’den CHP’ye bayram ziyareti

MHP’den CHP’ye bayram ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ziyaret etti.Ramazan Bayramı dolayısıyla partiler arası bayram ziyareti sürüyor. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Genel Başkan Yardım

MHP, Ramazan Bayramı’nda siyasi partileri kabul etti

MHP, Ramazan Bayramı’nda siyasi partileri kabul etti

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü DSP heyetinin kabulü ile başlayan bayramlaşma programı kapsamında MHP’yi sırasıyla DEM Parti, AK Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, CHP ve Gelecek Partisi ziyaret etti.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımc

MHP ve DEM Parti bayramlaştı: "Terörsüz Türkiye" süreci öne çıktı

MHP ve DEM Parti bayramlaştı: "Terörsüz Türkiye" süreci öne çıktı

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında bayramlaşma programı sürerken, MHP ile DEM Parti "Terörsüz Türkiye" sürecinin başlamasının ardından üçüncü kez bir araya geldi. Görüşmede taraflar diyalog, uzlaşı ve barış vurgusu yaparak sürecin ilerle

MHP ve DEM Parti bayramlaştı

MHP ve DEM Parti bayramlaştı

MHP ve DEM Parti, bayramlaştı. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler arasında bayramlaşma programı gerçekleşiyor.MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki, Genel Başkan Başdanışmanı Esma Özdaşlı ve MYK Üyesi Şahin Kartal’ın yer

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırılara ilişkin olarak, "Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum. Karşı tarafı yerle bir ederken ateşkes yapmazsınız" ifadelerini kullandı. Trump, Hürmüz Boğazı’nda deniz ticaretinin güvenliğinin sağ

AK Parti Bursa’da bayramlaşma programı: Birlik, hizmet ve teşkilat vurgusu

AK Parti Bursa’da bayramlaşma programı: Birlik, hizmet ve teşkilat vurgusu

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) düzenlenen bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlar bir araya geldi.Yoğun katılımın olduğu program, Cumhurbaşkanı Recep Ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Etrafımızda füzeler uçuşuyor ama ana muhalefetin umurunda bile değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Etrafımızda füzeler uçuşuyor ama ana muhalefetin umurunda bile değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemlerinde etrafı saran ateş çemberinden ülkeyi uzak tutmak olduğunu belirterek, "Bizim gündemimizde diplomatik temaslarla bölgemizdeki savaşlara çıkış yolu bulmak var. Biz bunlarla meşgulken ana muhalefetin ve başın

Bakan Yumaklı memleketi Kastamonu’da vatandaşlarla bayramlaştı

Bakan Yumaklı memleketi Kastamonu’da vatandaşlarla bayramlaştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Amerika, İsrail ve İran savaşından hareketle söylüyorum; Türkiye’mizin, ülkemizin minimumda etkilenmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, yol arkadaşları olarak da bizler gecemizi gündüzümüze katıyoruz,

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:57
Güneş 06:19
Öğle 12:38
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:04

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17