AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan, deprem sonrası yeniden yapılanma süreci ve sağlık yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.Adıyaman’daki sağlık hizmetlerini güçlendirmek için önemli projeleri hayata geçirdiklerin...
AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan, deprem sonrası yeniden yapılanma süreci ve sağlık yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Adıyaman’daki sağlık hizmetlerini güçlendirmek için önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan, Adıyaman’ı bölgesel sağlık üssü haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
6 Şubat 2023 depreminin ardından büyük yıkıma uğrayan Adıyaman’da sağlık altyapısının yeniden kurulması ve daha ileri seviyeye taşınması amacıyla önemli adımlar atıldığını ifade eden Milletvekili Şan, birçok projenin hayata geçirildiğini, birçoğunun ise planlama veya inşaat aşamasında olduğunu belirtti.
Deprem öncesi il genelinde bin 431 olan yatak sayısının, depremin ardından 988’e düştüğünü ifade eden Şan, yeni yatırımlar sayesinde bu sayının yeniden arttırılarak 2024 yılı itibarıyla bin 556’ya ulaştığını, yeni hastane binalarının devreye girmesiyle birlikte 10 bin kişiye düşen yatak sayısının Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak 23,9’a ulaştığını, ayrıca devam eden yatırımların tamamlanmasıyla bu oranın 30’a çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti.
2024 yılı içerisinde hizmete giren sağlık tesislerini sıralayan Doç. Dr. İshak Şan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Ek Binası, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi, yeni Fizik Tedavi Servis ve Ünitesi, Kahta 20 Ünitli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, il merkezinde 3 yeni Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonları, Besni Şambayat Aile Sağlığı Merkezi, Besni Kızılin Köyü Sağlık Evi olmak üzere 12 sağlık tesisinin hizmete girdiğini açıkladı.
Dünya Bankası fonu ile yapılacak 16 Aile Sağlığı Merkezinin ihale ve proje aşamalarının tamamlandığını ve kısa süre içerisinde yapımlarının başlayacağı müjdesini veren AK Parti Milletvekili Şan, bu projeler kapsamında, merkezde 150 yataklı devlet hastanesi inşaatının devam ettiğini, Altınşehir Devlet Hastanesi arsa tahsisinin yapıldığını ve projelendirme aşamasına geçildiğini, birinci basamak sağlık tesislerinin şehrin birçok noktasında ve yeni yerleşim alanlarında çelik konstrüksiyon yöntemi ile yapılıp kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını ayrıca, proje ve ihale aşamasında olan birçok sağlık tesisi için arsa temin süreçlerinin de devam ettiğini sözlerine ekledi. Adıyaman genelinde 40 istasyonda hizmet veren 66 tam donanımlı ambulans ile bu hizmetlerin etkin çalışabilmesi için istasyon yatırımlarının da devam ettiğini belirtti.
2024 yılı itibarıyla Adıyaman’da görüntüleme hizmetleri ve tıbbi cihaz altyapısının genişletildiğini ifade eden Şan, bu minvalde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil birimine hizmet veren Bilgisayarlı Tomografi cihazının yenilenerek son teknoloji 128 kesitli cihaz takviyesiyle acil durumlara daha hızlı tanısal yaklaşım sağlandığını belirterek, bunun yanı sıra yeni kurulan anjiyo cihazı ile inme merkezi kurulum çalışmalarında sona gelindiğini, inme merkezinin hizmete girmesiyle birlikte inme (felç) geçiren hastalara ilk saatlerde yapılacak hayati müdahale ile sonraki süreçte hastanın yaşam kalitesinin arttırılmasının sağlanacağını belirtti. Kahta Devlet Hastanesi Kardiyoloji servisine anjiyo cihazı kurulum çalışmalarının devam ettiğini ve bu anlamda Kahta ve bölgede daha etkin ve hızlı hizmet verileceğini, ayrıca Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni Fizik Tedavi Servis ve Ünitesinin açılmasıyla Fizik tedavi alanında yaşanan randevu ve yataklı servis sıkıntısı büyük oranda giderilmiş olduğunu, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezinin ise özellikle PET-CT için il dışına sevkleri azaltacağını, arttırılmış kemoterapi üniteleri ile bu alandaki sıkıntının giderildiğini, Işın tedavisi cihazının (Linac cihazı) temini ile bu alanda dışarıya sevklerin önüne geçileceğini ifade etti.
Milletvekili Şan, sağlık alanında yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Adıyaman, 6 Şubat depremlerinde büyük bir yıkım yaşadı. Ancak bizler, bu şehri yeniden ayağa kaldırmak ve halkımıza hak ettiği kaliteli sağlık hizmetini sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hükümetimizle birlikte güçlü bir irade ortaya koyduk. Tüm bu yatırımlar, sadece bugün için değil, gelecekteki nesillerimiz için de büyük bir teminat olacaktır. Adıyaman’ımıza yapılan ve yeni yapılacak olan sağlık yatırımlarımız ile vatandaşımız daha etkin ve güçlü bir sağlık hizmetine kavuşacak olup özellikle Birinci basamak sağlık yatırımları, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi, İnme Merkezi, yeni Fizik Tedavi Servis ve Ünitesi, yeni 150 yataklı Devlet Hastanesi, Altınşehir Devlet Hastanesi ile Adıyaman’ın sağlık ihtiyaçlarını uzun vadede karşılamış olacağız" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
03Elazığ'da otomobil ve motosiklet çarpıştı: 5 yaralı
04Giresun'da sağanak yağışlara karşı tedbirler değerlendirildi
05Babasını Öldürdü, 6 Gün Sonra Kayıp İhbarı Yaptı
06Malatya’da Bülent Erdoğan İlkokulu Açıldı
07MTÜ 13 Sözleşmeli Personel Alacak
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor