MENÜ

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Terörsüz Türkiye önümüzdeki engelleri kaldıracak"

Afyonkarahisar’da açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, şehitleri rencide edecek hiçbir sürecin içinde bulunmadıklarını ve bulunmayacaklarını vurgulayarak, "Terörsüz Türkiye, ekonomiden turizme, eğitimden demokratik siyasal yaşa

Yayınlanma: 20 Ağustos 2025 14:34 Güncelleme: 04 Eylül 2025 05:04
Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Terörsüz Türkiye önümüzdeki engelleri kaldıracak"
Afyonkarahisar’da açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, şehitleri rencide edecek hiçbir sürecin içinde bulunmadıklarını ve bulunmayacaklarını vurgulayarak, "Terörsüz Türkiye, ekonomiden turizme, eğitimden demokratik siyasal yaşama kadar her alanda önümüzdeki engellerin birçoğunu ortadan kaldırmamıza vesile olacaktır" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, bir dizi temasta bulunmak için Afyonkarahisar’a geldi. Bakan Tekin ilk olarak, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar Öğretmenevi’nde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Buluşmaları programı çerçevesinde ’Hep Birlikte Güçlü Türkiye’ toplantısına katıldı. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, AK Parti Milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldığı programda konuşma yapan Bakan Tekin, ’Terörsüz Türkiye’ sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi.

"Terörsüz Türkiye önümüzdeki engelleri kaldıracak"
AK Parti’nin Türk siyasal hayatında yaptıklarını ve yapacaklarını çok geniş toplumsal istişarelerle gerçekleştirdiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, "AK Parti gücünü toplumdan alan bir siyasi gelenek oluşturdu. AK Parti, Türkiye’deki egemen siyasal kültürün jakoben anlayışı yerine toplumdan beslenen toplumla entegre bir biçimde politikalar üreten, devlet politikaları hayata geçiren bir siyasi gelenek başlattı. Afyon’da bulunmamızın ana gerekçesi bu bahsettiğim geleneğin doğal bir parçası olarak buradayız. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları döneminde hep bu süreci yürüttük. Yaz aylarında yoğun bir biçimde toplumla hem hal olan yaptıklarını ya da yıl içerisinde planladıklarını toplumla paylaşan bir anlamda demokrasilerin en temel denetim mekanizması olan kamuoyu denetimine kendisini gönüllü olarak açan bir siyasi gelenek bugün bizim burada bulunmamızın gerekçesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı ortağımız MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla destek olduğu bir süreci kamuoyunda hep beraber konuşmak üzere bugün buradayız. ’Terörsüz Türkiye’ adını verdiğimiz bu süreç önümüzdeki dönem Türk siyasetin ana gündem maddelerinden bir tanesi olacak. Bu süreç sağlıklı bir şekilde sonuçlanırsa önümüzdeki yüz yıl Türkiye yüzyılı olarak planlanıp bunu hayata geçirmek isteyen Türk milletine devlete önemli bir imkân sunmuş olacak. Eğer bu proje hayata geçerse, ’Terörsüz Türkiye’ ideali hayata geçerse bizlerin önümüzdeki 100 yılı ’Türkiye Yüzyılı’ yapmak için elimiz ciddi şekilde rahatlatacaktır. Ekonomiden turizme, eğitimden demokratik siyasal yaşama kadar her alanda ’Terörsüz Türkiye’ önümüzdeki engellerin birçoğunu ortadan kaldırmamıza vesile olacaktır. O yüzden bu politikanın toplumsal meşruiyetinin maksimize edilebilmesi ve önümüzdeki sürecin yol haritasının oluşturulması açısından kamuoyundan elde edeceğimiz geri dönüşümler çok önemlidir. İşte o yüzden bu yılki Türkiye buluşmalarının ana teması olarak ’Terörsüz Türkiye’ sürecini planladık bu planlama çerçevesinde genel merkezimizin organize ettiği bir heyetle bugün Afyon’dayız" şeklinde konuştu.

"AK Parti öncesi vesayetçi mekanizmalar egemendi"
Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi harekete başlarken neleri murat ettiğini hatırlatmak istediğini söyleyen Bakan Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu harekete başlatırken nelerden rahatsızdı? Bunu hatırlamak açısından birkaç tane örnek sunmak istiyorum. Türkiye’nin o günkü şartlarda en temel rahatsızlık duyulan konuları malumdur. Biz Türkiye’nin önünde terör olaylarının yoğun bir biçimde yaşandığı bir 10 yılı gördük. AK Parti’nin kurumsallaşma emarelerinin başlangıçların olduğu 2001 öncesi 10 yıl içerisinde Türkiye’de yaşanan bazı olaylar ve siyaset üzerinde vesayetçi mekanizmalar vardı. Hatırlamakta zorlanıyoruz ama birkaç husus var. Mesela 1995 seçimleri öncesinde diğer partiler seçimi hazırlanıp, seçim sürecini yürürken Anayasa Mahkemesi seçim barajını iptal etti ve tüm siyasi partiler bütün hazırlıklarını bir anlamda yeniden gözden geçirmek durumunda kaldı. Aynı kararında Anayasa Mahkemesi milletvekilliği iptal etti. Bu karar üzerinde yürüyen vesayet mekanizmalarından bir tanesi yine Anayasa Mahkemesi’nin 1996 yılında kurulan Refah-Yol hükümeti ile bu hükümetin kurulduğu dönemle ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bir güven oylaması iptali var" ifadelerine yer verdi.

"OHAL’i kaldırmak vatana ihanet olarak yorumlanmıştı"
AK Parti’nin 2002 yılındaki seçimlerde iktidara geldiğini belirten Bakan Tekin, sözlerine şöyle devam etti:
"Siyaset üzerinde vesayetin kol gezdiği yurt dışına çıktığımızda Türkiye’deki demokratik süreçle ilgili olarak anlatırken insanların bize tebessümle baktığı gülümsemeyle baktığı bir Türkiye’yi yaşıyorduk. Demokratik ilkeler açısından Türkiye dünyada yarı şaka yarı ciddi dalga geçilen bir ülkeydi. Ben yıllar önce 190’lı yılların sonunda bir manzara ile karşılaşmış, bir Türk olarak çok utanmıştım. Bir ülkede Türk Lirasının üzerindeki sıfırları sayarak gülen bir grup insanı gördüğünde kahrolmuştum. Demokrasi üzerinde siyasi vesayetler bunlarla sınırlı değildi. 28 Şubat sürecini hepiniz biliyorsunuz. 28 Şubat‘ta hazırlanan askeri yapı, eğitimden, ekonomiye kadar demokratik siyasetten, hukuk düzenine kadar birçok konuya müdahale etti. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde bu müdahalenin demokrasiyle evrensel hukukun ilkeleri ile evrensel anayasal ilkelerle bağdaştırılması mümkün olmayan adımlardır. Türkiye maalesef o yıllarda bunları yaşıyordu. 2001 yılda AK Parti kurulurken Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl bir Türkiye hayal ediyordu? Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüleri; Demokratik hukuk devleti ilkelerinin egemen olduğu bir ülke hayal ediyordu. Bu hayallerin büyük çoğunluğu bugün gerçekleşti. Geriye kalanı da belki Terörsüz Türkiye ile ilgili bugün yürüttüğümüz süreç o süreçle ilgili de Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakan olduğu tarihten itibaren neler yapıldığına dair bir yol çizmenin ahlaki bir zorunluluk olduğuna inanıyorum."
Bakan Tekin, konuşmasının ardından partililerle kısa süren bir toplantı yaptı ve ardından Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defterine imza atan Bakan Tekin, il protokolüyle hatıra fotoğrafı çektirdi.Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Terörsüz Türkiye önümüzdeki engelleri kaldıracak"
ETİKETLER: milli,eğitim,bakanı,tekin,terörsüz,türkiye,önümüzdeki,engelleri,kaldıracak
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

YÖK Başkanı Özvar'dan nitelikli insan kaynağı için uluslararası iş birliği çağrısı

YÖK Başkanı Özvar'dan nitelikli insan kaynağı için uluslararası iş birliği çağrısı

El-Yurt Umidi Vakfının “Değişen Dünyada Beşeri Sermayeyi Şekillendirmek” temasıyla gerçekleştirdiği forumda konuşan Özvar, ekonomik dönüşüm, hızlı teknolojik değişim ve gelişen toplumsal ihtiyaçların ülkelerin ihtiyaç duyduğu becerileri yeniden şekillendi

Pentagon’da üst düzey askeri kadrolarda art arda görevden alındı

Pentagon’da üst düzey askeri kadrolarda art arda görevden alındı

ABD Savunma Bakanlığından bir yetkili, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kara Kuvvetleri Korgenerali Sylvia’nın Genelkurmay Başkanları Ortak Komitesi bünyesinde strateji, planlama ve politikadan sorumlu J5 direktörlüğü görevinden alındığını bildirdi. Göre

İran: Hürmüz Boğazı'nda izinsiz rotayı kullanan 3 petrol tankeri mayınlara çarptı

İran: Hürmüz Boğazı'nda izinsiz rotayı kullanan 3 petrol tankeri mayınlara çarptı

Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetlerinin yazılı açıklamasında, son 24 saat içerisinde söz konusu rotayı kullanmaya çalışan 3 petrol tankerinde deniz mayınlarına çarpılması nedeniyle patlama ve yangın çıktığı belirtildi. Açıklamada, tankerlerin radar

Çankırı'da kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçti: Bir ölü, 2 yaralı

Çankırı'da kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçti: Bir ölü, 2 yaralı

Edinilen bilgilere göre, G.K’nin (42) kullandığı otomobil, D-100 kara yolunun Kuzdere köyü mevkisindeki kavşakta virajı alamayarak devrildi ve karşı şeride geçti. Kazanın bildirilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Kazada sürücü G

Umut Kervanı’ndan Van’da ihtiyaç sahiplerine yönelik kömür yardımı

Umut Kervanı’ndan Van’da ihtiyaç sahiplerine yönelik kömür yardımı

Doğu Anadolu bölgesinde kış aylarının en sert geçtiği illerden biri olan Van’da, yağışlarla beraber havalar da soğumaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kış mevsimi öncesi harekete geçen Umut Kervanı Van İnsani Yardım Derneği, onlarca aileye kömür y

Aksaray’da istihdam toplantısı

Aksaray’da istihdam toplantısı

Aksaray’da istihdam olanaklarının geliştirilmesi ve işsizliğin en aza indirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Murat Duru başkanlığında düzenlenen toplantıda, istihdamın ar

Aksaray’da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Aksaray’da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Aksaray’da uyuşturucu madde imalatı ve satıcılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ile ruhsatsız tab

Şanlıurfa'da ticari takside 2 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Şanlıurfa'da ticari takside 2 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında operasyon düzenlendi. 27 Ekim'de gerçekleştirilen operasyonda, durdurulan ticari takside yapılan aramada 4 parça halinde toplam 2 kilo 100 gram skunk maddesi ele geçirild

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
22
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
20
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
19
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
18
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3