MENÜ

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Evanjelist/Kabala yobazları bilhassa İslam coğrafyasını sudan bahanelerle kanlı operasyonların kıskacına almışlardır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Küresel adalet, küresel vicdan, uluslararası insancıl hukukunun değerler mirası sükût etmiş, teolojik hezeyanlarla kıyamet senaryosuna bel bağlayan Evanjelist/Kabala yobazları bilhassa İslam

Yayınlanma: 19 Mart 2026 12:31 Güncelleme: 19 Mart 2026 11:10
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Evanjelist/Kabala yobazları bilhassa İslam coğrafyasını sudan bahanelerle kanlı operasyonların kıskacına almışlardır"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Küresel adalet, küresel vicdan, uluslararası insancıl hukukunun değerler mirası sükût etmiş, teolojik hezeyanlarla kıyamet senaryosuna bel bağlayan Evanjelist/Kabala yobazları bilhassa İslam coğrafyasını sudan bahanelerle kanlı operasyonların kıskacına almışlardır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda dünya genelinde artan çatışma ve istikrarsızlıklara işaret ederek, barış çağrısında bulundu. Küresel ölçekte yaşanan gelişmelerin insanlığın temel haklarında ciddi tahribat oluşturduğunu belirten Bahçeli, "Dünya genelinde hâkim olan huzursuzluk, umutsuzluk ve istikrarsızlık sarmalı doğrudan doğruya insanlığın temel ve evrensel haklarında devasa yarıklar oluşturmaktadır. Silahların koyu gölgesi, savaş ve çatışmaların ağır gövdesi mazlum coğrafyaların, buralarda hayat süren biçarelerin üstüne düşmüş vaziyettedir. Derin bir anlam ve ahlak bunalımının pençesinde biteviye kıvranan ve olağanüstü bir kırılganlığın dibine yuvarlanan bugünkü dünya tablosu neresinden bakarsak bakalım insani ve vicdani iflasın da göbeğindedir. 28 Şubat tarihinden bu yana İran İslam Cumhuriyeti’nin tepesinden yeni nesil füzeler ve tahribat gücü çok yüksek bombalar yağdırılmaktadır. Henüz Gazze soykırımının yaraları sarılmadan, bu surette kesif bir hesaplaşma sayfası açılmadan, Türkiye’nin yanı başında, sınırlarımızın diğer yakasında savaş ve insanlık suçunun en vahim örnekleri günbegün yaşanmakta ve yaşatılmaktadır. Geride bıraktığımız mübarek Ramazan-ı Şerif’in her gününde İslam alemi siyonist-emperyalist tasallutun zora ve zorbalığa dayalı ağır sonuçlarına maruz kaldığı alenen meydandadır. Körfez ülkelerini içine alacak yaygın ve yoğun bir savaşın düzenekleri maalesef hızla inşa edilmektedir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın terör devleti İsrail’in tek yanlı dayatmasıyla ibadete kapatılması ise Müslüman vicdanlarda infial uyandırmış, bu kapsamda inanç hakları ve dini hürriyetler her cepheden saldırıya uğramıştır. Küresel adalet, küresel vicdan, uluslararası insancıl hukukunun değerler mirası sükût etmiş, teolojik hezeyanlarla kıyamet senaryosuna bel bağlayan Evanjelist/Kabala yobazları bilhassa İslam coğrafyasını sudan bahanelerle kanlı operasyonların kıskacına almışlardır. Komşu ülkelerdeki gelişmeler giderek çok daha kötüleşmektedir. İran İslam Cumhuriyeti’nin dini liderlerine, üst düzey siyaset ve devlet görevlilerine yönelik ardı arkası kesilmeyen nokta suikastlar, sivil ve masum halkı sistematik şekilde katleden saldırganlıklar, artık şiddet ve vahşetin serbest dolaşıma sokulduğunun, savaş hukukunun ise devre dışı bırakıldığının bariz göstergesidir. Barışın diliyle münasebet ve mutabakat ağını genişletmek varken savaşın ve silahın divanesi olmak, üstelik bunu yaparken kat’i yalanlarla, kasti yanlışlarla ve kaskatı kesilmiş önyargılarla yıkıma meşruiyet kılıfı aramak en hafif tabirle utanmazlıktır. Jeopolitik depremlerin, çıta yükselten askeri ve siyasi gerilimlerin belirli bir coğrafyayla sınırlı kalmayıp eş zamanlı olarak bölgeselleşip küreselleşmesi çok büyük bir felaket ihtimali olarak gündemdedir" ifadelerini kullandı.
Uluslararası sistemin yetersiz kaldığını ifade eden Bahçeli, barışın tesis edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"İsrail’in başını çektiği bu muhtemel felaketin dünyanın muhtelif bölgelerine sıçramadan durdurulması, ateşkes ve barış adımlarının kademeli şekilde atılması herkesin ortak çıkar ve yararınadır. Ancak zaman gittikçe daralmakta, ateş hattı fiilen genişlemektedir. Ramazan ayının sonunda karşıladığımız bayram günlerinin başta İslam ülkeleri ve tüm insanlığın barışmasına, kucaklaşmasına, en azından sorunların diplomasi ve diyalog yoluyla çözmek için bir vesile olması hassaten dileğimdir. Türkiye yediden yetmişe, gencinden yaşlısına, küçüğünden büyüğüne, dahası doğudan batıya, kuzeyden güneye gönülden bayramlaşmakta, tarihi barış ve kardeşlik duygularıyla kenetlenmektedir. Nitekim ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi Türk milletinin yeni yüzyıldaki bayramı ve kışı olmayan barış mevsimidir. Bölgesel ve küresel dengeler altüst olurken, çatışmaların kara bulutlarından dolayı göz gözü görmezken Türkiye’nin doğru zamanda, doğru adımlarla, doğru siyaset ve stratejiyle iç cephesini muhkem hale getirmesi tarihi bir hamlenin bayram kıvamındaki barışçıl lezzetidir."
Bahçeli, mesajının sonunda "Temennim savaş ve çatışmaların bir an evvel son bulmasıdır" diyerek, Ramazan Bayramı’nın başta İslam dünyası olmak üzere tüm insanlık için barış ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.
ETİKETLER: MHP, Genel, Başkanı, Bahçeli:, "Evanjelist/Kabala
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Laricani hayatını kaybetti

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Laricani hayatını kaybetti

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında hayatını kaybetti.İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında hayatını ka

Irak merkezi hükümeti ile IKBY, Kerkük petrolü ihracı konusunda anlaştı

Irak merkezi hükümeti ile IKBY, Kerkük petrolü ihracı konusunda anlaştı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başbakanı Mesrur Barzani, Irak merkezi hükümeti ile varılan anlaşma ile Kerkük petrolünün Türkiye’ye uzanan Kerkük-Ceyhan boru hattı üzerinden yeniden ihraç edileceğini açıkladı.Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölges

ABD’li Özel Temsilci Barrack: "ABD’nin Suriye’yi Lübnan’a asker göndermeye teşvik ettiği haberleri asılsızdır"

ABD’li Özel Temsilci Barrack: "ABD’nin Suriye’yi Lübnan’a asker göndermeye teşvik ettiği haberleri asılsızdır"

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, "ABD’nin Suriye’yi Lübnan’a asker göndermeye teşvik ettiği yönündeki haberler yanlış ve asılsızdır" dedi.İran ile ABD ve İsrail arasında yaşanan çatışmalarda bölgedeki gerilim yükselirken,

İran, Besic Komutanı Süleymani’nin öldürüldüğünü doğruladı

İran, Besic Komutanı Süleymani’nin öldürüldüğünü doğruladı

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında DMO Besic Güçleri Komutanı Gulam Rıza Süleymani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı.İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırıları 18’inci gününde devam ederken, İranlı bir

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "Avrupalı ve ABD’li yetkililer de dahil olmak üzere giderek artan sayıda ses, İran’a karşı savaşın haksız olduğunu haykırıyor"

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "Avrupalı ve ABD’li yetkililer de dahil olmak üzere giderek artan sayıda ses, İran’a karşı savaşın haksız olduğunu haykırıyor"

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC) Direktörü Joe Kent’in istifasının ardından yaptığı açıklamada, "Avrupalı ve ABD’li yetkililer de dahil olmak üzere giderek artan sayıda ses, İran’a karşı savaşın haksız olduğun

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul: "İran’da kontrollü bir rejim değişikliği gerçekçi olmayan bir fikirdir"

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul: "İran’da kontrollü bir rejim değişikliği gerçekçi olmayan bir fikirdir"

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, İran’da diplomatik çözüm çağrısında bulunarak, "İran’da kontrollü bir rejim değişikliği gerçekçi olmayan varsayımsal bir fikirdir" dedi.Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul Alman basınından çeşitli kuruluşlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ramazan-ı Şerif’i maalesef bu sene de buruk bir kalple idrak ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ramazan-ı Şerif’i maalesef bu sene de buruk bir kalple idrak ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının Ramazan Bayramı’nı yayınladığı video mesaj ile kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Ramazan-ı Şerif’i maalesef bu sene de buruk bir kalple idrak ediyoruz. 10 Ekim’de varılan ateşkesi hiçe

Bakan Fidan: "Yarından itibaren bölge ziyaretine çıkıyorum"

Bakan Fidan: "Yarından itibaren bölge ziyaretine çıkıyorum"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Yarından itibaren bölge ziyaretine çıkıyorum. Bölge ülkeleriyle bir araya geleceğiz" dedi.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand ile Ankara’da bir araya geldi. İkili ve heyetler arası görüşmenin ar

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:04
Güneş 06:25
Öğle 12:40
İkindi 16:04
Akşam 18:44
Yatsı 20:00

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
57
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
49
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
42
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
27
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17