AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, katı atık bedelleriyle ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Bugün binlerce işletmeye gönderilen katı atık tahakkuk fişleri, yalnızca yüksek tutarlarıyla değil, keyfiliğiyle de tarihe geçmiştir" d...
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, katı atık bedelleriyle ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Bugün binlerce işletmeye gönderilen katı atık tahakkuk fişleri, yalnızca yüksek tutarlarıyla değil, keyfiliğiyle de tarihe geçmiştir" dedi.
Milletvekili Hatipoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yayımlamış olduğu açıklamada, "Eskişehir halkı kendi kendine ihale etse daha ucuza mâl eder. Çevre illere çöp toplama jesti yapan belediyelerimiz gün sonunda yine vatandaştan para istiyor. Eskişehir Milletvekili olarak, bu keyfiliği milletimizin önünde bir kez daha kayda geçiriyor ve soruyorum, bu bedelin karşılığında hangi hizmeti verdiniz? Kanun açıkça diyor ki, bu bir hizmet bedelidir. Hizmeti, Büyükşehir Belediyesi ’veriyorum’ diyorsa kendi yaptığı işin maliyetini mi bilmiyor? Eskilerin tabiriyle bir bakkal defteriniz bile yok mu? Herhalde yok ki yaptığınız ile tarife hazırlama yetkisini devretmişsiniz. İşinize gelince her kalemin tahsilatını kendiniz yapıyorsunuz, asfalt parasını bizzat topluyorsunuz, sıra katı atık bedeline gelince neden tarife hazırlamayı devrediyorum. Tahsilat yapmayı devrediyorum dediniz Toplayan maliyet çıkartıyor da katı atık tesisi olan maliyet çıkartamıyor mu?" ifadeleri yer aldı.
"Şirketlenizdeki şişirilmiş personel maaşı bu bedelin neresindedir?"
Katı atık tahakkuk fişi kesen belediyelere, maaş ödeyemeyen belediyelere kaynak oluşturma çabasında olup olmadıkları sorusunu yönelten Milletvekili Hatipoğlu, "Maliyet hesabınız şeffaf mı?
Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik 23’üncü maddeye göre maliyet kalemlerinizi kamuoyuna duyurmanız zorunludur. Temizlik bedeliniz nedir? Araç gideriniz nedir? Amortisman, personel, bertaraf maliyeti nedir? Yönetmelik diyor ki, maliyetler fiili ve belgeli olmak zorundadır. Bunları tek tek kamu oyuna duyurmak ve tartıştırmak zorundasınız. Kanun da kapalı kapılar ardında yapın demiyor. Duyurun, görüş alın, tartışın diyor. Şirketlenizdeki şişirilmiş personel maaşı bu bedelin neresindedir? Bu personel maliyetinin ne kadarı katı atık bedeline yansıtıldı? Vatandaşa hizmet veriyorum kisvesi ile yansıttığınız maliyette şirketlerinizdeki israfın, liyakatsiz istihdamın payı nedir?" diye belirtti.
"Açıklayın, bu parayı kim ne için kullanacak?"
Düzce, İzmir ve İstanbul gibi belediyelerin işletme başına aylık 500-1500 TL arasında tarife belirlendiğini örnek gösteren Milletvekili Hatipoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
"Siz neden 10 katına varan katsayılarla faturalar düzenlediniz? Yönetmelik ’makul katsayı’ zorunluluğu getiriyor. Bu farkın gerekçesi nedir? Hadi hizmet bedeli değil. Tarifeyi kendi kafanıza göre yaptınız. Hesaplarken de mi acımadınız. Sözleşme nerede? Yönetmeliğin 12’nci maddesi diyor ki, her aboneyle hizmet sözleşmesi yapılır. Bırakın sözleşmeyi Eskişehirli’ye tenezzül edip de sordunuz mu? Faturalandırmayı neden su idaresine yaptırmadınız? Danıştay kararları ve yönetmelik açıkça ifade ediyor. Siz de diyorsunuz ki, ’Ben de kartlı sistem var, faturalandıramıyorum.’ İşyerlerini ilçe belediyeleri alsın. Kartlı sistem var diye ESKİ personelini mi tasfiye ettiniz. İlçe belediyesi evrak yolluyor da siz yollayamıyor musunuz? Aynı işletmeye neden farklı tutar? Aynı metrekarede aynı işi yapan işletmelere farklı farklı bedeller yazmak neyin ölçüsüdür? Hangi objektif kriterle bu farkı koyuyorsunuz? Esnaf kendisi bertaraf tesisi kurmaya kalksa kişi başına o istediğiniz paralar düşmez. Açıklayın, bu parayı kim ne için kullanacak? Tahsil edilen milyonlarca liranın tamamı katı atık işine mi harcanacak? Yoksa belediye şirketlerinizin maaş ödemelerine mi aktarılacak? Kanun diyor ki, ’Bu ücret katı atıkla ilgili hizmetler dışında kullanılamaz.’ Halkı ne zaman bilgilendirdiniz? Yönetmelik 23’üncü madde diyor ki, ’Tarife kararı öncesi halkın bilgilendirilmesi ve görüşünün alınması zorunludur.’ İnternete koyun panoya asın demiyor. Görüş alın diyor Eskişehirli hemşehrilerim bilsin, bu bedellerin şeffaflığı yoktur. Adaleti yoktur. Ben Nebi Hatipoğlu olarak diyorum ki; belirlenen fiyatlar aynı konuda katı atık tarifesi belirleyen diğer illerin, ilçelerin belirlediği fiyatların çok çok üstündedir. Ne nerden geldiği ne nereye gideceği bellidir. Bu soruları size milletim adına soruyorum. Bu soruları nasıl soruyorsam, hemşehrilerim adına hesabını da sorarım."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Kurban Pazarında Hareketlilik Başladı
Deprem Bölgesinde Yerinde Dönüşüm İçin Kritik Düzenleme Yasalaştı
03Bahçeye Gitti, Bir Daha Dönmedi: Eski Muhtar Ölü Bulundu
04İhraç Edilen CHP’li Başkan Göçer’den Açıklama: ‘CHP Arınmaya Gidecek’”
05TFF’den Yeşilyurtspor’a Play-Off Finali Sonrası Ceza
06Battalgazi Belediyesi’nden Bayram Öncesi Yoğun Mesai
07Bayram Tatili Sınav Öğrencileri İçin Kritik Eşiğe Dönüştü
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük