AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Recep Grubu İçme Suyuyla ilgili açıklamalarda bulundu.Depremle birlikte Adıyaman’ın içme suyu alt yapısının da ağır hasar aldığı ve bazı sıkıntılar yaşandığını vurgulayarak açıklamalarda bulun...
AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Recep Grubu İçme Suyuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Depremle birlikte Adıyaman’ın içme suyu alt yapısının da ağır hasar aldığı ve bazı sıkıntılar yaşandığını vurgulayarak açıklamalarda bulunan Milletvekili Kurt, “Recep Grup İçme Suyu Tesisi, Mülga Köy Hizmetleri teşkilatınca 1986 yılında başlanmış ve 2005 yılında hizmete açılmıştır. Bu tesis ile her ne kadar 157 yerleşim birimine içme suyu verilmesi planlanmış ise de, ancak 91 yerleşim birimi için tamamlanabilmiştir.
Adıyaman İl Özel İdaresi ile DSİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde söz konusu tesisin yenilenmesi çalışması başlatılmış ve 2016 yılında yapılan yeni proje ile 170 adet yerleşim birimine (Mahalle-mezra-köy-belde) su verilmesi planlanmıştır. Projede Değirmen 1 ve Değirmen 2 kaynaklarından ( 1986 tahsisli) 134 lt/sn su alınacak olup eski güzergaha paralel bir şekilde yapılarak ve yeni hatlar eklenerek yapılacaktır. Mevcut isale hattının güzergahında yer yer heyelanlı bölgelerden geçmesi nedeniyle ana hatta sık sık patlakların oluşması, depremin alt yapıya hasar vermesi ve hatların ekili-dikili alanlardan geçmesi dolayısıyla bir kısım su kaynağının tarımsal sulamada tüketilmesine zamanında müdahale edilememesi dolayısıyla sorun yaşanmaktadır.
Ana hat ve yan hatlarda çok yüksek basınca rağmen borulardaki eskimeye bağlı deformasyon-paslanma gibi nedenlerden dolayı da sık sık patlaklar oluşmaktadır. Bu sorunlara ekipler tarafından müdahale edilmektedir.
Mevcut halde, Recep içme suyu hattından Çelikhan ilçesinden 2 köy, Sincik ilçesinde 5 köy (+19 mezra), Kahta ilçesinde 25 Köy (+26 mezra), Samsat ilçesinde 11 Köy (+5 mezra) olmak üzere 43 Köy ve 50 adet mezra faydalanmaktadır. Bu köy ve mezralardan 40 yerleşim biriminin ayrıca ek kaynakları mevcut olup su teminine ilişkin tesisleri mevcuttur. Yenilenmekte olan Recep Grup İçme Suyu Hattı 14 Eylül 2020 tarihinde DSİ tarafından 87.120.000,00 TL ye ihale edilmiş olup 2 Ekim 2021 tarihinde işe başlanmıştır. Süre uzatımları ile birlikte iş bitim tarihi 29. Haziran 2024’dür. DSİ teşkilatının kontrolünde inşaat devam etmektedir.
Hemşehrilerimizin Recep Grubu içme suyunda mağdur edilmemesi, su kısıtlaması yaşanmaması ve tüm bölgeye su tedarikinin sağlıklı şekilde verilmesi için başta özel idare personelimiz olmak üzere emek veren çaba harcayan tüm görevlilere teşekkür ediyorum.
En kısa zamanda yeni su hattının devreye alınması için de yoğun şekilde çalışmalar devam etmektedir. Vatandaşlarımızın içme suyunu tarımsal sulamada kullanmaması için gereken hassasiyeti göstermelerini istirham ediyorum” diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor