Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kasım ayında Esenyurt’ta eğitim-öğretim faaliyetine başlaması planlanan lise kampüsünde incelemelerde bulundu.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenyurt’ta inşaatına başlanan ve Kasım ayında eğitim-öğret...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kasım ayında Esenyurt’ta eğitim-öğretim faaliyetine başlaması planlanan lise kampüsünde incelemelerde bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenyurt’ta inşaatına başlanan ve Kasım ayında eğitim-öğretim faaliyetine başlaması planlanan lisede incelemelerde bulundu. Lise Kampüsünün içerisinde 8 lise, bilim ve sanat merkezi, kız öğrenci yurdu, erkek öğrenci yurdu, konferans salonu, amfi tiyatro, açık ve kapalı spor salonları, kütüphaneler, ibadethaneler ve bir adet planetaryumun bulunacağı belirtildi.
Projenin, İstanbul’da nüfusun en yoğun olduğu ilçesi olan Esenyurt’ta yaşanan derslik ihtiyacına çok önemli bir katkıda bulunacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenyurt’un derslik ihtiyacını ortadan kaldıracak her türlü adımı atacaklarını söyledi.
"Burası gerçekten örnek gösterilecek bir kampüs”
Esenyurt’ta Türkiye’nin en büyük lise kampüsünü inşa ettiklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yeni eğitim öğretim yılı başlayalı yaklaşık bir aylık bir zaman geçti. Bu vesileyle ben herkesin eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sağlıklı başarılı bir şekilde 2024-2025 eğitim öğretim yılını da tamamlarız inşallah. Bugün Esenyurt’ta Kampüs okul projelerimizden bir tanesinin son kontrollerini yapmak, müteahhit firma ile eksikleri istişare etmek için bir araya geldik. Kampüs inşallah kasım ayı içerisinde tamamen bitmiş olacak. Kademeli bir şekilde de okullara öğrencilerin taşınma süreci başlayacak. Bu vesile ile emeği geçen başta projemizi sahiplenen TMSF yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yüklenici firmaya, mülki idari amirliklerimize, il ve ilçe eğitim müdürlükleri çalışanlarımıza, milletvekillerimize, siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten örnek gösterilecek bir kampüs. Sizlere tavsiyem kampüsü şöyle bir gezmeniz" dedi.
"Türkiye genelinde 2002’den bu yana derslik sayılarını 2-3 kat artırdık”
Kampüs içerisinde dünyadaki birçok üniversitede olmayan imkanların olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İstanbul için rakam veriyorum. Mesela 2002-2003 yılı eğitim öğretim yılının başında İstanbul’da yaklaşık 40 bin derslik vardı. Şu an bitecek olanları saymıyorum, hali hazırda eğitim öğretim yılında eğitim verdiğimiz 105 bin dersliğimiz var. Çok önemli bir rakam. Aynı şekilde Esenyurt’ta 2002-2003 eğitim öğretim yılında 2 bin 706 dersliğimiz varmış. Şu an içerisinde bulunduğumuz kampüste 320 derslik var, bunu saymıyorum. Şuan 6 bin 686 derslik ile Esenyurt’ta eğitim veriyoruz. Nereden baksanız hepsinde 2-3 katına yakın derslik sayısında artış var” diye konuştu.
"Türkiye’de hiçbir kampüste olmayan bir bilim merkezimiz olacak"
Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Bakan Tekin, "İçerisinde bulunduğumuz kampüste 320 tane derslik var. 8 tane lisemiz olacak burada. Ayrıca bu 8 lisenin ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanları yani spor salonları, konferans salonları, laboratuvarlar, atölyeler hepsi en ince ayrıntısına kadar hesaplanmış durumda. Ayrıca bir kız öğrencilerimiz ve bir de erkek öğrencilerimiz için yurt binası var. Bu da çok önemli bir işlevi yerine getirecek. Ayrıca burada bir tane camimiz var. Ama belki de Türkiye’de hiçbir kampüste olmayan bir alanımız daha var. Bilim merkezimiz ve hemen bitişiğinde bir planetaryumumuz var. Tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde İstanbul’un tamamındaki öğrencilerimize hizmet edecek bir gözlem merkezimiz burası. Dört dörtlük bir kampüsümüz burası inşallah kasım ayı içerisinde uygun bir zamanda da açılışını yapıp eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız” dedi.
"Bu dersliklerle beraber Esenyurt’ta önemli bir gelişme sağlanacak"
İstanbul’un en yoğun ilçelerinden olan Esenyurt’ta, okullardaki derslik ihtiyacını ortadan kaldıracak her türlü adımın atılacağını ifade eden Bakan Tekin, "Derslik başına öğrenci sayımızın en çok olduğu ilçelerden birisi Esenyurt. Bu dersliklerle beraber bu konuda da önemli bir gelişme sağlanacak. Şunun da altını çizmemiz gerekiyor. Yerel yönetimlerle merkezi hükümetler beraber çalışmak durumundalar. Buradaki eğitim altyapısını güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız ama yerel yönetimlerin, belediyelerin burada bizimle çalışmaları ve üstlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerekiyor. Bunlar sağlandıkça da Esenyurt için derslik ihtiyacını ortadan kaldıracak her türlü adımı ortadan kaldıracağız” diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
Diyarbakır genelinde 133 binada ve 1799 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Kentte 27 bin 975 öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için ter döktü. Öğrenciler, iki oturum halinde yapılan sın
Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, İzmir'de tamamlandı. Sabah saatlerinden itibaren çocuklarını okul önlerinde bekleyen veliler, sınavın sona ermesinin ardından öğrencilerle buluştu. Okul çıkışlar
Hekimhan’da Akrabalar Atası Kavga: 1’i Kadın 4 Yaralı
Gana'da sel felaketi: 12 ölü, çok sayıda yaralı
03Muğla'da ruhsatsız 10 tabanca ele geçirildi: 1 tutuklama
04Antalya'da 16 kilogram eroin ele geçirildi
05Kocaeli'de sahte altın dolandırıcılığı şüphelileri suçüstü yakalandı
06Tutuklanan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin görevden uzaklaştırıldı
07Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük