AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Biz Alevi ile Sünni'yi zerre kadar milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur....
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Biz Alevi ile Sünni'yi zerre kadar milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir." vurgusunu paylaştı.
Aydemir TBMM Genel Kurulunda Değerlendirmelerde Bulundu
TBMM Genel Kurulunda, Cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki maddeler kabul edildi. Milletvekili Aydemir TBMM Genel Kurulunda teklif üzerinde değerlendirmelerde bulundu.
Milletvekili Aydemir yasa teklifi üzerine notlar düşüp, Maden ocağı ve yeraltı çalışanı şehitlerimiz için yaptığımız kanuni düzenlemelerdeki eşsiz katkılarından dolayı AK Parti Bartın Milletvekili Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç'a teşekkür etti
'Alevi sünni kardeş, kardeşliği biliriz'
Milletvekili Aydemir, Sivaslı bir Alevi ozanın "Alevi Sünni kardeş, kardeşliği biliriz. Vatan için yaşar, vatan için ölürüz. Provoke etmeyin, bir araya geliriz. Ali benim imamım, Osman'a da bağlıyım" sözlerini anımsatarak, partisinin anlayışının da bu olduğunu belirtti.
Kardeşliğimiz İlanihaye Devam Edecektir
Milletvekili Aydemir, "Aslında örtülü de değil açık bir biçimde yaptığımızın Alevi kardeşlerimiz nezdinde çok itibarlı işler olduğunu kendileri de ifade etmiş oluyorlar. Biz Alevi ile Sünni'yi zerre kadar ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir." diye konuştu.
Aydemir'den Hayat Mektebi Vurgusu
Genel Kurul'daki sunumunda, muhalefetin yaklaşımını eleştiren Milletvekili Aydemir, "Bazılarının kitaptan okuduklarını biz hayat mektebinde yaşaya yaşaya buralara geldik. Çok net, istismarları ellerinden alınanlar maalesef hakikatleri ters yüz ediyorlar. "Teorik tartışma açmayalım." diyenler burada teorik tartışmalarla zaman geçirdiler " diye konuştu.
'Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur'
Konuşmasında kardeşlik mesajları veren Milletvekili Aydemir, "Şunun altını çizeceğim, Sivaslı bir Alevi ozan öylesine medeniyetimizin kodlarını ifade eden kayıtlar düşmüş ki bunu okurken, bunu dinlerken yüreği ferahlanmayan bu medeniyete mensubiyet duygusu zayıf olandır demek. Ben bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Ne diyor Sivaslı Alevi ozanımız? "Alevi Sünni kardeş, kardeşliği biliriz/Vatan için yaşar, vatan için ölürüz/Provoke etmeyin, bir araya geliriz/Ali benim imamım, Osman'a da bağlıyım." Budur işte, bizim anlayışımız bunu ifade ediyor. Biz Alevi ile Sünni'yi zerre kadar milim nispetinde ayrı görmedik. Aleviler bu vatanın en sahici, en asli unsurudur. Kardeşliğimiz ilanihaye devam edecektir." kaydını düştü.
Aydemir: "İlk defa biz yapıyoruz'
Yasa teklifinin içeriğinde yer alan Maden işçilerine yönelik düzenlemeye dikkat çeken Milletvekili Aydemir, "Maden ocakları ve yer altı işlerinde çalışanlar için hakikaten devrim niteliğinde kararlar getirdik, kanun çıkarıyoruz. Bundan böyle, altını çizerek söylüyorum, bir gün sigortalı olsa dahi eğer maden ocağında kazaya uğramış, vefat etmişse onun geride bıraktıkları emeklilik hakkı kazanıyorlar.
Bakın, ilk defa biz yapıyoruz, devrim niteliğindedir. " dedi
'Muhalefetin millet diye bir derdi yok'
Milletvekili Aydemir konuşmasında, "Bir başkası, orada şehadete uğrayan -biz onları şehit olarak kabul ediyoruz- şehit olduktan sonra -daha önce bir tarih aralığına sığdırılan- kardeşlerinin, aileden birinin iş sahibi olması, aş sahibi olması hükmünü -tarihi bütünüyle kaldırarak- hangi zaman diliminde kazaya uğramış olursa olsun eşi, çocuğu, kardeşleri iş, aş sahibi olacak diye kayıtlar getirdik. Bunlar bu muhalefetin aklının ucundan geçmez çünkü millet diye bir dertleri yok, sadece ve sadece istismar. İşte, istismarın kayıtlarını da şimdi burada koydum Alevilerle ilgili. Aleviler bizim yüreğimiz. " ifadelerine yer verdi.
'Şehitlerimizin vedia ve hatıraları azizdir'
Milletvekili Aydemir, "Şehitlerimiz hangi sahada olursa olsun vatan için can veren Mehmetçiklerimiz gibi yer altında şehadete uğrayanlar da bizim için ölümsüzdürler, onların geride bıraktıklarının da hatıralarını her daim yüksek tutarız. Dolayısıyla, sahabetlik bizim işimiz; milletin işini görmek bizim işimiz; millet lehine kanun çıkarmak bizim işimizdir." dedi.
'Cumhur ittifakı, kardeşlik ittifakıdır'
Sunumunun son bölümünde Cumhur İttifakındaki birlik ve beraberliğe dikkat çeken Milletvekili Aydemir, "Ara ara şunu söylüyorum, diyorum ki: Güzel olanı taklit de güzeldir. Buradan, yirmi yıldır düştüğümüz kayıtlardan hisse kaparsanız çok özel pozisyonlar alırsınız. Hele hele Cumhur İttifakı'ndaki kardeşliğimize bakın, kendi aranızdaki nizayı da gidermeye çalışın diyorum. " dedi.
AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır, belediye işçileri maaşlarını alamadıkları için grevdeyken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yurt dışına tatile çıkmasını eleştirerek, ’’İşçi grevdeyken tatil yapılır mı? Belediye kilitlenmişken valiz toplanır
Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 2025 yılında İlkadım ve İlkadım’da yaşayan vatandaşlar için önemli proje ve hizmetlere imza atıldığını söyledi.İlkadım Belediyesi, 2025 yılında hayata geçirdiği belediyecilik hizmetleriyle; sosyal belediyec
Adana’nın Feke İlçesi Belediye Başkanı Cömert Özen, "Hizmette merkez-kırsal ayrımı yapmadan hareket ediyoruz" dedi.Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, ilçede hayata geçirilen hizmet ve yatırımlara ilişkin genel bir değerlendirmede bulundu. Özen, altyapıdan
Adana’nın Saimbeyli İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Dal," Saimbeyli’mizin her mahallesine dokunmaya, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.Saimbeyli Belediyesi ekiplerinin, ilçenin dört bir yanında yaşam standar
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a yeniden saldırmasına izin verip vermeyeceği yönündeki soruya, "Balistik füzeler için evet. Nükleer silahlar için ise daha hızlı bir şekilde evet" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Türk askerlerinin Gazze’de konuşlandırılmasını bekliyor musunuz?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var ve bu konuyu konuşacağız. Eğer uygunsa, bence bu iyi bir şey, Netanyahu ile görüşeceğiz. Bu konuyu ko
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının ardından Şehzadeler Belediyesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.Kanser ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Şehzadeler B
AK Parti Vezirköprü 97. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda teşkilat çalışmaları masaya yatırılırken, birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı.Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Muzaffer Ç
İskenderun balıkçı barınağında denetim gerçekleştirildi
Çankırı’da kar yağışı etkili oluyor
03Malatya’da şüpheli valiz fünye ile patlatıldı
04Edirne’de 10 gündür süren su kesintisi mahalleliyi sokağa döktü
05Karaman’da eğitime kar tatili
06Esenyurt’ta hırdavat fabrikasında başlayan yangın geniş alana sıçradı
07Cami çıkışı otomobilin çarptığı Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı hayatını kaybetti
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük