AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Biz Alevi ile Sünni'yi zerre kadar milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur....
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Biz Alevi ile Sünni'yi zerre kadar milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir." vurgusunu paylaştı.
Aydemir TBMM Genel Kurulunda Değerlendirmelerde Bulundu
TBMM Genel Kurulunda, Cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki maddeler kabul edildi. Milletvekili Aydemir TBMM Genel Kurulunda teklif üzerinde değerlendirmelerde bulundu.
Milletvekili Aydemir yasa teklifi üzerine notlar düşüp, Maden ocağı ve yeraltı çalışanı şehitlerimiz için yaptığımız kanuni düzenlemelerdeki eşsiz katkılarından dolayı AK Parti Bartın Milletvekili Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç'a teşekkür etti
'Alevi sünni kardeş, kardeşliği biliriz'
Milletvekili Aydemir, Sivaslı bir Alevi ozanın "Alevi Sünni kardeş, kardeşliği biliriz. Vatan için yaşar, vatan için ölürüz. Provoke etmeyin, bir araya geliriz. Ali benim imamım, Osman'a da bağlıyım" sözlerini anımsatarak, partisinin anlayışının da bu olduğunu belirtti.
Kardeşliğimiz İlanihaye Devam Edecektir
Milletvekili Aydemir, "Aslında örtülü de değil açık bir biçimde yaptığımızın Alevi kardeşlerimiz nezdinde çok itibarlı işler olduğunu kendileri de ifade etmiş oluyorlar. Biz Alevi ile Sünni'yi zerre kadar ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir." diye konuştu.
Aydemir'den Hayat Mektebi Vurgusu
Genel Kurul'daki sunumunda, muhalefetin yaklaşımını eleştiren Milletvekili Aydemir, "Bazılarının kitaptan okuduklarını biz hayat mektebinde yaşaya yaşaya buralara geldik. Çok net, istismarları ellerinden alınanlar maalesef hakikatleri ters yüz ediyorlar. "Teorik tartışma açmayalım." diyenler burada teorik tartışmalarla zaman geçirdiler " diye konuştu.
'Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur'
Konuşmasında kardeşlik mesajları veren Milletvekili Aydemir, "Şunun altını çizeceğim, Sivaslı bir Alevi ozan öylesine medeniyetimizin kodlarını ifade eden kayıtlar düşmüş ki bunu okurken, bunu dinlerken yüreği ferahlanmayan bu medeniyete mensubiyet duygusu zayıf olandır demek. Ben bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Ne diyor Sivaslı Alevi ozanımız? "Alevi Sünni kardeş, kardeşliği biliriz/Vatan için yaşar, vatan için ölürüz/Provoke etmeyin, bir araya geliriz/Ali benim imamım, Osman'a da bağlıyım." Budur işte, bizim anlayışımız bunu ifade ediyor. Biz Alevi ile Sünni'yi zerre kadar milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir." kaydını düştü.
Aydemir: "İlk defa biz yapıyoruz'
Yasa teklifinin içeriğinde yer alan Maden işçilerine yönelik düzenlemeye dikkat çeken Milletvekili Aydemir, "Maden ocakları ve yer altı işlerinde çalışanlar için hakikaten devrim niteliğinde kararlar getirdik, kanun çıkarıyoruz. Bundan böyle, altını çizerek söylüyorum, bir gün sigortalı olsa dahi eğer maden ocağında kazaya uğramış, vefat etmişse onun geride bıraktıkları emeklilik hakkı kazanıyorlar.
Bakın, ilk defa biz yapıyoruz, devrim niteliğindedir. " dedi
'Muhalefetin millet diye bir derdi yok'
Milletvekili Aydemir konuşmasında, "Bir başkası, orada şehadete uğrayan -biz onları şehit olarak kabul ediyoruz- şehit olduktan sonra -daha önce bir tarih aralığına sığdırılan- kardeşlerinin, aileden birinin iş sahibi olması, aş sahibi olması hükmünü -tarihi bütünüyle kaldırarak- hangi zaman diliminde kazaya uğramış olursa olsun eşi, çocuğu, kardeşleri iş, aş sahibi olacak diye kayıtlar getirdik. Bunlar bu muhalefetin aklının ucundan geçmez çünkü millet diye bir dertleri yok, sadece ve sadece istismar. İşte, istismarın kayıtlarını da şimdi burada koydum Alevilerle ilgili. Aleviler bizim yüreğimiz. " ifadelerine yer verdi.
'Şehitlerimizin vedia ve hatıraları azizdir'
Milletvekili Aydemir, "Şehitlerimiz hangi sahada olursa olsun vatan için can veren Mehmetçiklerimiz gibi yer altında şehadete uğrayanlar da bizim için ölümsüzdürler, onların geride bıraktıklarının da hatıralarını her daim yüksek tutarız. Dolayısıyla, sahabetlik bizim işimiz; milletin işini görmek bizim işimiz; millet lehine kanun çıkarmak bizim işimizdir." dedi.
'Cumhur ittifakı, kardeşlik ittifakıdır'
Sunumunun son bölümünde Cumhur İttifakındaki birlik ve beraberliğe dikkat çeken Milletvekili Aydemir, "Ara ara şunu söylüyorum, diyorum ki: Güzel olanı taklit de güzeldir. Buradan, yirmi yıldır düştüğümüz kayıtlardan hisse kaparsanız çok özel pozisyonlar alırsınız. Hele hele Cumhur İttifakı'ndaki kardeşliğimize bakın, kendi aranızdaki nizayı da gidermeye çalışın diyorum. " dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Malatya’da Tarih Gün Yüzüne Çıktı: 300 Yıllık Paşa Mangalı Serginin Gözdesi Oldu
Malatya Dahil 64 İlde Siber Operasyon
03CASA Şehitleri Dualarla Anıldı
04Malatya’da Bilgi Şöleni: Semt Konakları Öğrencileri Kıyasıya Yarıştı
05“Hakikatin İzinde: Felsefe Yolu” Sergisi Açıldı
06CHP’li Eski İlçe Başkanından Veli Ağbaba’ya Sert Sözler: “Parti İşgal Altında”
07Müftü Dolu: “Kurbanın Ruhu Paylaşmak Ve İhtiyaç Sahibine Ulaşmaktır”
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Zecorner Kayseri̇spor