Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Mayıs 2015 - 06:22 Yorum: 0

MHP’li Yıldız: “Manevi değerlerimizi yeniden tesis edeceğiz”

MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, AKP iktidarında milli ve manevi değerlerinin içi boşaltıldığını belirterek, “Milliyetçi Hareket iktidarında milli ve manevi değerlerimizi yeniden tesis edeceğiz” dedi.

MHP’li Yıldız: “Manevi değerlerimizi yeniden tesis edeceğiz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Yeşilyurt Konak beldesi esnaf ve vatandaşlarını ziyaret etti. MHP’li Yıldız, Konak esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde Cenabı Allah’ın izni, Konaklıların ve Malatyalıların da teveccühüyle hem Milliyetçi Hareket’in tek başına iktidar hem de Malatyalıları Mecliste en iyi şekilde temsil ve hizmet edeceğini kaydetti. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençli ve Spor Bayramı’nın sanki normal bir günmüş gibi geçtiğini belirten Yıldız, “Dünya ülkelerinde sadece Türkiye’de gençliğe önem veren ve onu bayramla kutlayan sadece biz varız. Bunu daha da güçlendireceğimize, AKP iktidarı milli günlerimizi, değerlerimizin hiçbiri kalmadı. Bunu sizler bunları daha iyi görüyorsunuz. Manevi değerlerimiz de ortadan kaldırılıyor. İçi boşaltılıyor. Aynen milli değerlerimizin içi boşaltıldığı gibi. Bakın şehitlik mertebesi ayaklar altına alındı. Tamam bizde anaların ağlamasını istemiyoruz. Ama Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nu yani Türkiye’nin dışarıdaki vatan toprağını savaşmadan, mücadele etmeden terk edip gitmemizi kabul etmiyoruz. Gerekçesi de orada bir tane asker ölseydi ne yapacaktık? Toprağı korumak için bir tane asker ölür diye düşünerek vatan toprağını terk edip gideceksen iki gün sonra buralarda birileri gelir.

Birinci Dünya Savaşı’nı, Çanakkale Savaşı’nı Kurtuluş Savaşı’nı hatırlayın. Birileri gelir bu topraklarda gözüm var der. Sen de analar ağlamasın diye vatan toprağımızı da vermeye kalkarsın. Şehitlik mertebesi peygamberlikten sonraki en yüce kattır. İnsanlar şehit olabilmek için mücadele eder. Bunlar geldikten sonra hem milli hem de manevi değerlerimizin içi boşaltıldı” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR, DAHA KALDIRIMLARI YAPMADI Kİ, KONAK’A HİZMET ETSİN”

Milliyetçi Hareket iktidarında Büyükşehir yasasını değiştireceklerini belirten Yıldız, Konak’a belde belediye statüsünü ve köyleri yeniden kuracaklarını kaydetti. Konak’a daha iyi hizmet edilmesi için belediye statüsünün verilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: “Malatya Büyükşehir Belediyesi şehir merkezindeki kaldırım ve yolları  daha yapamadı ki, gelip Konak’a hizmet etsin veya Arapgir’in bir köyüne hizmet yapsın.

Ama buralara devlet eliyle yani il özel idaresi eliyle bu tür işler yapılabilir. Milliyetçi Hareket iktidarında hem il özel idarelerini hem belde belediyelerini hem de köyleri yeniden tesis edeceğiz. Vatandaşların yerinde hizmet almalarını sağlayacağız. Bunun için de Milliyetçi Hareket’in tek başına iktidar olması gerekiyor. Bunun yolu da hem Konak’ın hem de Malatya’nın Milliyetçi Hareket’e tam destek vermesiyle mümkündür.”

“KAYSIYA TABAN FİYAT VERECEĞİZ”

Milliyetçi Hareket iktidarında emeklilerin, asgari ücretlilerin sıkıntılarını çok iyi bildiklerini ifade eden Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar yani 1400 lira olacağını söyledi. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında yapacakları diğer çalışmaları şöyle özetledi: “Emeklilerimizden kesilen yüzde 15 vergiyi kaldıracağız. Emeklilerimize Mart ve Eylül aylarında 1400 lira destek vereceğiz.

Asgari ücretini 1400 lira yapacağız ve vergi almayacağız. Muhtaç ailelerimizden 1 kişiye iş imkanı sağlayacağız. iş imkanı sağlayamadığımız aileye ‘Hilal Kart’ vereceğiz ve her ay 700 lira para yatıracağız. Kayısı milli ürünler arasına alacağız ve taban fiyat uygulaması uygulayacağız. Kayısının tanıtımını devlet eliyle sağlayacağız. Böylelikle hem kayısı üreticimiz hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız rahat bir nefes alacak.”

KONAKLILAR: SORUNLARIMIZ HER GEÇEN GÜN KATMERLEŞİYOR

MHP’li Yıldız’ın konuşmalarına Konaklı vatandaşlarda tam katıldıklarını, milli ve manevi değerlerin her geçen gün eridiğini, hem Konak’ın hem de Malatya’nın sorunlarının her geçen gün katmerleştiğini belirterek, Milliyetçi Hareket’in iktidar olması gerektiğini söylediler. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber